Szklana pułapka 5

A Good Day to Die Hard
2013
5,7 58 tys. ocen
5,7 10 1 58426
3,4 21 krytyków
Szklana pułapka 5
powrót do forum filmu Szklana pułapka 5

Poszliśmy z mężem na wczorajszy seans jako fani "Szklanych Pułapek" i przede wszystkim Johna McClane"a.Film uważam za świetny,nie odstający wcale od pozostałych części.Niektóre sceny wciskały w fotel,było i śmiesznie i strasznie i głośno i wzruszająco(ostatnia scena).Z Johna może i zrobił się dziadek,ale jakiez to piękne ze Willis w porównaniu do innych wygląda jak normalny 60-latek,do tego miał chyba pierwszy raz prawdziwego konkurenta w osobie syna,który właśnie nam podobał się najbardziej!!!Co do czarnych charakterów zaliczam aktorów i pomysł scenarzysty na plus,nie rozumiem jak można powiedzieć że ta część jest o niczym,otóż jest jak najbardziej spójna,zaskakująca,nie rozwleczona,na pewno jest "bajkowa"(którz by to wszystko przeżył),ale taka jest cecha charakterystyczna wszystkich Pułapek!!!
Reasumując oceniłam film na 9 (odjęłam 1 punkt za początek-dość słaby w porównaniu do reszty),warto iść do kina,bo to po prostu porządne kino akcji, a nie jakieś smęty!!Klimat strzelanek i akcji zaliczam na 10!!!Willis i synek super,cóż chcieć więcej;))POLECAM!!

ocenił(a) film na 6
malgosia0404

mam zamówione bilety na poniedziałek do IMAXA:D jaram się okrutnie. pytanie,czy jest tak mocna i krwaw jak pierwsze części czy bardziej jak czwarta częśc?

ocenił(a) film na 8
no0ubis

Zostaw 4- część - ta jest o niebo lepsza

ocenił(a) film na 6
mond666

teraz to już w ogóle się nie mogę doczekać^^ bałem sie ,bo film został mega zjechany przez krytyków;/ ale ogólnie opinie ludzi aż tak złe nie są:) to napawa optymizmem^^

ocenił(a) film na 8
no0ubis

Moment powiedzenia Yupikayey moim zdaniem jest najlepszy od czasów DH2 kiedy wysadził terrorystów w samolocie. Jest też smaczek do śmierci Hansa z DH1, a jak ludziom sie nie podoba jak John rozpieprza pół Moskwy w pościgu samochodowym to ich problem. Przynajmniej nie ma akcji w stylu rozwalenia całej sieci informatycznej USA w parę godzin albo przekierowania z NORADU samolotu F35 jak to miało miejsce w DH4. Pozdr.

ocenił(a) film na 6
no0ubis

Opinie często są różne,bo ludzie często oczekują różnych emocji.Do moich wcześniejszych wypocin dodam jeszcze,że nie tylko ja krzyczałam w kinie "o Jezu", 'ja pierd...',itp.Emocjonującego oglądania!!!

ocenił(a) film na 7
no0ubis

Zgadza się 5 wymiata !!!

ocenił(a) film na 3
bradock

w głupocie scenariuszowej?

ocenił(a) film na 7
aronn

Scenariusz mi pasował ,nie wiem jak tobie .W kinie akcji chodzi o dobrą rozwałkę a tutaj była w tym filmie .

ocenił(a) film na 3
bradock

nie ogladałem,ale 80 procent gnoi ją i ja im wierzę.

ocenił(a) film na 9
aronn

Właśnie opinie takich ludzi zaśmiecają portal. Oglądasz 5 część filmu czego się spodziewasz ? To tak jakby np. Szybcy i wściekli mieli nagle zacząć ścigać się na rowerach, albo w inny sposób odejść od schematu. Szklana Pułapka 5 jest: zabawna MAŁY SPOILER -> ( tylko ostatnie jestem na wakacjach nie śmieszyło ) efekty specjalne i dobre sceny z użyciem broni, fabuła która ma sens z dodatkiem Willisa w formie. Czyli wszystko czego oczekuje się od tej serii.

ocenił(a) film na 7
Strigoi

Dokładnie .

ocenił(a) film na 6
Strigoi

Brawo!!!Lepiej bym tego nie ujęła:)

ocenił(a) film na 7
Strigoi

No to zależy od osoby, przecież każdy lubi co innego. Aczkolwiek jak dla mnie, film fajny ale bez szału. Rozwałka jest, efekty są, fabuła strasznie licha ale powiedzmy że jest, nieśmiertelność głównych bohaterów jest, no ale to znowu jest nieodłączny element każdego filmu akcji, nie tylko tej serii więc można przebaczyć. 7/10 to według mnie maksymalna ocena, gdyby były na filmweb'ie połówki dałbym takie solidne 6,5/10 :).

ocenił(a) film na 10
malgosia0404

Mnie też się podobało, świetny film :)

malgosia0404

Też mi się podobał. Dobre kino akcji ze starym zabawnym bohaterem, niezłą rozpierduchą choć też kilka błędów się znajdzie (dlaczego np komórka przytknięta do twarzy nie zgasła?). Jedna rzecz tylko mi się nie podobała. "Przypieć" - no do diabła, kto to tłumaczył?

ocenił(a) film na 6
xorock

"Przypiec" chyba niezdarnie wymowil McClane, ja to tak zrozumialem:) Przeciez Prypec te pojawiala sie w napisach.