Szklana pułapka 5

A Good Day to Die Hard
2013
5,7 58 tys. ocen
5,7 10 1 58426
3,4 21 krytyków
Szklana pułapka 5
powrót do forum filmu Szklana pułapka 5

W obsadzie i napisach początkowych jest jej nazwisko a w filmie jakoś jej nie zauważyłem.
?

ocenił(a) film na 4
dezertx

Przed wylotem do Moskwy rozmiawia z córką. Scena jest tak sztuczna, że faktycznie można ją przegapić:)

tequila82

Właśnie skończyłam oglądać i na lotnisku jest tylko jak wychodzi z samochodu, kierowcy nie widać. Specjalnie zwróciłam uwagę, że tego nie ma, bo pamiętałam scenę ze zwiastuna. Coś mi się wydaje, że ta scena z córką to może być w wersji rozszerzonej o te 4min ;P

ocenił(a) film na 4
Kurpira_2

Kurcze masz rację.Jest tylko przyjazd na lotnisko i przebitka jak wysiada.Trochę sie pogubiłem, bo przecież oglądałem w całości rozmowę...Możliwe,że kinie wyświetlali taką wersję? co do rozszerzonej to też podobno tego nie ma.Z tego co się dowiedziałem to pościg jest trochę dłuższy.

ocenił(a) film na 5
tequila82

Ja widziałem wersję z córką przed wylotem do Moskwy. Jest też scena na końcu filmu, jak wraca z synem do usa to córka ich wita na lotnisku.

ocenił(a) film na 4
logan_slupsk

Wychodzi na to, ze wersja kinowa posiadała motyw z córką ( w trakcie pościgu też z nią rozmawiał przez telefon ), a ta wydana na DVD juz nie. Moze to i lepiej. Chyba jeszcze obejrzę wersję reżyserską, może będzie lepsza:)

użytkownik usunięty
Kurpira_2

Obejrzałaś właśnie tę wersję rozszerzoną.

Nie, oglądałam zwykłą DVD. Dlatego myślałam, że może te sceny są w rozszerzonej.

użytkownik usunięty
Kurpira_2

Nie oglądałaś zwykłej bo w zwykłej te sceny SĄ. (zwykła = kinowa, byłem na tym filmie w kinie i były sceny z Lucy).
Nie ma ich właśnie w rozszerzonej.

użytkownik usunięty
dezertx

Lucy McClane POJAWIA SIĘ W WERSJI KINOWEJ w dwóch scenach:

- podwozi Johna na lotnisko
- na końcu spotyka się z ojcem i bratem.

Dodatkowo w trakcie pościgu w Moskwie rozmawia z Johnem przez telefon (nie widać jej)

Nie ma tych scen w rozszerzonej, dłuższej o 4 minuty. wersji filmu.