Szklana pułapka 5

A Good Day to Die Hard
2013
5,7 58 tys. ocen
5,7 10 1 58426
3,4 21 krytyków
Szklana pułapka 5
powrót do forum filmu Szklana pułapka 5

Szczerze powiedziawszy .... film nie powala. O ile początek, fabularnie zapowiada się dobrze, do tego seria strzelanek i pościgów ... i właściwie wszystko zapowiada się na poziomie ... to potem atmosfera siada. Mam wrażenie że twórcy za bardzo chcieli dorównać poprzednim edycjom filmu i wyszło z tego takie roztopione masło maślane. Wszystko zrobione na siłę ... i tak wiadomo że nasz bohater przeżyje ... a teraz na dodatek ma jeszcze syna WTF ?
Największym jednak mangamentem jest szereg makabrycznych i drastycznych wręcz błędów! Największy z nich to moim zdaniem migracja między granicami ... w której dwaj pokiereszowani kolesie których ściga pół Rosji ... z ministrem obrony na czele ... udaje się przemierzyć granicę ... (bądź co bądz nie jest to UE z bagażnikiem pełnym karabinów) .... nic dodać nic ująć...

No i coś co już zbrzydło ... chyba z 5 a może 6 razy w filmie słyszymy że John jest na wakacjach w Rosji ... tylko po co tyle o tym mówić ?

Zawiodłem się szczerze powiedziawszy ...i mam nadzieje że to będzie zdecydowanei ostatnia część .... bo chyba szkoda życia naszego i aktorów na kolejną kontynuacje lądującą coraz niżej !

5/10 za początek i troche sentyment !

ocenił(a) film na 6
Adash

Pierwsza połowa filmu na 8/10 jeśli chodzi o sensacyjne filmy, ale końcówka to czysty Sci-Fi. Dlatego u mnie ocena spada do 6/10. Szkoda bo film miał potencjał.