Szklana pułapka 5

A Good Day to Die Hard
2013
5,7 58 tys. ocen
5,7 10 1 58426
3,4 21 krytyków
Szklana pułapka 5
powrót do forum filmu Szklana pułapka 5

Kinowe efekty wgniatają w fotel, akcja i ciągłe emocje, aż chce się powiedzieć, że film przeszedł sam siebie. Willis pokazał na co go stać. Bałem się o to jak będzie z tym filmem bo po ocenach o reżyserze było dosyć słabo, ale pokazał że potrafi robić filmy. Wielkie brawa! 9/10, polecam naprawdę gorąco!

ocenił(a) film na 9
Karolexification

Też daję 9/10, za scenariusz, za efekty, za humor i za to, że nadal można Powiedzeć, że z odcinka na odcinek jest co raz lepsza.

ocenił(a) film na 9
Karolexification

Film Rewelejacyjny. Naprawdę warto było iść dziś to kina na tę produkcję. Myślę, że na 6 odsłone zmagań detektywa Johna McClane'a nie będziemy zmuszeni czekać znów kilku lat....

ocenił(a) film na 6
Karolexification

Ale John McClane był jak dla mnie za grzeczny :)

Mrs_Willis

No wkońcu ma swoje lata i trzeba trochę kultury

Mrs_Willis

Musiał dać dobry przykład synowi. A ogólnie filmik fajny, faktycznie efekty, a wszczególności sceny pościgów rewelacyjne. Moja ocena 9/10

ocenił(a) film na 6
dziobak_g

No i był na wakacjach ;D ale mnie wkurzyło to, że na filmwebie taka reklama, że John rozwala Moskwe itp a tu...jest trochę inaczej :)

Mrs_Willis

No niby tak, ale jednak trochę narozrabiał. Ja nigdy nie miałem takich wakacji ha, ha, ha. Ogólnie film dobry, a reklamy zawsze przesadzają.

ocenił(a) film na 3
Karolexification

NAJLEPSZY FILM NA ŚWIECIE!

ocenił(a) film na 3
Milus73

No dobra, żarty na bok - dawno takiego gniota nie widziałem.

Karolexification

Zachęciłeś mnie :)

ocenił(a) film na 7
Karolexification

Też dałam 9/10 :) Uwielbiam ten film.

ocenił(a) film na 3
Karolexification

Najgorsza część Die Hard. Po 4.0 spodziewałem się o wiele więcej od tej serii. Ja rozumiem, że to kino akcji i fabuła nie musi być najwyższych lotów, ale przynajmniej powinna trzymać się kupy, a w tym przypadku niestety tak nie jest [SPOILER] (scena pod sądem podczas której John decyduje się na raid po Moskwie niszcząc wszystko na swojej drodze) [/SPOILER]. Efekty kiepskie (zwłaszcza samochody które odbijają się od terenówki jakby ważły po 15KG.

A największym przegięciem było wypuszczenie tego filmu z ratingiem PG12! Nawet "Yupikayey M****" zostało w tym filmie ocenzurowane!

3/10

Sad_Man

Nic nie zostało ocenzurowane, wszelkie wulgaryzmy w kinie nie były ocenzurowane, człowieku o czym Ty mówisz?

ocenił(a) film na 3
Karolexification

Wybacz... Użyłem złego wyrazu. Wszelkie wulgaryzmy po prostu nie występują w tym filmie. Przez cały seans nie doliczyłem się ani jednego wyrau 'f**k' (sic!), a wyraz 'motherf****r' z legendarnej frazy Johna McLain'a został sprytnie zagłuszony przez silnik helikoptera.

Niektórym może się to podobać, ale mnie to raziło po uszach nieziemsko.

Z resztą... nie ma się co dziwić. Ten film ma rating PG12 (sic! x 2)

Sad_Man

No, ale wulgaryzmy typu "kur*wa" były, np. (SPOJLER) kiedy byli w Czarnobylu i wchodzili do sali z uranem w skrzynkach, gościu się spytał: "Co to kur*wa ma być?". Było tego troche, ale nie dużo. Z resztą dużo nie trzeba.

ocenił(a) film na 3
Karolexification

Nawiązujesz do napisów w filmie? Oglądałem film w UK, więc nie mam pojęcia co Polscy tłumacze wcisnęli do napisów, ale w oryginalnej ścieżce dźwiękowej nie ma przekleństw

Sad_Man

Drogi kolego, są i tu się z Tobą nie zgodzę, nawet jeżeli oglądałeś w UK, ja pare przekleństw pamiętam, ale nie kłóćmy się o to bo to czysta głupota.

Karolexification

Sad_Man jak chcesz posłuchać wulgaryzmów to sobie włącz Psy. Ja nie poszedłem do kina żeby słuchać k....rw, tylko zobaczyć kino akcji i je zobaczyłem. Wam tam UK chyba nie ten do kin dali. Pozdrawiam.

dziobak_g

Napisałeś do mnie, ale to szczegół :D

Karolexification

Sorki, źle kliknąłem.

Karolexification

tak wlaśnie się zastanawiałem czy to obejrzeć ale wciąz nie wiem :P bo jestem fanem szklanej pułapki i nie wiem czy obejrzeć tą część i czy się nie zawiodę :P nie zawiodę się ?

ocenił(a) film na 3
rewolwer12

Zawiedziesz się :)

Sad_Man

serio ? :O aaaaj... duze nadzieje kładłem na ten film ..... dobra zobacze poźniej , za tydzień ...rok ...xD nie no zobacze jutro lub za tydzień bo skoro to gniot to teraz szkoda mi czasu.

ocenił(a) film na 6
Karolexification

Najlepsza część ?! Ciekaw jestem co oglądali użytkownicy imdb, tam średnia leci na łeb. Obecnie 6,4( najniższa z całej serii) i to zdecydowanie nie koniec...

hellboyjr

Ludzie to durnie, ja jestem fanem sagii i mówię swoje zdanie. Dla mnie najlepsza część.

ocenił(a) film na 6
Karolexification

Też jestem fanem serii, oto dowód:
część 1 10/10
część 2 8/10
część3 9/10
cześć4 7/10
Ale zwiastun piątki prawdę mówiąc mnie przeraził...

hellboyjr

Błagam Cię, nie bądź pesymistą, pójdź jak człowiek do kina a nie martwisz się co będzie. Im dłużej będziesz słuchał żalenia się internautów tym bardziej spiorą Ci mózg. Jak jesteś fanem to zrób to co ja, idź na film.

Karolexification

Ja również po trailerze się bałem i uważam że film był beznadziejny. Zwykły rozpierdziel przez półtorej godziny. Jeżeli liczysz właśnie na same wybuchy i pościgi to się nie zawiedziesz. Jeżeli liczysz na jakąkolwiek fabułę i jakikolwiek sens to będziesz strasznie zawiedziony. I nie, przed seansem nie czytałem żadnych recenzji bo chciałem się sam przekonać, i według mnie był fatalny.

ocenił(a) film na 3
Karolexification

Gniot wszechczasów... Masakra :O

ocenił(a) film na 6
Karolexification

Do kina idę rzecz jasna,ale modlę się żeby to było na poziomie przynajmniej czwartej części.Gdyby był fajny rozpierdziel to przymknę oko na kiepska fabułę ,ale tu ludzie wspominają nawet o kiepsko sfilmowanych scenach akcji i montażu. O optymizm raczej trudno.

ocenił(a) film na 3
hellboyjr

czekam na twoją ocenę,patrząc przez pryzmat ocenionych przez ciebie poprzednich części ;)

ocenił(a) film na 6
aronn

Chyba nieprędko to zobaczę, w moim mieście na razie tylko TAJEMNICA WESTERPLATTE i PIĘKNE ISTOTY, ech...

ocenił(a) film na 6
hellboyjr

Swoją drogą nie wiem, czy aż tak bardzo mi się pali do obejrzenia filmu oceny na imdb dają sporo do myślenia: DIE HARD 4.0 najsłabsza dla mnie cześć serii - 7,3 a DIE HARD 5 - 6,4 zaledwie po paru dniach od premiery...

ocenił(a) film na 6
hellboyjr

EDIT: Na imdb ocena to już tylko 6,0. Nie spodziewałem się ,że będzie aż tak dramatycznie.

ocenił(a) film na 7
Karolexification

fajny film, może nie rewelacyjny, ale przyjemnie się go oglądało. Skojarzył mi się trochę z Bondem, tyle że Szklana Pułapka 5 ciekawsza, ma o wiele lepsze efekty, ogółem lepiej zrobiona - pewne naciągnięcia (momentami naprawdę spore) aż tak się przez to w oczy nie rzucały, no i Bruce Willis :)