Szklana pułapka 5

A Good Day to Die Hard
2013
5,7 58 tys. ocen
5,7 10 1 58426
3,4 21 krytyków
Szklana pułapka 5
powrót do forum filmu Szklana pułapka 5

Przestrzegam

ocenił(a) film na 3

Film strasznie słaby. Nudny, praktycznie zero fabuły, od strzelaniny do strzelaniny, kiepskie dialogi i ujęcia od których można dostać oczopląsu. Ogląda się to trochę jak pierwszą lepszą nawalankę na Polsacie. Dla fanów serii i nikogo więcej.

Drugi raz poszedłbym, gdyby mi zapłacili - za darmo nawet nie bardzo.

W porównaniu z tym co jest obecnie w kinach - 3/10; w porównaniu do również sensacyjnego Skyfall - 1/10 lub skala ujemna. To tak dla osób, które nie wiedzą czego oczekiwać.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 3
teilnehmer07

Kolejny fanboj, który atakuje wszystkie nieprzychylne filmowi posty na forum.

Nawet film sensacyjny powinien mieć jakiś standard. 6.6 to dużo za dużo i słusznie spadnie. Chyba tylko 'die hard' pomaga temu filmowi uzyskać jakąkolwiek oglądalność.

Podtrzymuję przestrogę przed tym gniotem dla każdego, kto ma minimum szacunku dla własnego czasu i IQ. Wybuchy, akcja, pościgi - zdecydowanie tak, ale dobrze sfilmowane i z dobrą otoczką wokół.

ocenił(a) film na 3
teilnehmer07

"jestem (...) fanem serii Die Hard"
W zasadzie nie ma o co się dalej spierać, leci raport za chamstwo i nie pisz słowa szacunek z wielkiej litery, bo nie ma po co.
Napisałem - ni to rozluźnia, ni daje rozrywkę. Bardziej można poczuć się jak na praniu mózgu, gdzie latają szybko jakieś obrazki, ale w zasadzie nie wiadomo skąd, po co i dlaczego.
Z mojej strony eot.

ocenił(a) film na 4
manyaky

Oceniaj jak chcesz.Szczerze to nie dziwią mnie takie opinie o Szklanej Pułapce 5,tylko dziwi mnie jedno,jakim cudem Skyfall oceniłeś na 1/10? To jest absurd totalny...Przecież to jest lepsze pod każdym względem od Szklanej Pułapki 5 mimo że jej jeszcze nie widziałem.

ocenił(a) film na 3
kacperowski20

W życiu bym nie ocenił Skyfall na 1/10. Co prawda, bardziej podobało mi się CR i QoS, ale i tak jest to świetne kino sensacyjne pod każdym katęm.
Piszę tylko, że w porównaniu ze Skyfall, to Szklana Pułapka powinna mieć 1/10. Czytaj dokładniej. :)

manyaky

Ten nowy James Bond to chłam jakich mało, nie ma startu do Rogera Moore'a.

ocenił(a) film na 4
manyaky

Rzeczywiście,przepraszam.Już się wystraszyłem : P

ocenił(a) film na 3
manyaky

Przypomniało mi się, jak któryś z aktorów rozmawiał przez telefon z androidem, na którego ekran był closeup. W trakcie ujęcia widać dokładnie, że rozmowa się rozłączyła, lecz dziwnym trafem rzeczy wciąż słyszeliśmy dialog. Pierwsza myśl w kinie - serio? Nikt nie zauważył? Film z takim budżetem, a nie mogli nagrać dubla tudzież przypilnować, aby telefon nie wywalił menu?
Smutne momenty, w których widać, do kogo kierowany jest film.