Film jak to film w czasach obecnych niczym szczególnym się nie wyróżnia. Dużo akcji dużo zniszczonych samochodów i trochę efektów komputerowych. Obejżałem bardziej z ciekawości i znużony niedzielnym przedpołudniem niż chęcią zobaczenia super kina ;) Na koniec od siebie dodam że chyba w żadnym innym filmie nie widziałem takiej reklamy samochodu jednej marki czyli Mercedes-Benz. W filmie ukazano 14 różnych modeli tej marki. W pewnych momentach myślałem że na ulicach jeżdżą tylko mercedesy. Mercedes zasponsorował ten film czy jak? Wracając do samego filmu jest ok . Da się obejrzeć aczkolwiek niczym szczególnym się nie wyróżnia ode mnie 7/10
Czyli wszysko jasne, tak też myślałem ale nie drążyłem tematu. Mimo wszyskto i tak jest to lekka przesada.
Jackie Chan też ''reklamuje'' w swoich filmach markę Mitsubishi w zamian za sponsorowanie filmów. To tzw coś za coś. Osobiście nie widzę w tym nic złego.
Ja nie twiersze że jest to złe, wiadoma sprawa że sponsorzy to koło napędwe każdej produkcji. Napisałem że jest to lekka przesada ponieważ jak już wcześniej napisałem w scenach pościgu są same mercedesy. Samochody osobowe,ciężarowe dostawcze to mercedesy. Nie licząc trzech Bmw serii 7 które wyleciały w powietrze na początku "przepchniętego" renualt Clio i zgniecionego porsche boxer na lawecie. Wiem że ma to niewielki wpływ na przebieg filmu ale mnie jako że interesuję się trochę motoryzacją nieco to "raziło". Niektórzy pewnie nawet nie zwrócą na to uwagi ale dla mnie była to taka nadinterpretacja. Powiem więcej scena pościgu mogłaby posłużyć jako reklama poszczególnych modeli Mercedesa. Nie twierdze że jest to złe ale jak dla mnie jest to tak jak już wspomniałem lekka przesada. Jeśli Mercedes się dołożył do tej produkcji to powinny być pokazane 2-3 modele i starczy a nie 14. Takie moje zdanie.