Na Polsacie puścili go ze znaczkiem dozwolone od 12 roku życia, aż tu nagle wczoraj na CANAL + był ze znaczkiem od 16 roku życia.
Powiem szczerze nie pamiętam, ale jak będę oglądał, to zwrócę na to uwagę i dam znać!. :). Pozdrawiam!.
Jeżeli chodzi o część pierwszą, to jak na razie mam brak info kiedy powtórka. Lecz mam dobrą wiadomość, będzie część druga Niedziela 11.08.13r godz 22:45 na CANAL+. Wtedy zobaczymy jaki będzie lektor oraz kategoria wiekowa. Pozdrawiam!.
Niemcy mówią czasami SheiBen(czyli kur..), raz chyba widać gołe piersi, ale to przez sekundkę czy dwie. Te dwa elementy powodują bodajże podniesienie kategorii wiekowej:)
Albo istnieją dwie wersje filmu. Było tak w przypadku "Tango i Cash". Posiadam wersje na dvd, jest to wersja edytowana, jest skrócona o scenę gdy w więzieniu Tango i Cash są rażeni prądem oraz przekleństwa są jakoś przytłumione. Lecz niedawno kupiłem wersje na blu-ray i to jest wersja prawidłowa, nie okrojona trwa 104 min, a na dvd 98 min. Pozdrawiam!.
No, rzeczywiście, założyłem że to kur**, bo ktoś tak mi powiedział, nigdy nie sprawdzałem:) W każdym razie słowo też nie dla dzieci xd
Oj tam oj tam... Nie ma 12latka który przynajmniej 100 razy nie powiedzialby w zyciu "k*rwa", "g*wno" itp
Wiem, ja tylko żartuję, że jak się pojawi takie słowo, to już podnoszą kategorię wiekową. A pamiętam jak na "czarnym czwartku" zomowiec krzyczał: "Wyp*erdalać" a na sali były dzieci. No i najgorsze jest to, że one się z tego śmiały...
Akurat to slowo wystepuje w Niemczech praktycznie w kazdym filmie, nawet familijnych, wiec to nie jest jakis hardkorowy wyraz.
Zalezy od kontekstu ''scheiße'' moze byc: ''ku*wa'', ''pier*oleniem'', ''gownem''.