PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1270}

Szklana pułapka

Die Hard
1988
7,5 230 tys. ocen
7,5 10 1 230070
8,0 65 krytyków
Szklana pułapka
powrót do forum filmu Szklana pułapka

Na Polsacie puścili go ze znaczkiem dozwolone od 12 roku życia, aż tu nagle wczoraj na CANAL + był ze znaczkiem od 16 roku życia.

użytkownik usunięty
Boeing777

a moge wiedzieć kto był lektorem???

Powiem szczerze nie pamiętam, ale jak będę oglądał, to zwrócę na to uwagę i dam znać!. :). Pozdrawiam!.

użytkownik usunięty
Boeing777

a kiedy leci??

Jeżeli chodzi o część pierwszą, to jak na razie mam brak info kiedy powtórka. Lecz mam dobrą wiadomość, będzie część druga Niedziela 11.08.13r godz 22:45 na CANAL+. Wtedy zobaczymy jaki będzie lektor oraz kategoria wiekowa. Pozdrawiam!.

użytkownik usunięty
Boeing777

szkoda , bo bym nagrał, ale nie mam tego kanału

ocenił(a) film na 8
Boeing777

Niemcy mówią czasami SheiBen(czyli kur..), raz chyba widać gołe piersi, ale to przez sekundkę czy dwie. Te dwa elementy powodują bodajże podniesienie kategorii wiekowej:)

Ryloth

Albo istnieją dwie wersje filmu. Było tak w przypadku "Tango i Cash". Posiadam wersje na dvd, jest to wersja edytowana, jest skrócona o scenę gdy w więzieniu Tango i Cash są rażeni prądem oraz przekleństwa są jakoś przytłumione. Lecz niedawno kupiłem wersje na blu-ray i to jest wersja prawidłowa, nie okrojona trwa 104 min, a na dvd 98 min. Pozdrawiam!.

ocenił(a) film na 10
Ryloth

SheiBen oznacza "g*wno"...

ocenił(a) film na 8
Al_Bundy

No, rzeczywiście, założyłem że to kur**, bo ktoś tak mi powiedział, nigdy nie sprawdzałem:) W każdym razie słowo też nie dla dzieci xd

ocenił(a) film na 10
Ryloth

Oj tam oj tam... Nie ma 12latka który przynajmniej 100 razy nie powiedzialby w zyciu "k*rwa", "g*wno" itp

ocenił(a) film na 8
Al_Bundy

Wiem, ja tylko żartuję, że jak się pojawi takie słowo, to już podnoszą kategorię wiekową. A pamiętam jak na "czarnym czwartku" zomowiec krzyczał: "Wyp*erdalać" a na sali były dzieci. No i najgorsze jest to, że one się z tego śmiały...

ocenił(a) film na 6
Ryloth

Akurat to slowo wystepuje w Niemczech praktycznie w kazdym filmie, nawet familijnych, wiec to nie jest jakis hardkorowy wyraz.
Zalezy od kontekstu ''scheiße'' moze byc: ''ku*wa'', ''pier*oleniem'', ''gownem''.

ocenił(a) film na 8
Boeing777

jak się wyłączy lektora to wiadomo , czemu kategoria wyższa

Boeing777

W 2023 też leciał "od 16 lat" na C+. Tylko 12+ na Polsacie