PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33295}

Szkoła uczuć

A Walk to Remember
2002
7,5 236 tys. ocen
7,5 10 1 236124
5,1 26 krytyków
Szkoła uczuć
powrót do forum filmu Szkoła uczuć

10/10

ocenił(a) film na 10

Film jest po prostu genialny... Najlepszy jaki w życiu oglądałem. "Szkoły uczuć" chyba już nic nie przebije.

użytkownik usunięty
kamilemci

U mnie tylko "Zielona Mila" go przebija, ale i tak to jest dla mnie arcydzieło. Takich filmów codziennie się nie robi. Szkoda, że nie dostał oscara :(

ocenił(a) film na 8
kamilemci

"Keith" go zdecydowanie przebija... chyba każdy film przebija.

ocenił(a) film na 10
kamilemci

Film genialny,prosty w treści,przejmująco smutny; Polecam go wielbicielom wzruszeń

ocenił(a) film na 1
Alecia

Trzeba być rzeczywiście wielbicielem wzruszeń i traktować je jako cel sam w sobie, żeby nazywać ten film poruszającym.

Ja oglądając go czułem się znudzony jego banalnością i tanimi chwytami "zakochali się ale ich miłość nie ma przyszłości". Taki temat może zrealizować z powodzeniem dobry reżyser jeśli ma się solidny scenariusz, dobierze świetnych aktorów i wszystko to połączy dzięki swojemu porządnemu warsztatowi.

Udało się to panu Tornatore w "Malenie",czy Bessonowi w "Leonie zawodowcu", tutaj mamy starą jak świat prostą konwencję i brak jakiegokolwiek elementu zaskoczenia.

ocenił(a) film na 7
kamilemci

Genialny to chyba za dużo powiedziane. Film jest dobry, wzrusza, popłakałam sobie na nim, a lubię, kiedy film wywołuje u mnie łzy. Poruszający i dobry, ale nazywanie go arcydziełem to jednam przesada.

ocenił(a) film na 9
kamilemci

Film bardzo romantyczny .
Na aż końcu sie popłakałam :):)

ocenił(a) film na 10
aska0612

No bez przesady ;) są produkcje które go przebijają ;))
Ale bardzo go lubię i za każdym razem jak go oglądam to na końcu płaczę;)