Wlaśnie skończyłam czytać książke "Jesienna miłość" na podstawie ktorej ten film zostal zrobiony......
Moim zdaniem film i ksiązka bardzo sie od siebie różnią...
Np. W książce Landon i Jamie spędzaja święta w sierocińcu-w filmie tego nie ma
W książce Jamie W kościele siedzi na wózku inwalidzkim-natomiast w filmie podchodząc do slubu jest pełna energii
Masa jest taki różnic......
Ale i film i ksiązka bardzo mi sie podobały ;)
Z tego co czytałem ten film powstał w 2002 roku a ja dopiero go tydzien temu oglądałęm bo szedł w telewizji na tvn na ogół takich typu rodzasji filmów nie lubiłem ale do czasu jak obejrzałem ten film od razu zmieniłem zdanie polubiłem je opowiadaja o prawdziwej miłości i oddaniu się drugiej osobie żałuje ze nie oglądalem go wcześniej ale nadrobiłem straty. Dzisiaj nawet wypożyczyłem książke bo napisał ktos tytuł tej książki. Ale zastanawia mnie tylko jedno w gazecie telewizyjnej napisali ze sa to "prawdziwe historie" czyli o ludziach którzy to naprawdę przeżyli tak ! a w zwiastunie tego filmu pisało ze ten film powstał na podstawie ksiązki ale jak ktos mógł napisac o tych ludziach książke czy to jest możliwe prosze pomuście mi.
Pozdrawiam wszystkich miłośników i fanów filmu SZKOŁA UCZUĆ
Film jest tylko na podstawie książki.
Nie oddaje wzorowo całej tresci.
Akcja filmu rozgrywa się w latach 90-ych.
Natomiast wydarzenia w książce ok. 1960roku.
Film jest oparty na ogólnej treści książki,jednak reżyser,aby film był bliższy odbiorcy,postanowił trochę tę historię zmienić,dlatego została ona opisana w latach '90.No ale... i film,i książka są po prostu świetne,i wzruszające przy okazji.Przynajmniej wg mnie:)pozdrawiam.
film jest wspanialy dla kogos kto nie czytal ksiazki. ale powiedzcie mi czy ogladaliscie jakis film ktory w 100% zgadzal sie z ksiazka?? bo ja nie. czytalam serie ludluma o bournie i potem ogladalam film... zgadza sie tylko bourne i jego dziewczyna nic wiecej... tak wiec nie ma co sie dziwic. osobiscie film bardzo mi sie podobal, gra aktorska a przede wszystkim muzyka :-)