PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33295}

Szkoła uczuć

A Walk to Remember
2002
7,5 236 tys. ocen
7,5 10 1 236105
5,1 26 krytyków
Szkoła uczuć
powrót do forum filmu Szkoła uczuć

Książka!

ocenił(a) film na 10

Wlaśnie skończyłam czytać książke "Jesienna miłość" na podstawie ktorej ten film zostal zrobiony......
Moim zdaniem film i ksiązka bardzo sie od siebie różnią...
Np. W książce Landon i Jamie spędzaja święta w sierocińcu-w filmie tego nie ma
W książce Jamie W kościele siedzi na wózku inwalidzkim-natomiast w filmie podchodząc do slubu jest pełna energii

Masa jest taki różnic......
Ale i film i ksiązka bardzo mi sie podobały ;)

Pauliniusia

Z tego co czytałem ten film powstał w 2002 roku a ja dopiero go tydzien temu oglądałęm bo szedł w telewizji na tvn na ogół takich typu rodzasji filmów nie lubiłem ale do czasu jak obejrzałem ten film od razu zmieniłem zdanie polubiłem je opowiadaja o prawdziwej miłości i oddaniu się drugiej osobie żałuje ze nie oglądalem go wcześniej ale nadrobiłem straty. Dzisiaj nawet wypożyczyłem książke bo napisał ktos tytuł tej książki. Ale zastanawia mnie tylko jedno w gazecie telewizyjnej napisali ze sa to "prawdziwe historie" czyli o ludziach którzy to naprawdę przeżyli tak ! a w zwiastunie tego filmu pisało ze ten film powstał na podstawie ksiązki ale jak ktos mógł napisac o tych ludziach książke czy to jest możliwe prosze pomuście mi.
Pozdrawiam wszystkich miłośników i fanów filmu SZKOŁA UCZUĆ

Pauliniusia

Film jest tylko na podstawie książki.
Nie oddaje wzorowo całej tresci.
Akcja filmu rozgrywa się w latach 90-ych.
Natomiast wydarzenia w książce ok. 1960roku.

Gajjin

Film jest oparty na ogólnej treści książki,jednak reżyser,aby film był bliższy odbiorcy,postanowił trochę tę historię zmienić,dlatego została ona opisana w latach '90.No ale... i film,i książka są po prostu świetne,i wzruszające przy okazji.Przynajmniej wg mnie:)pozdrawiam.

ocenił(a) film na 8
MalaGosiaa

film jest wspanialy dla kogos kto nie czytal ksiazki. ale powiedzcie mi czy ogladaliscie jakis film ktory w 100% zgadzal sie z ksiazka?? bo ja nie. czytalam serie ludluma o bournie i potem ogladalam film... zgadza sie tylko bourne i jego dziewczyna nic wiecej... tak wiec nie ma co sie dziwic. osobiscie film bardzo mi sie podobal, gra aktorska a przede wszystkim muzyka :-)

ocenił(a) film na 10
Pauliniusia

tak film i ksiazka bardzo sie roznia jednak akurat w tym wypadku bardziej wole film i te sceny, ktore sie w nim znalazly niz w ksiazce.