PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33295}

Szkoła uczuć

A Walk to Remember
2002
7,5 236 tys. ocen
7,5 10 1 236090
5,1 26 krytyków
Szkoła uczuć
powrót do forum filmu Szkoła uczuć

Nie przeczę, film jest piękny, opowiada cudowną historię - takich filmów nam potrzeba. Dobrze zagrane (chociaż też mnie Mandy Moore na początku denerwowała), jednak nieststy ociera się o trochę o stereotyopy hollywoodzkie.
Nieśmiała dziewczyna i przebojowy chłopak - typowe.
Scena ślubu rzeczywiście była lekko kiczowata, ale mnie bardziej zastanawia to, że w tak młodym wieku chłopak mógł się zakochać na tyle, aby poprosić dziewczynę o rękę. To jest raczej mało prawdopodobne w latach 90-tych. Stad też jak dla mnie ta scena za mocno naciągana.
Scena z przedstawieniem jest nawt fajna, baaardzo podoba mi się ta piosenka i dla mnie ona jest "sztandarową" piosenką filmu :)
Bardzo fajnie zagrane jak Shane rozpłakał się w samochodzie. Momenatmi wygląda jakby się śmiał, ale najwidoczniej ma taką mimikę :))))
Oglądałam ten film kilka razy już (jak pewnie większość :))) ryczałam jak bóbr, tylko zauważyłam pewną prawidłowość. Im więcej się go ogląda tym mniej wzruszeń jest, a więcej dopatrywania się błędów. Na prawde.
No chyba, że to ze mną coś nie tak :))))))
Duże złego o nim napisałam, ale to dlatego, że to co dobre zopstało już napisane przez innych i nie chce tego powtarzać.
Film jest cudowny, warto czasami zobaczyć taki spokojny filmik, wyciszyć się i pomyśleć, że może gdzieś na świecie jest jeszcze taka miłośc :P