PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33295}

Szkoła uczuć

A Walk to Remember
2002
7,5 236 tys. ocen
7,5 10 1 236129
5,1 26 krytyków
Szkoła uczuć
powrót do forum filmu Szkoła uczuć

mówię wam przeczytajcie książkę ;) Nicholas Sparks "Jesienna miłość" j jest jeszcze lepsza niż film który jest fenomenalny ;) a najlepiej przeczytajcie wszystkie jego książki są super jest autorem tez " list w butelce" na podstawie którego też jest film ;) i też jest super POLECAM ;) a wiem co mówię bo czytałam i oglądałam ;)

ocenił(a) film na 9
kolnacka

Zaufałem i kupiłem tą książke na allegro mam nadzieję że będzie równie dobra jak film:)

ocenił(a) film na 10
ScreaManUnited

daj znać jak przeczytasz ;)

ocenił(a) film na 10
kolnacka

a ja nie mogę nigdzie Sparksa dostać.

ocenił(a) film na 10
zuuusia

prawie w każdej bibliotece księgarni allegro ;) nie wiem jak szukasz ;)

ocenił(a) film na 10
kolnacka

A ja przeczytałam książkę i uważam, że film jest niebo lepszy...co bardzo mnie zdziwiło :>

ocenił(a) film na 10
cafadara

wiesz to zależy zawsze od osoby mi sie książka bardziej podobała a w filmie zmienili trochę dla mnie istotnych rzeczy no ale jak kto woli, mi sie film też bardzo podobał ale ksiąze pierwszą czytałam może to taki też sentyment do niej

ocenił(a) film na 10
kolnacka

w bibliotekach nie ma, gdyz Sparks jest rozchywytywany teraz u nas. musze czekac :)

zuuusia

widziałam sparksa w każdym emipku,ale musisz dobrze poszukać bo czasami jest tylko jedna książka i to dobrze ukryta ; )

ocenił(a) film na 10
effato21

Książkę można ściągnąć w postaci ebook'a z chomika. Ostatnio się zapoznałam z jej treścią i muszę przyznać, że bardzo mnie wciągneła. Przy ekranizacji dokonano kilku istotnych zmian, ale według mnie wyszło to na korzyść. Ogólnie zarówno książka jak i film bardzo na plus.

niupek

Książka jest świetna. Z resztą tak jak film. Jedna z najlepszych książek jakie ostatnio przeczytałam.
Ja czytałam ebooka, bo w bibliotece trudno dostać.

ocenił(a) film na 7
kolnacka

Ja tez polecam książkę ;P Muszę przyznać że jednak troszkę różni się od filmu..ale i tak jest świetna.

ocenił(a) film na 10
careless_whisper

Ja także polecam książkę. Naprawdę dawno nie czytałam tak rewelacyjnej książki, przy której jednocześnie płaczę, ale także jednocześnie się śmieję. Tak to prawda są momenty gdzie można się pośmiać.

A ja mam tylko jeszcze jedno pytanie. Czy ta historia z ksiązki i filmu wydarzyła się naprawdę czy została zmyślona??

ocenił(a) film na 8
Karolina_24

ja stanowczo odradzam. ta książka jest nudna i w porównaniu do filmu nawet się nie umywa. film jest o wiele, wiele lepszy. zero akcji, tylko jakieś nudne spotkania jamie i fajtłapy landona ( tak jest on przedstawiony w książce). w filmie jest cwaniaczkiem takim i to lepiej pasuje. na książce strasznie się zawiodłam.

czysto_krwista

Książkę przeczytałam w jeden dzień:D Zmieniono bardzo dużo:D Ale tak jest chyba lepiej... W książce London wcale nie jest takim fajtłapą... Po prostu jest inny niż postać wykreowana przez West'a...
Prawdą jest, że można się pośmiać. No i płakać. Historia tak mi się podoba, że chociaż znam już wszystkie dialogi na pamięć nie mogę przestać oglądać:D
Polecam zarówno film jak i książkę:D

ocenił(a) film na 10
kolnacka

skoro mówisz, że warto, jeżeli tylko znajdę czas i chęci to sięgnę po te książki c: