Szkoła uczuć

A Walk to Remember
2002
7,5 236 tys. ocen
7,5 10 1 236229
4,9 19 krytyków
Szkoła uczuć
powrót do forum filmu Szkoła uczuć

Wzruszający, ciepły film, który mówi o niewinności i uczuciach. Gdyby było więcej takich obrazów może pewne wartości byłyby wartościami, a porządne dziewczyny i chłopaków, którzy wiedzą co oznacza czułość i opiekuńczość nikt nie nazwałby dziwakami.

vanilla12

Dobrze wiedzieć, że nie jestem osamotniony ze swoimi poglądami.

vanilla12

Niewinność? Uczucia? Komu to potrzebne?
Lepszy jest seks i lodzik z połykiem.

vanilla12

Zgadzam się i również cieszę się że ktoś myśli podobnie.

ocenił(a) film na 8
diella

Ja na początku spodziewałam się typowego filmu : najpopularniejszy chłopak zakochuje się w szarej myszce. I koniec. A tu zaskoczenie. No i koniec taki smutny. Mnie się właśnie podobało takie coś.

karoleta

Ja byłam trochę przygotowana na to, co będzie, bo moi znajomi już dawno obejrzeli ten film i byli bardzo poruszeni... cieszę się, że i ja miałam okazje go w końcu zobaczyć :)

ocenił(a) film na 6
vanilla12

Coś w tym jest. Bardzo to smutne, że wartości, które powinny być priorytetowe w życiu człowieka, schodzą na dalszy plan i są wyśmiewane.

ocenił(a) film na 10
zapatrzona_w_slonce

Niestety zgodze się z tym, to co dzieje się w dzisiejszych czasach, to porażka dla nas ludzi. Zastanawiam się, gdzie się podziały dawne wartości, tak pięknie ukazane w tym filmie, czy prawdziwa miłość, przyjaźń jest jeszcze możliwa w świecie ogarnientym przemocą i wulgaryzmami.

użytkownik usunięty
focus199078filmweb

Moim zdaniem nie jedna osoba po obejrzeniu tego filmu zazdrości jakże pięknego uczucia które łączyło Landona i Jamie ... W tych czasach jest ona niemal niespotykana ... Tak to film...ale to przecież film pokazujący jak wielkim uczuciem człowiek może obdarzyć drugą osobę... Mnie się on bardzo podobał :) I nie będę krył faktu że oglądając go kiedyś zakręciła mi się łezka w oczku :D

ocenił(a) film na 10

mnie ten film za każdym zarem równie mocno wzrusza ;)

ocenił(a) film na 10
elciasek4

Dokładnie nie ważne który raz ogląda się ten film (sam oglądałem go kilkanaście razy) on zakażdym razem wywołuje silne emocje i to jest w nim piękne. A znacie może jakieś podobne filmy, które równie mocno potrafią wzruszyć.

ocenił(a) film na 10
focus199078filmweb

może takie na topie "one day" :)

ocenił(a) film na 10
vanilla12

Boze moj Boze ten film to jak dotkniecie kawalka nieba, mozna zatesknic za prawdziwym zyciem, miloscia, pieknem, Bogiem

ocenił(a) film na 8
vanilla12

tak, zgadzam się. Film bardzo dobry, zaskakujące zakończenie. Jednak obstaję przy zdaniu, że ksiązka jest dużo lepsza :)

ocenił(a) film na 10
strawberry21

to ciekawe, moze warto przeczytac?

ocenił(a) film na 10
vanilla12

Film wielce wzruszający. Zgadzam się z tym, że powinno być więcej takich filmów. Myślałem, że to będzie kolejny romantyczny film, jednak byłem mile zaskoczony. Sam koniec wywołał wiele emocji.

ocenił(a) film na 10
patbyk

tak, chcemy wiecej :)

ocenił(a) film na 9
vanilla12

Zgadzam się w 100% ;)