Wzruszający, ciepły film, który mówi o niewinności i uczuciach. Gdyby było więcej takich obrazów może pewne wartości byłyby wartościami, a porządne dziewczyny i chłopaków, którzy wiedzą co oznacza czułość i opiekuńczość nikt nie nazwałby dziwakami.
Ja na początku spodziewałam się typowego filmu : najpopularniejszy chłopak zakochuje się w szarej myszce. I koniec. A tu zaskoczenie. No i koniec taki smutny. Mnie się właśnie podobało takie coś.
Ja byłam trochę przygotowana na to, co będzie, bo moi znajomi już dawno obejrzeli ten film i byli bardzo poruszeni... cieszę się, że i ja miałam okazje go w końcu zobaczyć :)
Coś w tym jest. Bardzo to smutne, że wartości, które powinny być priorytetowe w życiu człowieka, schodzą na dalszy plan i są wyśmiewane.
Niestety zgodze się z tym, to co dzieje się w dzisiejszych czasach, to porażka dla nas ludzi. Zastanawiam się, gdzie się podziały dawne wartości, tak pięknie ukazane w tym filmie, czy prawdziwa miłość, przyjaźń jest jeszcze możliwa w świecie ogarnientym przemocą i wulgaryzmami.
Moim zdaniem nie jedna osoba po obejrzeniu tego filmu zazdrości jakże pięknego uczucia które łączyło Landona i Jamie ... W tych czasach jest ona niemal niespotykana ... Tak to film...ale to przecież film pokazujący jak wielkim uczuciem człowiek może obdarzyć drugą osobę... Mnie się on bardzo podobał :) I nie będę krył faktu że oglądając go kiedyś zakręciła mi się łezka w oczku :D
Dokładnie nie ważne który raz ogląda się ten film (sam oglądałem go kilkanaście razy) on zakażdym razem wywołuje silne emocje i to jest w nim piękne. A znacie może jakieś podobne filmy, które równie mocno potrafią wzruszyć.
Boze moj Boze ten film to jak dotkniecie kawalka nieba, mozna zatesknic za prawdziwym zyciem, miloscia, pieknem, Bogiem
tak, zgadzam się. Film bardzo dobry, zaskakujące zakończenie. Jednak obstaję przy zdaniu, że ksiązka jest dużo lepsza :)
Film wielce wzruszający. Zgadzam się z tym, że powinno być więcej takich filmów. Myślałem, że to będzie kolejny romantyczny film, jednak byłem mile zaskoczony. Sam koniec wywołał wiele emocji.