1. Karabin Barrett M82 (najprawdopodobniej) użyty w scenie pod siedziba Interpolu przebija pancerze z ponad 1 km. Za to z 200 m nie może przebić się przez hydrant czy cokolwiek za czym sie schowali?
2. Mógłby mi ktoś wytłumaczyć ile kilometrów miało to lotnisko? Długość sceny to około 20 minut, a samolot prawie caly czas byl na granicy predkosci startowej. Wrak zakończył żywot jakieś 100-200 m przed końcem pasa.
Absurdalność tych dwóch scen trochę psuje całokształt, który o dziwo prezentuje się całkiem nieźle. Ogólnie rzecz ujmując oglądało się całkiem przyjemnie i dam 7.
ad 2. ja widzę to tak: cała akcja z samolotem działa się w jednej chwili, tyle, że reżyser zapomniał o przejściach między scenami (np zwolnienie czasu w chwili przejscia do innej sceny, albo zamrożenie sceny np z Hanem i jego laską i przejscie do bijatyki Doma i Rock-a w samolocie, po czym znowu zamrożenie i przejście do Romana i jego kumpla, wtedy lepiej by to wygladało i nie byłoby wrażenia, że pas ma 50 km). Jednak nie zmienia to faktu, że film mi zleciał nawet nie wiem kiedy i że zajebiście mi się go oglądało :-)