Takiej szmiry już długo nie widziałem. Wszytko w tym filmie jest na poziomie żenady: zaczynając od fabuły, a kończąc na łysej pale Diesel'a. Takie filmy tylko obrażają ludzką inteligencję. Takie gnioty nie powinny trwać więcej niż 90 minut bo poziom poirytowania wzrasta wprost proporcjonalnie do mijających minut. Po 30 minutach chciałem wyrzucić komputer przez okno... Ogólnie film na 5/10 może 6. Większy oceny tylko obrażają inne produkcje. Ten film stanowi świetną metaforę stanu w jakim znalazło się dzisiejsze hollywoodzkie kino. Kicz i żenada, że ludzie za takie coś jeszcze płacą to się w głowie nie mieści...
Jak lubiłem 3 pierwsze części to co kolejna to coraz bardziej żenująca. Ta pobiła rekord dna... dno dno dno. Pas startowy miał conajmniej 10 km, antanow (samolot) ma udźwig conajmniej 120 ton a nie mógł wystarować - a póżniej wystartował? Czołg z paliwem i bronią wieziony z bazy do bazy, wojskowi pozwalający na takie cyrki.. latający diesel i naciągany statham na końcu ... Podsumowując 2h w plecy. Dobrze ze na kompie oglądane.