Raz już założyłem taki temat jakiś czas temu jeszcze przed premierą Fast Five. Ale widzę, że niektórzy nadal nie łapią się w całej historii więc proszę, smacznego:
1. Fast & Furious - niepodważalnie sam początek - od tego się wszystko zaczęło - po końcowych napisach jest scenka, kiedy widzimy Doma jadącego przez Meksyk swoim Chevelle (ucieka z USA do Ameryki Środkowej)
2. 2F2F - na wydaniu DVD jest ok 6 minutowy prolog to drugiej części ukazujący co się
wydarzyło tuż po jedynce (Brian rzuca odznakę i ucieka..i tak trafia do Miami)
2a. Los Bandoleros - 20 minutowy filmik produkcji Vin Diesla ukazujący wydarzenia przed 4 częścią. Skąd Dom znał Leo i Rico, jak skumał się z Hanem, jak przyjechała do niego Letty. Gratka dla fanów Serii.
3. Szybko i Wściekle...Mija 5 lat od wydarzeń z 1. Prologami do tej części są wyżej wspomniane: końcówka po napisach w 1 oraz Los Bandoleros.
4. Fast Five - Bezpośrednia kontynuacja Szybko i Wściekle.
5. 6 część - Co wiemy? Akcja głównie w Europie. Po raz kolejny zobaczymy większość ważnych postaci z dotychczasowych części. Wraca Letty...tak, tak wiem - kontrowersje.
Kilka faktów potwierdzających, że to wcale nie jest nielogiczne. Letty żyje bo:
- Fenix nigdy nie powiedział, że zabił Letty. Powiedział, że rozwalił jej wóz, i że kiedy widział ją ostatni raz była w ogniu...Nie jest powiedziane ani pokazane, że strzelił w nią - mógł strzelić w bak itp...
- Pogrzeb to była lipa - (prawdopodobny scenariusz) ponieważ podjęła się współpracy z FBI, po nieudanej akcji dla Bragi FBI objęło ją tzw. Programem Ochrony Świadków lub czymś podobnym. Sfingowali jej pogrzeb, usunęli z kartotek, zmienili zapewne nazwisko - dali jej po prostu czystą kartę i nowe życie.
Za niecały rok przekonamy się czy tak się stało naprawdę.
5a. Producenci wspominali o możliwości ukazania się również 7 części z tzw. "wspólna akcją z 6". Niepotwierdzone, zobaczymy co z tego będzie.
6. I dopiero tu trafia Tokio Drift..Szczerze mówiąc cholernie mnie ciekawi jakie wydarzenia spowodują kolejne rozstanie paczki Briana i Doma, gdzie ten zdecyduje się udać do Tokio...najprawdopodobniej odszukać Hana...wątpliwe, by wcześniej wiedział, że Han już nie żyje...
Pozdrawiam wszystkich i proszę nie kłucić się już ;) i nie zaśmiecać tematu - jeśli ktoś ma jakieś pytania to walcie śmiało;) odpowiem;)
Jest na YouTube z ang. napisami
http://www.youtube.com/watch?v=bBoEW02WKHI
ja gdzieś kiedyś znalazłem z polskimi napisami - musisz poszukać :)
co do 7 to jest to potwierdzone ;)
6 i 7 będą wspólną akcją bd to 1 długi film podzielony na 2 części ;)
a wg mnie tokio drift to spin-off, tylko się nie chcą przyznać bo Han nie żyje przecież :)
Gdyby nie na końcu postać Doma, który przyjeżdża do Tokio i mówi, że zał Hana, że Han był jak rodzina to można byłoby to uznać za Spin-Offa.
A tak mam nadzieję, że w 6 lub 7 pokażą kiedy Han odlatuje do Tokio i kiedy Dom decyduje się go "odwiedzić" :)
mi się wydaje że oni go nigdy nie uśmiercą, Vin Disel jest producentem 4 i 5 części, pewnie dlatego Han odżył ;) ten aktor pewnie stał się popularny więc go przywrócili do życia, w 2 części nie wystąpił Diesel, chyba zagrał wtedy w xXx, zastąpił go Tyrese Gibson, w 3 części nikt nie wystąpił, pewnie nie mogli się dogadać, potem Diesel odkupił prawa do filmu i się zaczęły dziać dziwne różne rzeczy ;) jak dla mnie to wersja że tokio drift to ostatnia część to ściema
tzn. nie wiem czy odkupił prawa, wiem że jest producentem, tzn. że ma dużo do gadania albo aż za dużo ;)
Najlepiej kupić oryginalne DVD i cieszyć się takimi dodatkami ;)
A w tej chwili pozostaje mi polecić Ci z YT: http://www.youtube.com/watch?v=mDkWSylpbaQ
Słaba jakość ale dialogów tam nie ma więc można obejrzeć :)
Dzięki wielkie ;D miło się ogląda taki kawałek po obejrzeniu wszystkich części po kilkakroć :)
"po końcowych napisach jest scenka, kiedy widzimy Doma jadącego przez Meksyk swoim Chevelle"
wie ktoś gdzie można zobaczyć ten fragment? widziałam wszystkie 'dodatki' nawet los bandoleros, ale o tym nie miałam pojęcia ;p będę wdzięczna jeśli ktoś mógłby podesłać link ;)
jeśli masz oryginał na DVD to wystarczy poczekać do końca napisów po filmie - to jest jakieś 25 sekund, taka mała scenka :) ale jak się okazało bardzo istotna dla całej serii
dla tych co nie mają DVD proszę: http://www.youtube.com/watch?v=HOy-naFqT7A
i jeszcze to co Dom mówi mknąc przez bezdroża..."Moje życie to te krótkie chwile na trasie. Nic innego się nie liczy.Przez te 10 sekund albo i mniej...jestem wolny..." - miodzio :)