PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=617373}
7,3 163 tys. ocen
7,3 10 1 162547
6,4 27 krytyków
Szybcy i wściekli 6
powrót do forum filmu Szybcy i wściekli 6

Jestem świeżo po filmie, ja jako fanatyk serii oraz ktoś kto uwielbia szybkie samochody muszę
powiedzieć , iż film jak dla mnie był świetny, oczywiście można się doszukiwać kilka
przesadzeń jak latanie bohaterów niczym pan Małysz lub pas lotniska , który nie miał końca ale
jak wszyscy wiemy to tylko film , oczywiście reżyser mógł sceny te zastąpić innymi bardziej
"realnymi" lecz jak wiadomo nic nie jest idealne i na wszystko można przymróżyć oko, teraz tak
naprawdę zaczynam doceniać reżysera Justina Lina (byłem zawiedziony nie co po FF5) ,
ponieważ złożył wszystko w kawał logicznej kupy, jak wiadomo pierwsze części były głównie o
wyścigach także postacie w nich grające byli młodsi, a więc było im jedno w głowie - wyścigi i
łatwa kasa , teraz już cała czołówka jest o ponad 10 lat starsza , jedyne do czego dążą to ciepło
rodzinne i spokój w życiu więc nie ma się co dziwić , iż wyścigów jest mniej itp. Jak dla mnie
zostało to świetnie przemyślane i wykonane plus ta chronologia każdej z części , wszystko
zaczyna się schodzić i tworzyć cudowną całość. Jeśli nadal czytacie ten nudny tekst to pozwolę
sobie przedtsawić kilka plusów oraz minusów:

Plusy:
+piękne auta
+piękne kobiety
+świetnie samochody
+świetna muzyka
+świetny humor
(Zrozumcie mnie , to powyżej wypisałem to wszystko co kocham dlatego tak oceniam ten film)
+Jason Statham w nast epnych częściach (jeden z moich ulubionych aktorów)

Minusy:
-Kilka przesadzonych akcji na pewno nie zachwyci widzów(ja na to przymrużam oko)
-Następnymi częściami "podobno" ma zaopiekować się inne reżyser , (każdy ma pewne obawy
, szczególnie jak zaczyna się doceniać pracę pana J.Lina)

Dziękuje za wyrozumiałość i zapraszam do dyskusji , a wszystkich niezdecydowanych
zachęcam do obejrzenia tego filmu bo nie wątpliwie o 20zł nie zbiedniejecie ;)

Pozdrawiam