7,3 163 tys. ocen
7,3 10 1 162727
6,4 27 krytyków
Szybcy i wściekli 6
powrót do forum filmu Szybcy i wściekli 6

No wreszcie!

ocenił(a) film na 7

Mogę z czystym sumieniem powiedzieć ta część zaraz po pierwszej jest najlepsza,bo nie ukrywajmy pierwsza zawsze będzie najlepsza(świeży pomysł).Powiem szczerze,że te następne kolejne tylko obniżały poprzeczkę a seria sięgnęła dna w Tokio,ta piąta w Brazylii również była strasznie naciągana,wręcz wtedy juz naprawdę znienawidziłem tą całą serię szczególnie za scenę po napisach końcowych,mówię sobie stop,koniec tej żenady!No ale skusiłem się po raz kolejny i cud,wreszcie wszystko zaiskrzyło,tak jak być powinno.Punkt wyjściowy fabuły kolejnej części dość z sensem poprowadzony,dalej spektakularne wręcz efekty(chwilowo nawet zapachniało Mrocznym rycerzem,podrasowane bolidy,cała scena wygladała dość surowo ale z jajem,na to właśnie czekałem),dalej dobra choreografia walk,pełen szacun,zero sztuczności no i najważniejsze WRESZCIE konkretny przeciwnik dla naszej spec grupy.
Nawet przełknąłem ostatnią scenę(nie tą po napisach)czyli złapanie sie za rączki podczas wspólnego posiłku,chrześcijanie-przestępcy...
Twórcy już szykuja kolejną część,ciekawe kiedy tak naprawdę nastąpi zmęczenie materiału,bo po tej części można przypuszczać,że to był udany lifting.....

ocenił(a) film na 3
aronn

Chyba se jaja robisz...
jak możesz pisać, że 5 była naciągana przy tej kreskówce? SERIO? Przecież to jest stek kretynizmów jakiego nie było w żadnej części wcześniej.

ocenił(a) film na 7
shamar

A nie zauważyłeś dobrej choreografii walk,dobrej fabuły,efektów specjalnych?Ja po raz pierwszy na to zwróciłem uwagę w poprzednich częściach było to marniutkie zaś w tej naprawdę robiło wrażenie.

ocenił(a) film na 3
aronn

Z całym szacunkiem, ale fabuły tam nie ma, no chyba, że nazwiemy te kilka słabych wątków służących jedynie wprowadzeniu kolejnych scen akcji, fabułą. Choreografia walk jest taka sobie, nie ma w niej nic specjalnego, a cios łysej glacy rozwala już absolutnie wszystko. Jedyne czym ten film się broni to efekty specjalne, ale umówmy się, bez fabuły, kreacji postaci i kilku innych szczegółów same efekty stworzone głównie za pomocą komputera filmu nie uratują.

ocenił(a) film na 7
tycek85

Mi o dziwo przypadła do gustu ta część i przewyższa takie gnioty jak Szklana pułapka 5(gdzie efekty były żenujące włącznie z grą aktorów)albo Olimp w ogniu(masakrycznie patetyczny).

ocenił(a) film na 7
aronn

W tej częsci były naprawdę dobre efekty juz ta w Londynie zrobiła dobre wrażenie(podrasowane,przerobione bolidy,coś nowego),pożniej scena na moście długa,spektakularna wręcz i trzecia na lotnisku chyba najbardziej dopracowana,efektowna, pomysłowa,widać było,że te 200 milionów na coś poszło....

ocenił(a) film na 3
aronn

Efekty i zdjęcia były dobre. Choreografie? Nijakie.
Co widziałes dobrego w fabule to ja nie wiem :) To było wszystko tak naciągane, ze szok.

ocenił(a) film na 5
shamar

Naciągane to mało powiedziane.

ocenił(a) film na 7
shamar

Oczywiście kolejny raz mocno naciągane ale ja patrzę przez pryzmat tej serii i jakoś to wszystko strawiłem.Oceniłeś na 3/10 tak jak piątą odsłonę Szklanej pułapki,która była nawet słaba pod kątem efektów specjalnych.

ocenił(a) film na 3
aronn

Sorry ale Fast Five było oglądalne. Powiedziałbym nawet, że jedna z najlepszych części.

A to? Komiks? superboahterowie? Niesmiertelni?

Die Hard to było gówno ale nie było az tylu przegięć.

ocenił(a) film na 7
aronn

rozwaliła to mnie końcówka pan łysy anglik zaczął od hana w tokio drift a potem wszystkich po kolei w siódmej części?? ciekawe hehe wiedza producenty jak zachecić do pójścia do kina....

ocenił(a) film na 6
aronn

Ta czesc wcale nie byla lepsza od "brazylijskiej piatki", ale zgadzam sie co do wyzszosci nad "japonska trojka". Czyli daje jej przedostatnie miejsce - piate na szesc filmow serii.

ocenił(a) film na 7
aronn

Też mi się podobał. Dialogi również nie głupie choć pewnie nie raz w filmach wymawiane. Co do osób które krytykują sądzę że nie widzieli Olimpu w ogniu :)