PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=617373}
7,3 163 tys. ocen
7,3 10 1 162547
6,4 27 krytyków
Szybcy i wściekli 6
powrót do forum filmu Szybcy i wściekli 6

Ocena

ocenił(a) film na 7

Normalnie za takie sceny akcji, jakie pokazali w tym filmie to za całość wstawiłbym 5/10, ale
podwyższyłem do 7/10, ponieważ na największe plusy wychodzi całkiem dobra fabuła, świetna
ścieżka dźwiękowa, przemycanie wątków miłosnych i wartości rodzinnych, oraz zakończenie
zapowiadające siódmą cześć i niespodziewaną osobę w obsadzie :)

Gdyby nie przesłuchanie, zatrzymanie czołgu, uratowanie Letty i niedorzeczna sekwencja z
samolotem to byłbym skłonny zastanowić się nawet nad 10/10, ale ogólnie film mi się podobał,
mimo że reżyser zafundował mi ściemę godną kina lat 80 i 90. W dzisiejszej kulturze tego łykał nie
będę.

sewerynekd

W dzisiejszych filmach zawsze są jakieś " nieścisłości " no ale co zrobisz ..

ocenił(a) film na 8
sewerynekd

Ja to widzę tak:
Akcja: 9/10
Fabuła: 4/10 (ale nie spodziewałem się niczego wielkiego)
Oglądalność (czy się nudziłem): 8/10
(9+4+8)/3 = 7
+1 za śmierć Hana w czasie napisów - nie to żeby ten motyw mi się spodobał ale byłem ciekaw czy w sensowny sposób to wyjaśnią. A ten koleś to brat Shawa?

Daje w sumie 8. Szkoda że seria odbiegła od klimatu pierwszej części ale z drugiej strony jest to niezłe kino akcji :)

Azirafael

Seria odbiegła od pierwszej części klimatem, ale fanom będzie się podobał mimo wszystko, tak myślę.
Trochę nie rozumiem jak ktoś ocenia filmy (nie, żebym się Ciebie czepiała), np. akcja, fabuła, oglądalność itp. osobno, wg mnie film powinno oceniać się jako całość, bo np.: jeśli jakiś film jest nudny (nie piszę tu o `Szybkich`), to nawet świetnie zmontowana obsada mu nie pomoże, bo film jest nudny; albo np.: jeśli akcja będzie dobra, to np. złe aktorstwo obniży ocenę filmu, bo będzie źle zagrana, itp. ;D

Valenciaa

jak najbardziej zgadzam się z kolegą
film wymiata