PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=617373}
7,3 163 tys. ocen
7,3 10 1 162536
6,4 27 krytyków
Szybcy i wściekli 6
powrót do forum filmu Szybcy i wściekli 6

Pas startowy

ocenił(a) film na 10

Moim zdaniem nie było to tak przegięte. scena na pasie trwa około 11 minut tylko że większość
akcji dzieje się w tym samym czasie. cała akcja na jest ukazana z kilku perspektyw. np
podczas gdy Brian bije się z Owenem to w tym samym czasie Dominik usiłuje rozwalić tego mięśniaka
Clausa, trwa także walka pomiędzy Letty a Riley. Albo podczas gdy Brian z Mią wsiadają do
czerwonej alfy Roman bije się z jednym z ludzi Shawa. Justin Lin po prostu ukazał nam każde 10
sekund z perspektywy innej osoby co cholernie przedłuża czas całej akcji na lotnisku.

ocenił(a) film na 6
BLack_Man98

Ktoś gdzieś obliczał, że biorąc pod uwagę sceny dziejące się w tym samym czasie, pas startowy wciąż powinien mieć ze 40 km ;D Poza tym taki samolot transportowy nie jest w stanie wylądować i od razu wystartować w tym samym kierunku - za krótki pas.

ocenił(a) film na 10
Stachu7

powiedz kto to obliczał

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
krytykna10

Myślę że jedyne co tu nie wyszło to tylko i wyłącznie twoim rodzicom ty. Myślę także że to ty jesteś żałosny a także upośledzony. To co napisałem, napisałem w obronie mojego ulubionego filmu a że jesteś niedorozwinięty i piszesz takie głupoty to już nie moja wina. Yhym Wiadomość z ostatniej chwili, ja napisałem ten temat ponieważ nie mogę wycierpieć jak ludzie obrażają jeden z najlepszych filmów i usiłuję im wytłumaczyć że jest to bez podstawne a ty jeszcze wmawiasz ludziom którzy to czytają (i pewnie niezły mają polew z twojej logiki) że my "oceniamy" w ten sposób film. What? Dla twojej wiadomości oceniłem film 10/10 i dodałem do ulubionych. Rozmiawiamy kulturalnie z kolegą Stachu7 o tym jak pan Justin rozwiązał kwestię sceny na lotnisku ponieważ moim zdaniem jest to ciekawe. I panie "bezwartościowy cieniasie" apeluję: zajmij się czymś innym a nie zaśmiecaniem żałosny komentarzami naszych rozmów. Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 7
BLack_Man98

Widzę ,że nie jesteś do końca rozgarnięty bo miałeś problem ze zrozumieniem mojego przesłania do ludzi twojego pokroju ludzi tak żałośnie zawierzających wszystko swojemu żałosnemu poglądowi na świat..Dlatego polskie kino jest tak daleko w tyle bo tacy jak ty biorą się za coś czego nie powinni robić czyli oceniać filmu a dlaczego ponieważ twoja ocena jest zakłamana wmawiasz łodzią że to twój ulubiony pod jakim względem po raz kolejny udowadniasz użytkownikom tej strony że byle film akcji wytwarza w tobie żałosną fascynacje .

ocenił(a) film na 6
BLack_Man98

Nie mam już linka do tej strony. Ale czytałem gdzieś po angielsku było.

ocenił(a) film na 10
Stachu7

Wiesz może i tak pas musiał by być dłuższy niż prawdziwy może nie aż 40km, ale zobacz np: Za szybcy Za wściekli (świetny film) scenę gdy Brian pędzi wprost na Korpiego są tak na oko z 20m od siebie a scena trwa z minutę, to nie jest możliwe, a i tak wszystkim się podobało mnie też. Może i w 6'tce też coś takiego zrobili? nie wiem moim zdaniem to całkiem możliwe.

ocenił(a) film na 6
BLack_Man98

Prawdę mówiąc to długość pasa w tym filmie mnie aż tak nie razi, gdyby nie ludzie z filmwebu pewnie bym się nawet nie zorientował że był on rzeczywiście taki długi. Za bardzo byłem wciągnięty akcją, żeby to zauważyć. Bardziej już wkurzały przesadzone sceny akcji, nienaturalne mordobicie i strzelaniny jak u antyterrorystów. I brak klimatu.

użytkownik usunięty
BLack_Man98

Tak, ten pas był baaardzo długi :) Ale tak jak słusznie zauważyłeś, akcja była cały czas ukazywana z perspektywy innej postaci, dlatego ta scena była tak długa.
Jak dla mnie zdecydowanie najlepsza część Szybkich i wściekłych

użytkownik usunięty

Po chwili zastanowienia i tak chyba za długa była ta scena... Ale to w końcu film :D