Wszyscy śmieją się z całego fragmentu filmu z czołgiem w roli głównej. Najwięcej z pamiętnego „skoku w objęcia” głównych bohaterów. Mnie natomiast nurtuje pytanie w jakim celu w ciężarówce w ogóle był czołg? Jeśli miałby być do ochrony ostatniego tajnego elementu to zdecydowanie powinien być zamknięty i z załogą w środku. Był przewożony pusty i otwarty żeby potencjalnie agresorzy mogli go wykorzystać u ucieczce?
Film niestety jest bardzo irytujący. Jestem w stanie znieść dużą dozę nieprawdopodobieństwa ale w tym obrazie została całkowicie wyczerpana po 30 min. Wszyscy tutaj bronią go używając argumentu „film akcji” czy „film sensacyjny”. Czy nowoczesne kino sensacyjne to całkowite zniesienie praw logiki, fizyki, psychologii, medycyny itd. ? Mam wrażenie, że w kinie akcji chodzi i zawsze chodziło o coś zupełnie innego. Przeraża mnie postępujące odmóżdżenie i amerykanizacja polskiego społeczeństwa.
P.s bilety dostałem w prezencie.
film taki ponoć "płytki" a tyle w tej jednej kwestii sprawił ci problem choć w filmie wszystko było wyjaśnione
Mogę zrozumieć wszystko, ale nie to jaką długość musiałby mieć ten pas startowy na końcu filmu.
Tobie najwyraźniej sprawia problem odpowiedź na pytanie. Oświeć mnie. Może nie zrozumiałem filmu, który według ciebie jest arcydziełem kinematografii (10/10). Po co w ciężarówce był pusty czołg?
Po co w ciężarówce był pusty czołg?
teraz to przeszedłeś samego siebie .Widziałeś kiedyś tira transportującego samochody do salonu - i co siedzieli w nich ludzie czy były puste
weź już koleś lepiej nie pisz
Ręce opadają. No ale czego można się spodziewać od kogoś kto ocenia ten film 10/10. Logika na poziomie 1 klasy gimnazjum.
Porównanie do ciężarówki przewożącej samochody jest absurdalne. Konwój, który w filmie został napadnięty miał za zadanie wywieź tajny chip z bazy wojskowej przed spodziewanym atakiem. Jak rozumiem bardzo słaba obrona konwoju była po to żeby odwrócić od niego uwagę, zakamuflować wywiezienie. W środku ciężarówki, w której umieszczono chip jechał jednak pusty czołg. W jakim celu? Jeśli to był zwykły transport czołgu do którego wsadzono „potajemnie” chip to powinna w czołgu znajdować się załoga - w celu obrony. Nie uważasz? To chyba nie jest zbyt skomplikowane.
Kolejna rzecz. Skoro już był ten czołg bez załogi czemu w ogóle miał paliwo i o zgrozo amunicje!, która zawsze w wojsku przewożona jest oddzielnie. Żeby go ukraść i postrzelać?
Film jest tragicznie bezsensowny na każdym kroku. Kino akcji nie polega na spiętrzaniu absurdów do granic wytrzymałości ludzkiej. Doza absurdu powinna być możliwie najniższa żeby uwiarygodnić kino.
dobre , w pancernych wojskach lądowych służyłeś ,ze nagle taki znawca jesteś w tej dziedzinie .
brak słów na twoją hipokryzję ... czołg był wyposażony w ten czip , a nie czip jechał razem z czołgiem w ciężarówce ty w ogóle oglądałeś ten film