Lubię efekciarskie filmy ale nie aż tak.
Czołgi na ulicach rozwalające auta z ludźmi w środku, brak grawitacji, ratowanie koleżanki poprzez złapanie jej w locie między wiaduktami, brak organów ścigających (mimo że każdy ma dziś telefon i może je wezwać) i wiele, wiele innych fajerwerków. Chyba już wyrosłem z takich filmów.
Wysoka ocena tego filmu mnie zachęciła. Myślałem że szóstka będzie dojrzalsza, inna, że będzie dobry scenariusz. Ten ostatni znów jest tu tylko pretekstem by pokazać pościgi. Tylko na nie się czeka.
Film oceniają ludzie w różnym wieku. Masz rację, że przesadzili z efekciarstwem, ale to było widać już w trailerze. Nawet skok o ile dobrze pamiętam. Pomyśl o tym filmie jak o komiksie, bo bohaterowie mają iście boskie zdolności. Ta seria od dawna pozbawiona była realizmu a o jakikolwiek wyścigu możesz marzyć. Dałem 7 bo nie nudziłem się i z góry nastawiłem się na gniot i gniot dostałem, tyle że ładnie opakowany.
Trochę przesadzili to fakt. Ogólnie porównując te efekty specjalne z pierwszymi częściami tej serii to mamy niebo a ziemię. Jednakże film ten jest robiony dla ludzi, którzy jednak chcą oglądać takie przesadzone sceny. Osobiście mnie to raziło, szczególnie ostatnia wielka scena pościgu. Ten odcinek drogi miał chyba kilkadziesiąt kilometrów. Fabuła jednak dosyć ciekawie przedstawiona, także dobrze obejrzeć w jakiś nudny wieczór, szczególne z grupą znajomych. Przy tylu częściach to już można myśleć o maratonie filmowym. Z mojej strony, oceniam film na 6.
Źle do tego filmu podszedłeś. Jak byś oglądał poprzednie części a zakładam, że oglądałeś to wiedziałbyś czego się spodziewać. Taki fim jak ten MUSI posiadać pełno efektów bo to taki gatunek ;p Akcja. A w akcji jak to bywa zawsze jest rozpie***ol. ;)
Poniekąd tak ale nawet w obu częściach Niezniszczalnych (mimo, że to dopiero jest film o masowym rozpier***) nie było takich absurdów jak tutaj. Mogli trochę dać na wstrzymanie mimo wszystko.
nie zgodzę się, 1 część jak i Tokyo Drift nie miały "efektów" rodem z G.I.Joe a oglądało się bardzo przyjemnie i moim zdaniem były to najlepsze części całej serii, niestety im dalej tym gorzej ...