PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=617373}
7,3 163 tys. ocen
7,3 10 1 162552
6,4 27 krytyków
Szybcy i wściekli 6
powrót do forum filmu Szybcy i wściekli 6

Sama fabuła dość ciekawa, i według mnie to pod tym względem 3 w kolejności produkcja po 1
i 2. Natomiast sceny fajnie zrobione, ale kompletnie nierealne, zwłaszcza jak pojawia się
latający superbohater "vini:) Lotnisko(pas startowy) który nie ma końca z wielką długa prostą,
no i giulietta tak szybka jak samolot startujący:).Pozostałych aut szybkich jak samolot się nie
czepiam, przez sympatię do serii.
Można wymieniać dużo nierealnych rzeczy, ale po co takie filmy się ogląda aby odpocząć
psychicznie od codzienności
Plus za auta Europejskie, oczywiście moja opinia.
Plus za klimat jedynki i dwójki:)
Fajne sceny walki, nie widać pracy grafików od efektów, dość realistyczne wykonanie.
No i muzyka bardzo dobra.
Chwilami dość zabawny, co powodują dość fajne dialogi, nie wprowadzane na siłę.
I jeszcze jedno, pokazanie na początku napisów, scen z poprzednich części, wskazywałbym na
ostatnią część, ale J.S. jako zapowiedź 7 cześć..

ocenił(a) film na 8
Kris81

Ogólnie film jest bardzo dobry jako kino rozrywkowe. Strzelaniny, pościgi, bijatyki są na wysokim poziomie. Dobrze sie oglądało ale ... :
- trochę za mało pościgów, a te które były, w większości działy się w nocy, niewiele było widać, ani czym jeżdżą, ani co się dzieje (film oglądałem w kinie CC), lepiej to wyglądało np. w części drugiej;
- finałowa scena znowu w ciemnościach;
- latający Vin Diesel;
- chwilami drewniany Dwayne Johnson;
- ginie Gisele i to w jaki sposób (why? why? why? najładniejsza aktorka umiera od upadku z kilku metrów);
- trochę mało znanych europejskich wozów
Ale to tylko moja subiektywna opinia. Film oceniam na 8/10 i już nie mogę się doczekać 7 części.

ocenił(a) film na 8
speddy

8/10 właściwa ocena
-Wozów było mega dużo w tym najlepsze auto na świecie Mercedes SLS 63AMG,, Aston((nawet troszkę dłużej i jechał;) Może Bugatti zabrakło..
- Gisele zginęła, wyskocz przy prędkości 100km/h :) A tam była zdecydowanie większa:)