PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=617373}
7,3 163 tys. ocen
7,3 10 1 162547
6,4 27 krytyków
Szybcy i wściekli 6
powrót do forum filmu Szybcy i wściekli 6

Czekam na wasze opinie , poniewaz wedlug mnie Statham w aktualizacji Tokyo Driftu na koncu 6 , dostal role jako wedlug mojej interpretacji ktos kto chce pozabijac cala ich " druzyne " widzielismy moment pare lat temu jak mercedes uderza w rx7 Hana i bylo to ciezkie. Dla mnie bylo ciezsze to ze wysiadl z tego samochodu Statham i odegral to co odegral.
Wedlug mnie on zupelnie nie pasuje do tego.

ocenił(a) film na 10
Dirtu

Jak dla mnie pasuje, ale każdy może mieć inne zdanie :)

Statham już nieraz pokazał, że potrafi grać czarne charaktery i coś czuję, że jego rola w F&F7 może być wielka.

ocenił(a) film na 9
frantic84

Zgadzam się z UP :) Statham i Diesel mieszanka wybuchowa :)

czaki93

Co racja to racja, wyobrazcie juz sobie jakie beda z nimi sceny walki :D

ocenił(a) film na 8
Lysymassdnm

Ja się pomału zastanawiam kogo do odstrzału będzie można wyznaczyć w tej serii, bo to że ktoś jeszcze zginie jest wysoce prawdopodobne.
Wcale bym się nie zdziwił gdyby z Jasona zrobiono BIG BOSSa, który wystąpi we wszystkich trzech sequelach jako czarny charakter eliminując załogę Doma...

alanero

Nie powiem bo byloby to ciekawe rozwiazanie :P ale pamietaj ze kazdy film po czesci musi skonczyc sie happy endem. Wiec ktos z czarnym charakterem rowniez musi zginac

ocenił(a) film na 8
Lysymassdnm

Niekoniecznie musi zakończyć sie happy endem. Jeżeli scenarzyści od samego początku będą pisać tekst pod trylogię to mogą skonstruować fabułę w ten sposób, że np 7 skończy się nieciekawie, ósemka będzie takim thrillerem (motyw zemsty z obu stron w którym ginie ktoś z członków ekipy Doma), a dziewiątka jako wieńcząca dzieło mistrza, będąca typowym filmem z pozytywnym zakończeniem, kończąca jednocześnie całą sagę.

ocenił(a) film na 6
alanero

Nie pisali; scenariusze dla 6 i 7 powstawały równocześnie, więc przewidziano na wstępie tylko połączenie tych dwóch filmów, czyli trylogii pierwszej z drugą. Scenariusze dla pozostałych 2 powstawały/powstaną dopiero po napisaniu sporej części scenariusza 7. Możliwe jest jednak, że pewne ogólne założenia zostały poczynione. Pamiętajmy jednak, że doszło do zmiany reżysera, co też ma wpływ na realizację.

aquirlan

Otoz to, ale tak jak napisal we wczesniejszym poscie "alanero" jesli chodzi o role Jasona, Powiem wam ze ciezko jest mi jest wyobrazic Stathama ktory przegrywa. Jakos to do jego osoby nie pasuje Ogladalem wiele filmow z nim w roli glownej. Od roli dobrego charakteru po role np w "13" Gdzie rowniez nie zginal. Takze mysle ze 7 epizod FF bedzie jednym z ciekawszych.

ocenił(a) film na 7
Lysymassdnm

To ma być 8 i 9 ; o???

ocenił(a) film na 10
Zwyczajnaa

Sam Diesel powiedział o tym w jednym z wywiadów.
7 ma być początkiem nowej trylogii.

link do wywiadu i newsa:
http://www.hitfix.com/news/vin-diesel-says-fast-furious-7-is-the-beginning-of-a- new-trilogy-watch

1,2,3 to była jedna trylogia - takie wprowadzenie wielu wątków (oczywiście niezamierzone, ale tak wyszło)

4,5,6 to druga trylogia - w zasadzie możesz jednym cięgiem obejrzeć te 3 filmy - jak się kończą tak się zaczynają następne części

7,8,9 to ma być 3 trylogia

ocenił(a) film na 10
alanero

Może być to tak jakbyś jedną część rozwinął na 3 części co się równa 3 razy więcej akcji i 3 razy większe zyski

ocenił(a) film na 10
czaki93

zgadzam się - oni dwaj, no i nie zapominajmy o Hobbsie :-) - może będzie w 7-ce... :-)

ocenił(a) film na 10
frantic84

Tak masz racje pokazał no ale jakoś tak dziwnie się czuję widząc go tu.. Mogę nawet na niego mieć potem zły wzgląd ponieważ to mój ulubiony film a on bd zabijał tych których od dawna uwielbiam no ale to kwestia filmu ;)

ocenił(a) film na 10
Dirtu

Hehe :) Widzę, że też emocjonalnie podchodzisz do tego filmy i bohaterów :)

Ale jak nie on to zabijał by kto inny...

ocenił(a) film na 7
frantic84

I Statham podniesie troche publikę ;) albo i nie bo znając życie to i w tym filmie będzie w garniturze i białej koszuli jak 10 innych filmach, a może będzie nazywał się Frant martin ;P A to i tak nei zmienia faktu żę czekam na kolejne części bo, po ciężkim tygodniu takie filmy relaksują :)

ocenił(a) film na 10
P_r_e_d_a_t_o_r

Chciales powiedziec czasem podniosa adrenaline a czasem daja do myslenia ;)