PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=617373}
7,3 163 tys. ocen
7,3 10 1 162547
6,4 27 krytyków
Szybcy i wściekli 6
powrót do forum filmu Szybcy i wściekli 6

WTF?

ocenił(a) film na 2

Dwie sprawy: co to niby za czołg który ich gonił oraz jaki samochód sciągnie Ci samolot takich
gabarytów(AN-225) który raczej przewozi cięższe rzeczy?

P.S. Ten film nie powinien się już nazywać Fast and Furious.

ocenił(a) film na 2
czesiek77

Ten film to padaka!!! Jak dla mnie to komedia i to mega słaba? To jak skakali z samochodu na samochód śmiech za każdym razem, czy jak Toreto Łapał Letty i wylądował na innym samochodzie nie wiem wszystko to się działo przy zawrotnych prędkościach, jeszcze ona mówi po, że skąd on wiedział że będzie tam ten samochód że gdyby nie to było by po nich. Kurde od kiedy można coś takiego przeżyć a oni nawet bez złamań krwotoków wewnętrznych wyszli z tego. To z samolotem też mega bzdura wyskakiwanie z samolotu coś jak w westernach z pociągu na konia. Mega takich żałosnych akcji. Nie rozumiem z skąd taka wysoka ocena chyba max 4,5-5 powinien mieć. Ogólnie Rock mi na Policjanta nie pasuje komicznie w tej roli wygląda. Patrząc po 6 części w 7 może dziewczyna tego Azjaty się okaże, że żyje i ma amnezję:) Szkoda zmarnowanego czasu.

ocenił(a) film na 8
lukalek

Jeżeli doszukujecie się we współczesnym kinie akcji 100% realizmu to powodzenia chłopaki :)
Seria Szybcy i wściekli już dawno przyzwyczaiła nas do tego że film trzeba oglądać z przymrużeniem oka na pewne akcje :)

ocenił(a) film na 2
bartektrn

A kto oczekuje 100% realizmu. Wystarczy minimum przyzwoitości. Film ma średnią 8 więc spodziewałęm się filmu akcji na najwyższym poziomie.

ocenił(a) film na 2
lukalek

lukalek Zgadzam się w 100%, A co do Rocka to on mi wgl w tym filmie nie pasuje. Równie dobrze mogli tu wrzucić Arniego bądź Stalona.

czesiek77

A Braga czasem nie zginął w 4 przybity jednym autem do drugiego ? A tu siedzi w więzieniu.

farbostarter

To nie Braga zginął tylko Fenix.

czesiek77

ile kilometrów ma ten pas startowy w filmie? załóżmy ze akcja trwala 10 min a predkosc wznoszenia C-5 to 300km/h to wychodzi ze lotnisko ma pas o długości 30 km! Najdłuższy pas startowy w "strefie 51" ma 10 km długości! KPINA Z WIDZA!

ocenił(a) film na 10
maciek666pl

po pierwsze to był AN-124! nie wypowiadaj się, jak się nie znasz na samolotach! Mriya czyli An-225 jest 6-silnikowa!

ale faktycznie sa ogromne niedociągnięcia - skoki, strzelanie do samolotu, oraz niewątpliwie najdłuższy pas na jakimkolwiek lotnisku!

pytam tylko - I co z tego??? Fast & Furious byli, są i będą mega! ogląda się właśnie dlatego, że jest to naprawdę świetna akcja, a że nie realistyczna... i tak widowiskowa! :)
dla mnie 9/10

ocenił(a) film na 2
angel_angie

Znam się trochę na lotnictwie a to u góry po prostu popełniłem błąd-nie bardzo się przypatrzyłem w kinie. Ale oba samoloty mają podobne właściwości(nie licząc rozmiaru).

A co do filmu to nadal niestety uważam że za mało tego Fast w tym filmie.

użytkownik usunięty
maciek666pl

Hmmm o ile się nie mylę to godzina ma...60 min :-)
A więc skoro prędkość samolotu na pasie to 300 km/h a akcja trwa 10 min to 300/6 = 50
Czyli pas startowy miał ok. 50 km. Zakładając że nie cały czas był w pełnej prędkości powinniśmy zredukować to liczbę do 40-45 km

To tak abstrahując od głównego wątku :-)

ocenił(a) film na 8
czesiek77

Wiecie.. właściwie to jest pewien szkopuł, że jeśli samolot startuje z osiągniętym maksymalnym limitem obciążenia, to nawet nieduże ciężary, które przekroczą osiągnięty limit, mogą ważyć o jego locie. Tym bardziej jeśli są to doczepione i ciągnące go w dół 3 samochody ważące około tony każdy. AN'ki mają spory limit załadunku, i ten w filmie nie wyglądał na szczególnie obładowanego (lecz też nie był pusty), ale nie wiemy co tam było i twórcy filmu najwyraźniej pomyśleli, że samolot "będzie" już na tyle obładowany, by nie mógł wystartować. Z resztą jeśli dobrze pamiętam, to piloci (gdy Shaw im rozkazał startować) to w którymś momencie powiedzieli że nie mogą, bo za duże obciążenie.

ocenił(a) film na 2
Yatori

W wielu filmach samoloty startują za długo nawet w tych gdzie jest jakiś pościg na tradycyjnym lotnisku:P To nie był pas startowy tylko jakaś droga. Ogólnie za duże zamieszanie było podpinanie aut itp. Oglądając film słyszę że oni chcą strzelać w silniki zastanawiałem się dlaczego jest ruch uliczny ekipa na pokładzie. O tyle jest śmieszne że chwile wcześnie Rock celował w wojskowego w celu ratowania jednej osoby narażając miliony. Nachodzi mi szybka myśl jak oni opuszczą samolot, wiadomo spadochrony odpadają, ale wyskakiwanie przy ciągle rozpędzającym się samolocie do jadących w dole samochodów to naprawdę trzeba mieć wyobraźnię. Rozumiem można pominąć to że spadając do aut z takiej wysokości do raczej jak by już trafili i przeżyli to z masą złamań. Ale wyskoczyć z samolotu i wcelować prosto na siedzenia to naprawdę mistrzostwo świata pomijając już działanie wielu sił. Parodia narażają miliony ludzi by ratować jedną dziewczynę z drużyny a tracą inną więc bilans wychodzi na -1. I gdzie tu sens!!!

ocenił(a) film na 8
Yatori

Poza tym, samolot nie został ściągnięty masą samochodów, tylko klapy w dół na tyle spowolniły samolot, że nie miał odpowiedniej prędkości i zaczął spadać.

ocenił(a) film na 10
bobolo

zgadzam się z tobą auta ciągnęły za klapy na skrzydłach po 1 a po drugie był przeładowany i to w realnej sytuacji by wystarczyło aby samolot nie wystartował oglądajcie uważnie film, ale przyznam że kiedy w trailerze zobaczyłem jak auta ściągnęły samolot to mi również chciało się śmiać lecz w filmie w logiczny sposób się wszystko wyjaśniło.

ocenił(a) film na 10
czesiek77

większość filmów z 10 sek robi 20. poza tym w tych załóżmy żę 10 minutach jest kilka akcji które dzieją sie w tym samym czasie. więc nie widzę żadnego problemu. a co do nacięganych momentów to z latającymi domem i letty myślę że byłoby wykonalne odległość pomiędzy mostami na moje oko to 3/4 metry jeśli spadli odpowiednio to za bardzo nie miało co im się stać dom uderzył plecami o samochód ludzie z wielu merów skaczą na samochody i to w dól co zmienia też prędkość ciała a letty trzymał ją dom więc jej nic się stać przy takim upadku nie mogło. Takie jest Moje zdanie.

czesiek77

a mnie najbardziej rozbawiła długość pasa startowego :P

czesiek77

Czasami lubie obejrzec taki film ,trzeba przymknac oczy na pare rzeczy.To co w tym filmie wyprawiaja to poprostu jest kpina.Mnie tez rozbawił najdłuzszy pas startowy,jak ja złapał w locie...Najbardziej chyba jednak jak, około 100tonowa ciezarówke(no powiedzmy 30 cieżarówka i 70czołg)zatrzymałą jedna stalowa linka....i to tak ze ciagnik postawił prawie swiece ;)W Drużynie A po wybuchu helikoptera ludzie przezywali ale chociaz wychodzili poturbowani...Az tak to nie moge przymknac oczu ;)
P.S.
Czołg to chyba przeróbka Abramsa.

czesiek77

a jak ile samolotów poleci z uszkodzonym silnikiem ?
mnie bardziej zastanawia skąd wzią się Han skoro ginie w Tokyo Drift Oo

ocenił(a) film na 10
tkrzesinski

Oglądaj filmy do końca to będziesz wiedział skąd Han w 4, 5 i 6.

ocenił(a) film na 10
czesiek77

Skąd pomysł, że samochody ciągnęły samolot ?