PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=617373}
7,3 163 tys. ocen
7,3 10 1 162547
6,4 27 krytyków
Szybcy i wściekli 6
powrót do forum filmu Szybcy i wściekli 6

Po napisach była scena, w której Han wybucha w swojej mazdzie, a jego zabójcą był Jason Statham ( Ian Show ), który
jest bratem Owena Show'a i (z tego co mi się wydaje) morduje po kolei zabójców swojego brata. Jest to tylko moja
teoria,a swoje umieszczajcie poniżej

użytkownik usunięty

Jaka teoria ? Przecież to było wszystko jasne pokazane.

ocenił(a) film na 10

jak na to wpadłeś ? ;o
sprawdzając obsadę i oglądając końcową scenę, czy jak ? ;o

ocenił(a) film na 10

Żadna teoria tak naprawdę....Gość chce się zemścić na wszystkich za śmierć brata...

ocenił(a) film na 6

To już było wiadomo 2 tygodnie temu, gdy wyciekły plotki nt. ostatniej sceny filmu.
Czy morduje po kolei... nie wiadomo, ale to najbardziej prawdopodobna możliwość.
Wydaje mi się, że napis "All road lead to this" nie nawiązuje tylko do "6" części. Rzekomo, w "7" akcja ma wrócić do LA, a motyw zemsty Iana za śmierć brata nie będzie jedynym...

ocenił(a) film na 6
HK416

All roads lead to this, bo 6 łączy TD z trylogią, którą z resztą zamyka, a także zbiera częściowo rodzinę z 1 i 2. Jednocześnie wprowadza widza w kolejny film (trylogię).

ocenił(a) film na 6
aquirlan

TD jest spin-offem i prócz śmierci Hana, nie ma on nic wspólnego z trylogią, którą tworzą części 4, 5 i 6. Skoro dopada go Ian Show, wydarzenia z TD (konflikt Shaun - D.K) ni jak mają się do całej historii.

ocenił(a) film na 6
HK416

Łączy TD z trylogią, bo tłumaczy (tym, którzy w ogóle się tego nie domyślili, co było ciężkie) czemu Han żyje w trylogii, czemu w TD pojawia się Vin Diesel i ewidentnie zna Hana lepiej, niż tylko z wyścigów itd. Nie możesz być też przekonany, czy rywalizacja w końcowej scenie TD nie będzie miała wpływu na ciąg dalszy sagi, tzn. czy nie zobaczymy kogoś z TD, lub czy nie będzie więcej aluzji. 6 wszystko łączy i zaczyna nową historię, takie są fakty. Nie da się zrobić 3 filmów tylko na motywie zemsty za bohatera, który pojawia się w jednym filmie. Muszą być dodatkowe wątki. Nowy reżyser jest na tyle słaby, że albo Vin Diesel będzie musiał jeszcze bardziej czuwać nad rozwojem sagi, albo po 7mce znowu nastąpi zmiana. Ktoś, kogo życiowym osiągnięciem jest nakręcenie "Piły" nie jest w stanie samodzielnie wykorzystać potencjału i pociągnąć historię dalej. Ale to już na inną dyskusję, bo odszedłem od tematu.

ocenił(a) film na 6
aquirlan

Przecież tłumaczę, że nie ma nic wspólnego z trylogią 4, 5 i 6, prócz elementu śmierci Hana. I to nie TD tłumaczy, czemu Han żyje, tylko właśnie "6" część, która wyjaśniła historię tym mniej kumatym.
Nie powiedziałem, że TD nie będzie miało wpływu na KOLEJNĄ trylogię. Nie jest jeszcze znana obsada w "7", więc nie wiadomo, czy pojawi się ktoś z TD.

ocenił(a) film na 6
HK416

Pisząc "Łączy TD z trylogią, bo tłumaczy (tym, którzy w ogóle się tego nie domyślili, co było ciężkie) czemu Han żyje w trylogii" miałem właśnie na myśli część "6". A do części wspólnych można zaliczyć śmierć Hana i jego znajomość z Domem.
Chodzi mi o to, że jak ktoś był nieogarnięty, to "6" mu łopatologicznie wykłada związki pomiędzy poszczególnymi częściami, czemu służy wstęp i końcowa sekwencja w Tokio. Period.

Z tego co bylo widac to kolejna czesc raczej bedzie odbywala sie w tokio. Pamietamy przeciez jak Pod koniec Tokio Drift Dom scigal sie z Shaunem

ocenił(a) film na 6
Lysymassdnm

Historia z TD zaczynała się w Stanach, a później przeniosła się do Tokio. Może być podobnie w tym przypadku, chociaż nie wykluczam, że akcja przeniesie się znów do Tokio. Plotki nie są oficjalnym źródłem.

ocenił(a) film na 9
HK416

Jak na moje to teraz akcja z Tokio przeniesie się do Stanów !

ocenił(a) film na 6
Lysymassdnm

Kolejna część będzie kręcona głównie w LA. Po pierwsze - to tam kończy się zasadnicza akcja "6". Po drugie - zostało to oficjalnie potwierdzone; zdjęcia ruszają w sierpniu.

ocenił(a) film na 6
aquirlan

Nie mów o swoich domysłach, jak o potwierdzonych informacjach.

"We have a stint in Tokyo and there is the Middle East next, that could be interesting." powiedział Diesel do Digital Spy.
Jak to wytłumaczysz?

ocenił(a) film na 6
HK416

http://screenrant.com/fast-furious-7-los-angeles-la/
http://www.cinemablend.com/new/Vin-Diesel-Promises-Fast-Furious-7-Return-Streets -Los-Angeles-37705.html
Pierwsze dwa hasła z google; Tutaj na forum ktoś wrzucał zapowiedzi z innych stron - bez problemu znajdziesz. Napisałem "głównie", bo nikt przecież nie wyklucza wątku w Tokio, czy gdzie indziej na świecie.