PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=617373}
7,3 163 tys. ocen
7,3 10 1 162536
6,4 27 krytyków
Szybcy i wściekli 6
powrót do forum filmu Szybcy i wściekli 6

Yy wnerwiający

ocenił(a) film na 4

Przez cały film wkurzała mnie Letty, jej wyraz twarzy, porażka, uśmiercenie Gisele i Han po prostu
świństwo zrobili, uwielbiałem tą parę, poza tym troche Hana poklepali i to koniec wątku ze
śmiercią Gisele, długość pasa na prawde musiała być ogromna, ta scena nadaje się do gatunku
fantasy, po za tym wiele mniejszych wpadek o których nie chce mi się pisać, ten film to porażka, a
o ocenie nie wspomnę 7,5? na prawdę ? No przecież co tam, akcja jest to wystarczy... żałosny
film, zawiodłem się bo poprzednie części oglądałem wiele razy, byłem powiedzmy " fanem" tej
serii, + za Dwayna lubię gościa i to bardzo. za film dałbym ocenę 3 bo coś tam mi się podobało,
dam 4 za Dwayna .

ocenił(a) film na 10
DonOmar

Co do uśmiercenia Gisele i Hana to chyba nie widziałeś F&F Tokio Drift. Trudno byłoby wskrzesić Hana jak akcja TD działa się po 4,5,6... A Gisele nie było w TD więc musieliby wymyślnie komplikować fabułę zapowiedzianej F&F7 (ostatniej części).

Co do lotniska jak wszyscy mądrze piszą że 40-50 km... no raczej nie mimo iż jest przegięte ale nie tak bardzo. Scena na lotnisku trwała 9-10 minut. Przyjmując że około połowa scen działa się w tym samym momencie co było widać jak na obrazku to wychodzi jakieś około 15km. I jeszcze trzeba wziąć pod uwagę że w filmach jest coś takiego jak wolniejszy upływ czasu. Czyli jak to bywa np MI3 10 sekund do wybuchu bomby to jakieś 30-60 sekund realnego czasu.
Widzą że wszyscy chcą filmów realistycznych, ale takiego M jak Miłość to nikt nie ogląda a wszyscy hejtują. Może się przerzucicie? Taka moja rada. Po co oglądać film jak sam gatunek wskazuje "Akcja", "Sensacyjny" - jeśli wiadomo że będzie nierealny.