fantazja autorow zaczyna byc juz smieszna.nierealne wrecz sceny a to chyba nie jest film sf.
W ogóle znasz definicje filmu SF ? Film SF nie pokazuje nierealnych scen. Wręcz przeciwnie.
Rozrywka na poziomie gimbusów. Gdyby to były jeszcze jedna-dwie sceny naciągane w całym filmie przymknął bym oko.
Za dużo jedzenia, za mało smaku. Jedyne co mi się spodobało to scena z Jasonem Stathamem na końcu xD
No właśnie nie, to nie jest SF w najmniejszym stopniu.
Pomyśl, że zbierasz grupkę nerdów, którzy interesują się technologią i każesz im nagrać film o przyszłości (dajmy na to 50 lat wprzód). To będzie film SF, gdzie najważniejsza jest technologia i jest w miarę realistyczny (biorąc pod uwagę wykreowany świat).
FF6 jest po prostu bardzo naciąganym filmem akcji.
Takie jest po prostu kino akcji a brak realizmu i te wszystkie wyczyny pozbawione fizyki były po prostu w konwencji. Zamiast pisać głupoty warto spojrzeć na gatunek jaki ten film reprezentuje. Nie wiem czego oczekiwałeś po kinie akcji? głębokich postaci i oskarowej gry aktorskiej?
Ja po kinie akcji spodziewam sie akcjii i chociazby troche realizmu. W tym filmie akcja jest slabiutka , teksty beznadzieja , realizmu nic a nic i jeszcze w scenie na lotnisku po tym jak chinczyk ( sorry nie pamietam imienia ) wrzuca goscia w silnik a potem zeskakuje - proponuje sie przyjrzec bo line na ktorej wisi widac jak na dloni. Slabiutko.
Jakbys nie zauwazyl dalem tez 10 dla Love Song For Bobby Long co Ty na to ? czy to nie pasuje do faktu ze dalem 4 Szybkim i wscieklym ? czy to zmienia fakt ze film jest cieniutki i niedopracowany ? rozwin swoja mysl . Uwielbiam filmy Rodrigueza a on nawet nie probuje robic filmow ktore maja byc realistyczne czy powazne i tak nalezy je traktowac zdecydowanie nie jest to kino dla kazdego , zpewnoscia nie dla Ciebie , wiec proponuje Tobie abys nie traktowal mojej oceny zbyt powaznie i to tez nie zmienia faktu ze Szybcy i Wsciekli to slabiutki film.
No dla mnie kino Rodrigueza z pewnością nie jest bo głupszych filmów a niżeli Mali Agenci nie ma.Ale każdy lubi co innego.Nie pisze ze Szybcy i Wściekli to kino na miarę Oscara bo scena z skokiem Diesla i scena z samolotem to porażka ale jak na film akcji przyjemnie się go ogląda.Jest Multum większych gniotów!Chociażby wspomniani Mali Agenci.Wiem ze jest to film fantastyczny ale mimo wszystko takie głupoty ze Godzilla przy tym wydaje się prawdziwa.
Doskonale pamiętam, oczywiście pierwsze dwie części są dużo lepsze od tych najnowszych ale jeśli chodzi o przesadzoną akcję bez fizyki to jej tam nie brakowało.