PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=617373}
7,3 163 tys. ocen
7,3 10 1 162547
6,4 27 krytyków
Szybcy i wściekli 6
powrót do forum filmu Szybcy i wściekli 6

W każdej scenie akcji były dziury logiczne większe od dziur na polskich drogach:

1. pościg w Londynie: Hobbs skacze na tą pędząca wyścigówkę po czym z niej zeskakuje, przy takiej prędkości powinien się od tego samochodu odbić, przy podobnej prędkości Gisele spada z samochodu na asfalt i ginie a Hobbs wstał i otrzepał się

2. wsadzenie Briana do więzienia: Brian musi zostać wsadzony do paki aby pogadać z Bragą , okazuje się że Braga rządzi w więzieniu i swobodnie z ziomkami odwiedza Briana w celi, na szczęście Brian niczym Bruce Lee wychodzi z opresji. Czy zamiast Briana który był ścigany w USA nie mógł pojechać Hobbs i po prostu przesłuchać Bragę w podobny sposób jak to już czynił na początku filmu.

3. scena walki Letty z tą policjantką jaki był jej sens skoro ta policjantka była wtyką i współpracowała z Shawnem

4. wyścig Torreto z Letty skąd wiedzieli gdzie jest meta?

5. rozmowa Torreto z Shawnem, gdzie Hobbs miał go na muszce, wiem że Shawn miał swojego snajpera, ale wcześniej pół Londynu zniszczyli aby spróbować złapać tego Shawna a tutaj go puszczają ot tak.

6. Czołg - jaki sens był użycia czołgu, w ogóle jaki sens miało wywożenie z bazy wojskowej chipu, niby gdzie może być bezpieczniej jak nie w środku bazy NATO. Aby zwiększyć poziom głupoty ten chip trzeba schować w czołgu, a czołg trzeba schować w ciężarowce którą eskortują dwa 'tarpany'.

7. Wypuszczenie Shawna z jego ekipą. Po tym jak dowiedzieli się że Shawn ma zakładniczkę oczywistym byłoby zorganizowanie jakieś wymiany, a nie wypuszczają Shawna, po chwili orientują się że mimo to zabije zakładniczkę i odrazu zaczynają pościg.

8. Sam pościg na pasie startowym. Wielkości głupoty zobaczonej w tej scenie, chyba może dorównać tylko wielkość tego pasa po którym jechali.

ocenił(a) film na 7
1songoq1

wszystkie punkty ogar. Ale najbardziej bije po oczach ostatni. Ten pas startowy musiał mieć z 50km, albo nawet ze 100 :D. Poracha, ale fajnie sie ogląda mimo wszystko:)

ocenił(a) film na 10
szkuciok91

3. Policjantka musiala walczyć z Letty dlatego żeby udawać że jest po stronbie Hobbsa zauważ że gdyby policjantka nie walczył a z Letty to by się prawdopodobnie kapnęli że jest po stronie Shawa. takie jest moje zdanie co do innych punktów niewiem

ocenił(a) film na 4
mariop025

Ale kto by się kapnął gdyby nie walczyła, jedyną osobą która o tym by wiedziała byłaby Letty. A jeszcze jakby ta policjantka złapała tą Letty (widać było jak próbuje założyć kajdanki) to do dla ekipy Shawna byłoby to problem.

ocenił(a) film na 6
1songoq1

Dokładnie. Mogła po prostu ją puścić i udawać, że nie udało jej się złapać. No, ale każdy moment jest dobry, żeby zrobić bijatykę, bo tłum ludzi będzie patrzyć na to z wywalonym jęzorem, nawet jeśli jest to w cholerę nielogiczne.

1songoq1

od siebie dodam jeszcze całą sekwencje pościgu w Hiszpanii na autostradzie, sceny z linami zrobionymi z niewiadomoczego i lot Diesela w stylu nowego Supermana spowodowały ze reszte filmu oglądałem z wielkim facepalmem na czole

ocenił(a) film na 10
coley1718

ale załóżmy że walki odbywałyby by się w duzym pomieszczeniu policjantka i Letty spotkałaby się na oczach wszystkich i moim zdaniem byloby co najmniej podejrzane że nie zaczynają ze sobą walczyć bo ci wszyscy którzy to widzą myślą że są członkami obu grup a tak nie było tzn. wtedy kiedy Letty nie przeszła do grupy Doma

ocenił(a) film na 3
mariop025

ha ha ha, a ten jakiejs logiki tu szuka jeszcze :)))

ocenił(a) film na 10
jakkun

zgadzam sie jednak nie mam racji nie ma sensu pisac roznych wyjasnien szybcy i wsciekli to film nastawiony na rozrywke ( mam tu na mysli cala serie) i na wplywy z biletow oraz sprezdaz DVD na roznych rynkach

ocenił(a) film na 10
mariop025

mysle ze dosc jest materialu by sporzadzic 50 prawd objawionych