PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=617373}
7,3 163 tys. ocen
7,3 10 1 162541
6,4 27 krytyków
Szybcy i wściekli 6
powrót do forum filmu Szybcy i wściekli 6

pas startowy z ostatniej sceny miał wiecej kilometrów niż polskie autostrady razem wzięte.

Lot turreto i leety nad autostradą pewnie kręcil bez pomocy kaskaderów i wysżło im za pierwszym
razem :D

ocenił(a) film na 3
Karool225

daj spokoj...zenada...przesadzili ostro...na poczatku mnie to smieszylo ale na lotnisku juz sie wkurzylem...przegiecie

ocenił(a) film na 9
KrisKasp

Taka konwencja; wszyscy wiedzą, że większość scen jest niemożliwych, ale mimo to oglądają, bo one mają być nierealne, pobudzać wyobraźnie i przełamywać granice. Tak było w częściach 1-6 i tak będzie w 7 :)

Rass23_filmweb

Teoretycznie przegięcia nie było w częsciach 1 - 3 , zaczęło się o czwartej częsci.... I jakim cudem zginełą laska hana sie pytam kur... ? Mój ulubiony lachon zginął w tak śmieszny sposób - przecież tam było kilka metrów do ziemi !!!!!

ocenił(a) film na 9
advancedplayer

Samolot ciągnął do góry wraz z samochodami. Ona spadła z mimo wszystko dużej wysokości na kręgosłup/głowę, ginąc na miejscu, ale ratując kochanego. Osobiście mi też jej szkoda, bo była super postacią, ale jakoś musieli powiązać śmierć Hana w Tokio Drift. Teraz wszystko jest w miarę logiczne i spójne:)

Rass23_filmweb

Nie było dużej wysokości , hobs i reszta skakali z tej samej wysokości do auta !!! Zauważ sobie że te auta nie odrywały się od ziemi na linach więc między samolotem a glebą było zaledwie kilka metrów zamiast tego pokazali torreto jak skacze 10 metrów za letty albo wylatuje samochodem z samolotu :/ ogólnie jak ju z mieli łączyć fakty hana z tokio drift to mogli się po prostu rozstać ? lub dobra mogła zginąć ale w jakiś sensowny sposó a nie taka ściema. w fast furious 10 będzie że przeżyła ;]

ocenił(a) film na 9
advancedplayer

Na filmie jednak auta są oderwane i to kawałek od ziemi. Co do skoków Hobbsa to jednak samochód amortyzuje upadek, a gleba to gleba :) Co do Letty-100% racji, nierealne do granic możliwości, ale taki już styl F&F :) Co do omawianej przez nas śmierci-tu też się zgodzę i mam nadzieję, że jej już w żaden sposób nie wskrzeszą. Jeden Łazarz (Łazarka) na serię wystarczy :)

Rass23_filmweb

Nie zapominajcie o gigantycznej prędkości ;) piszecie o tym jakby miała z 0.5 metrowego murka upaść na plecki, ale niech ktoś odważy się wyrżnąć plecami z całej pyty o asfalt przy prędkości 185 km/h. Bezwładna szmata. Oddechu byście nie mogli złapać chyba przez tydzień. W najlepszym układzie roślinka albo wózek inwalidzki.

ocenił(a) film na 6
dark000

Faktycznie mogła zginąć od upadku przy takiej prędkości, lecz mogli naprawdę bardziej dopracować jej śmierć. Przecież nikt nawet nie podbiegł do niej zobaczyć ciała. Wydaje się jakby została uśmiercona na szybko, bo już nie będzie więcej potrzebna, a przecież to była główna bohaterka i olano ją. Jej śmierć wyglądała jak śmierć drugoplanowego pomocnika czarnego bohatera. I jeszcze ten śmieszny matrix który wykonała, przed wypadnięciem. No po prostu śmiech ;D

ocenił(a) film na 8
advancedplayer

E tam i tak dobrze, że wypadła z samolotu a nie pier*** w kartony jak Hanka:)

ocenił(a) film na 3
Karool225

ja w pewnym momencie myslałem że za sterami samolotu siedzi ten mały co się urodził