PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=617373}
7,3 163 tys. ocen
7,3 10 1 162541
6,4 27 krytyków
Szybcy i wściekli 6
powrót do forum filmu Szybcy i wściekli 6

Bardzo udana kontynuacja, więcej wplecionych śmiesznych elementów bez spinania dupy. Klimat również przypadł mi do gustu, tego z Fast Five nie za bardzo trawiłem. Nocny pościg w BMW był jednym z najbardziej emocjonujących, bo wreszcie bohaterom nie zawsze wszystko wychodziło. Pomijając scenę z uratowaniem Letty w powietrzu film był naprawdę ciekawy.

To już druga produkcja w której szkoda mi wrogów. Z chęcią zobaczyłbym znów w akcji Johanna Taslim i Luke'a Evans. Wątpię by Statham pobił Luke'a, każda jego rola jest identyczna. Polecam fanom serii i na nudne wieczory.

Jeliton

zdecydowanie się zgadzam! po fantastycznym Fast & Furious, Fast Five 'obniżyła loty' jednak najnowsza produkcja przywraca całą serię F&F na (jak zwykle) wysoki poziom!
Scenarzyści przechodzą trochę od filmu o wyścigach do filmu akcji.. rezygnując z fantastycznych 'typowych' wyścigów samochodowych, jednak seria nadal utrzymuje świetną fabułę i co ważne bohaterów!
oprócz baaaaaaaarzdo długiego pasa startowego dla samolotu, scenarzyści nie popełnili wielu rzucających się w oczy gaf!

Film pełen akcji, dynamicznych scen, dobra fabuła trzymająca w napięciu! film godny obejrzenia, zarówno dla fanów całej serii F&F jak i dla laików w tym temacie. zdecydowanie polecam :)

iza_178

@EDIT
Jeliton
co do 'przyszłego' czarnego charakteru- bardzo lubię Stathama ii co najmniej 'dziwnie' mi z tym iż zagra 'tego złego' w mojej ulubionej serii, no cóż.. jednak nie zgodzę się z Tobą, i uważam, że podoła.. 'każda jego rola jest idnetyczna' ponieważ gra w filmach o tej samej tematyce.. to tak jak z Willisem czy Stalone. rola w F&F7 to będzie wyzwaniem.. ii może być ciekawie! :)

ocenił(a) film na 8
iza_178

No wiesz, aktora lubię oglądać na ekranie, jednak niczym się za bardzo nie wyróżnia. Co do tego pasa startowego zauważ że w tym czasie wszyscy bohaterowie coś robią i są pokazywani po kolei jednak czas w jakim to się dzieje jest ten sam i stąd wrażenie że pas startowy jest długi, bo niby jak pokazać wszystko bohaterów co robią w tym czasie? :)

Jeliton

no niby tak, ale mimo wszystko był dość długi xD

ocenił(a) film na 8
iza_178

No to w końcu film, a tym bardziej w takim nie ma co się doszukiwać 100% realistyki xD