Tajemnica szczęścia

Secretul fericirii
2018
6,2 1,2 tys. ocen
6,2 10 1 1200
Tajemnica szczęścia
powrót do forum filmu Tajemnica szczęścia

bo pitolenie o jednym i tym samym w koło, myślę sobie nuda. Ale po przetrwaniu tego nudnawego okresu, im dalej z każdą minutą tym lepiej! Takiego obrotu sprawy mało kto się spodziewał. Finał tej historii po prostu genialny! Nie spodziewałem tak dobrego filmu rodem z Rumunii. Ogląda się jednym tchem, z wypiekami na twarzy oczekuje się finału tej historii. Brawo!

ocenił(a) film na 6
dzyniu88

Rumuni zrobili ostatnio z kilkanaście dobrych filmów. Polecam przełamać się do ich kina.

ocenił(a) film na 8
dzyniu88

Wystarczy przetrzymać pierwsze 20min.potem jest tylko lepiej,dawno nie widziałem tak ciekawego zakończenia, zaznaczę że bardzo oryginalne, co rzadko się zdarza we współczesnym kinie. A tak na marginesie podam tytuły rumuńskich filmów które widziałem w ostatnich 2 latach:
- 4miesące,3tygodnie i 2dni 2007
- Pozycja dziecka 2013
- Egzamin 2016
- Sieranevada 2016
-Za wzgórzami 2012
- Nieprawi 2016
- Psy 2016
- Piętro niżej 2015

ocenił(a) film na 6
chimeryk

Skoro koledze się chciało to uzupełnię listę:
Śmierć pana Lazarescu (2005)
Skarb (2015)
Hawaje
Z ostatniej chwili
Podróż z tatą
Wtorek, po świętach (2010)

Ze słabszych, choć innych mogą ucieszyć:
Gang Rosenthala (2013)
Octav

ocenił(a) film na 7
Dolce_far_niente

Rumuni robią w ostatnich latach świetne egzystencjalne kino...zdecydowanie lepiej potrafią dobrać się do człowieka niż my. Widziałam większość powyższych tytułów....pierwsza klasa. Rumuńskie kino to już dzisiaj marka.

ocenił(a) film na 6
kerri_filmweb

Prawie całe Bałkany robią świetne filmy, choć Rumuni przede wszystkim.

ocenił(a) film na 6
Dolce_far_niente

Dolce czy możesz powiedzieć jak dotarłeś do tych filmów? brzmią naprawdę obiecująco

ocenił(a) film na 6
Kurczakblee

Większość obejrzałem na Cinemax i Cnmax2, część AleKino, część filmów jest w necie, np. CDA. Oczywiście te co wymienił Chimeryk też widziałem w tych miejscach, po prostu nie chciałem dublować tytułów. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 6
Dolce_far_niente

Egzamin i Sierranevada być może tez inne były na Kulutra i canal+

Dolce_far_niente

To ja dorzucę "Nie obchodzi mnie to, że byliśmy barbarzyńcami", a szczególnie "California Dreamin'"

ocenił(a) film na 6
ocenił(a) film na 6
chimeryk

@chimeryk czy możesz powiedzieć jak dotarłeś do tych filmów? brzmią naprawdę obiecująco

dzyniu88

to czemu ocena 4?

dzyniu88

Wypieki na twarzy brawo i dajesz 4?

ocenił(a) film na 5
browne_2

Dzyniu to sławny na filmwebie idiota, ocenia w skali 1-5, a nie 1-10

dzyniu88

Tak dobre kino z Twoją oceną 4 - ujdzie? :)