PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=812222}

Tajemnice Joan

Red Joan
2018
6,3 6,2 tys. ocen
6,3 10 1 6181
5,0 17 krytyków
Tajemnice Joan
powrót do forum filmu Tajemnice Joan

Typowa lewicowa kretyna z zachodu, żyła w świecie gdzie każdy mógł kupić kolorowe prezerwatywy a wychwalała świat w którym ludzie tylko od święta jedli mięso i lądowali w gułagach całymi rodzinami za "myślozbrodnie" i nazywała to "postępem", pluje na takie gów*o.
cytat z wywiadu Joan:
"Zrobiłam, co zrobiłam, nie dla zarobku, ale żeby uniemożliwić pokonanie nowego systemu. Systemu, który zapewniał zwykłym ludziom pożywienie, edukację i opiekę zdrowotną- mówiła na konferencji prasowej, kiedy z zatroskaną miną, odświętnie ubrana wyszła do dziennikarzy czekających pod jej domem."

nawieczor

Można tylko ręce załamać i powiedzieć " Co za naiwna kretynka z mózgiem wypranym przez sowiecką propagandę!" W sumie miała przynajmniej 9 lat na poznanie prawdy, ale dalej wierzyła,że ZSRR było rajem na ziemi.

nawieczor

Że jedli mięso od święta, to akurat dobrze.

ocenił(a) film na 4
shimsong

W obozach koncentracyjnych nie jedli mięsa w ogóle. Można zaprowadzić weganizm? Można.

Leszy2

Przeciętny Polak spożywa 75 kg mięsa i 45 kg cukru rocznie. Nie tylko ze względów humanitarnych ale także zdrowotnych, to głupie. Ale jak widać, niestety można.

nawieczor

Ależ niczym nie różniła się od prawicowych kretynów ze współczesnego kraju nad Wisłą. Którzy mają dostęp do wielu źródeł informacji aby zweryfikować wydarzenia społeczne, polityczne, gospodarcze. Naiwność tamtych ludzi, w tamtych latach jest jakby bardziej zrozumiała.

Treh

Widzę potencjał na teorię integrującą mechanizm współczesnych urojeń z powstawaniem historycznych urojeń pożytecznych lewicowych idiotów.
Możesz rozwinąć temat?

nawieczor

Nie ma większego idioty od prawicowego idioty...

eltoro10000

to ma być rozwinięcie tematu?
raczej to jest dowód na twoje urojenia...

eltoro10000

prawicowiec czyli kto ?

markin

A tobie co, google zaginęły? Co ja, słownik jestem?

eltoro10000

trafiliśmy na prawdziwego ęteligenta w dysusji... :)

eltoro10000

Kolejny lewak z pustym, wyuczonym na pamięć hasłem bez poparcia go argumentami?

morfeusz1805

Ale że kto? Jak próbujesz kogoś obrazić, nawet nieudolnie, to chociaż określ o kim mówisz.

eltoro10000

Widzę że głowa boli od myślenia. Ale to są częste przypadki wśród lewactwa (nie mylić z prawdziwą lewicą). W Polsce nie ma lewicy, jest lewactwo.
Jeżeli chodzi o obrażanie, to sobie przeanalizuj swoje wypowiedzi i zobaczysz kto kogo obraża.

morfeusz1805

Jedyny lewak jaki znam to taki sztylet. Reszta to wymysł chorych umysłów typu Pawłowicz. No i jej fanów, zwykle niedouczonych, do których jak mniemam się zaliczasz.

eltoro10000

Wszystko co napisałeś, to są objawy lewactwa, tj. nieświadomość rzeczywistość , objawiająca się brakiem analizowania faktów, ograniczone przyswajanie informacji z otoczenia, wyuczone, ciągle powtarzane slogany bez żadnego poparcia w argumentach. Powiedziałbym że to zakrawa już na chorobę XXI w. Więc obojętnie co tu ci napiszę, ty i tak będziesz oderwany od świata realnego. Lepszy efekt bym uzyskał waląc banią w ścianę, przynajmniej guza bym nabił.

Odniosłem się do jednej twojej wypowiedzi gdzie obrażasz prawicowców nazywając ich idiotami. A teraz strugasz sierotkę Marysię że ktoś cie obraża. To jest właśnie kojarzenie faktów, których mechanizmów ty i tak nie zrozumiesz. Będziesz pier...ił o wszystkim, tylko nie na ten temat, który jest poruszany. Następnym razem licz się ze słowami, bo nie zawsze będziesz bezpieczny siedząc za komputerem.

morfeusz1805

Po czym poznać prawicowego oszołoma oprócz tego, że bredzi od rzeczy? Po groźbach. Wasze ulubione zajęcie to bieganie z kijem bejsbolowym, koniecznie z namalowaną kotwicą i orzełkiem i wyszukiwanie każdego, kto nie nasz, czyli nie-Prawdziwy Polak Katolik, żeby mu łeb roztrzaskać. A każdy kto myśli inaczej to wiadomo - lewak albo pedał (zresztą przecież każdy pedał to lewak i odwrotnie, prawda?;-).
W jednym masz rację: obojętne co napiszesz, bo prawicowo-narodowo-kibolski bełkot nie robi na mnie wrażenia. Wyuczone, powtarzane slogany jak zacięta płyta. Tak, to pasuje jak ulał. Właściwie w tym drugim też ci przyznam rację, znacznie lepiej byś zrobił waląc banią w ścianę. Zawsze jest nadzieja, że od takiego walnięcia wszystkie klepki wrócą na miejsce i zaczniesz mówić ludzkim głosem. Niewielka wprawdzie, bo u prawaków zmiany w mózgu są zwykle nieodwracalne, ale jak mawia klasyk - nadziei nie gaście... ;-)

eltoro10000

Jeżeli na ulicy jakąś kobietę nazwałbyś k....wą a obok stałby jej facet, to wiedz, że ten pan nawet by z tobą by rozmawiał, a dostałbyś w ryja i tak wyglądałaby rozmowa. Dlatego taka była moja aluzja do rzeczy wypowiedzianych w internecie a na ulicy. Ale skąd ty możesz o tym wiedzieć, przecież takich informacji już nie przyswajasz. Ale jednak instynkt przetrwania nakazywałby ci, że nie nazwałbyś w ten sposób tej kobiety wiedząc, że za moment byłoby zbieranie zębów z chodnika. Dlatego przed kompem czujesz się jak damski bokser w otoczeniu swojej rodziny.
Tak to się kończy, jeżeli rozmowę zaczyna się od obrażania. Sposób prowadzenia konwersacji jest zależny od osoby z którą ją prowadzimy, okoliczności i jeszcze paru innych czynników. Z każdą osobą rozmawia się inaczej, każdy jest inny, więc jeden zasługuje na pogłaskanie po główce a drugi w ryja.
Tak wiem, rzeczywistość bywa brutalna, nie każdy będzie ci ssał pałkę jak ty to sobie wyobrażasz. Ale przecież Ty o tym nie wiesz, bo skąd miałbyś wiedzieć skoro twoje receptory nie wszystkie działają, dlatego wiele rzeczy z otoczenia ci umyka.

Żebyś się zdziwił ilu jest gejów o poglądach prawicowych. A jeżeli już mają lewicowe, to tej lewicy przedwojennej a nie dzisiejszego lewactwa odziedziczonego z PRL-u.

A Ty dalej nie przyswoiłeś, że to ty obraziłeś grupę ludzi, więc nie dziw się że jeżeli jest akcja, jest i reakcją.
Przepraszam, jak widzisz nie grzeszę poprawnością polityczną, bo szkoda mi czasu na polemikę szukając głębi, gdzie jej nie ma.

morfeusz1805

Sorry, nie przyswajam bełkotu.

eltoro10000

Jesteś klasykiem sposobu rozmowy z lewakiem. Pewnie nawet nie zdajesz sobie z tego sprawy. Zero argumentów, tylko jeżeli nic nie ma się do powiedzenia, to używa się słów zastępczych jak w tym wypadku. Więc piszesz dokładnie to, co już wspomniałem w pierwszych postach, że tak jest. Paplasz się w swoim schemacie który jest z góry do przewidzenia.

morfeusz1805

Bełkotu ciąg dalszy. Typowe dla prawaka ze zrytym beretem.

eltoro10000

Jak zwykle, żadnego argumentu, tylko teksty na odwal się.
Chłopcze,, ja ci tylko chcę uświadomić, że za swoje słowa sie odpowiada. W realnym świeci nikt by z tobą tak nie dyskutował , ale po prostu dotałbyś w ryja. W realnym świecie świat jest prostszy, to dzieci z epoki internetu są tylko odważni siedząc przed kompem, czy bijąc swoje kobiety, bo na nic innego ich nie stać. Z prawdziwą konfrontacją robią w portki i tyle z ich internetowej odwagi. Powiesz mi w realu w oczy że jestem idiotą?

morfeusz1805

Po co mam ci mówić coś z czego już sam zdałeś sobie sprawę? Lepiej wleź z powrotem pod ten kamień spod którego wypełzłeś po sześciu latach. Wypuścili cię warunkowo, czy co? ;-)

eltoro10000

Nie, to o wiele prostsze. Przypadkowo przyszło mi powiadomienie w mailu, że ktoś coś tu napisał, ja zajrzałem i zobaczyłem że jeszcze coś dodałeś 6 lat temu. Zdziwiony? W odróżnieniu od ciebie moim światem nie jet świat wirtualny, ale realny i przychodzące powiadomienia nie traktuje powaznie. Jedne odczytam, inne nie.
A teraz przeczytaj wszystkie swoje wypowiedzi i sprawdź, czy jest tam coś merytorycznego. Tak właśnie wygląda rozmowa z lewakiem, tylko wyuczone hasła,, zero argumentów i ta lewacka logika, tzn,. brak logiki.
W realu też byłbyś taki odważny aby te swoje wypociny powiedzieć mi prosto w twarz, czy w takich sytuacjach gęba w kubeł, albo chowasz się pod spódnicą mamusi jak klasyczny lewak?

morfeusz1805

A ty przeczytaj swoje i sprawdź czy jest tam cokolwiek oprócz typowego prawcowego nienawistnego bełkotu i gróźb co to byś mi nie zrobił w realu. Jak typowy prawicowo- narodowy dureń kibol, myślący mięśniami, zamiast głową.

eltoro10000

Po czym poznać prawdziwego faceta? Po tym, że jest odpowiedzialny za swoje słowa, jeżeli będzie trzeba, potrafi obronić swoją opinie w konfrontacji z realnym światem. Prawdziwy facet potrafi słowem kontrargumentować, a w ostateczności też dać komuś w mordę, bo do różnych ludzi, różne argumenty przemawiają. Siła fizyczna nie jest rozwiązaniem a jest ostatecznością, ale tylko lewak taki jak ty nie widzi, że w przyrodzie siła fizyczna była, jest i będzie czy to ci się podoba czy nie. Siła fizyczna jest szczególną cechą u mężczyzn, atutem, który odróżnia nas od kobiet Tak, wiem że lewak wychowany tylko przez mamusię zatraca swoją męskość upodabniając się do kogoś pomiędzy osobnikiem męskim i żeńskim. Więc poprzez kompleksy i swoje ułomności chce aby świat wyglądał na jego podobieństwo i propagowanie zniewieścienie a siłę fizyczną jako zło. Niestety, na twoją niekorzyść nie wszyscy są piz…ami.
Jeżeli ktoś obrazi twego partnera/partnerkę na ulicy, to pewnie zwiesisz swoją główkę bo będziesz bał się otworzyć gęby? Ty nie potrafisz ani argumentować słowem ani dać komuś w mordę. Jedyne co potrafisz, to tylko być kozakiem pisząc wyuczone hasała (bo sam nie potrafisz wymyślić) w necie. Żadnych argumentów – nic.

Ja ci nie mówiłem ze dam w mordę, ale pytałem się ciebie czy masz odwagę mi powiedzieć to w realu. A w mordę bym ci dał w zależności co mi powiesz i czy się obronisz argumentując to i przekonując mnie do swoich argumentów.
Jeżeli kogoś nazywasz idiotą, to wypadałoby to wyjaśnić dlaczego.

Podsumowując . Jest taki film „Miś” i jest tam taki tekst: „Nie mam pańskiego płaszcza i co pan mi zrobi?
„Dam panu w mordę i co pan mi zrobi”? ;-)

morfeusz1805

Nie mam nawet ochoty czytać kolejnego twojego bełkotu, bo szkoda czasu, więc się nie ustosunkuję, bo i z pewnością nie ma do czego. Puste słowa, tak jak pusty łeb.

eltoro10000

Ależ ja niczego innego nie spodziewałem się po tobie. Wszystko co piszesz, to to samo, tylko słowa inaczej poprzestawiane. Aby merytorycznie odpowiedzieć musiałbyś wzniejść się na poziom który ci nigdy nie był dostępny. Właśnie z tego powodu lewactwo traktuje jak robactwo tego świata i zagrożenie. Irytują mnie tacy, którzy potrafią tylko szczekać za klawiatury a logika w myśleniu to jest im jakąś obstrakcją. Idź, dalej chowaj się za spódnicą mamusi - twoim obrońcą.

morfeusz1805

Wracaj psycholu do pokoju bez klamek, gdzie twoje miejsce. Jak będziesz grzeczny, to może za kolejne sześć lat znowu ci dadzą przepustkę.

eltoro10000

Kolejne słowa (psychol) nie podparte niczym aby go użyć. Jeżeli chcesz mi naubliżać, to tylko w realu jeżeli masz odwagę. Ale piz....a przecież tylko na necie potrafi tak ostro szczekać. Żegnam chłopca. Tylko nie wychodź spod tej spódnicy mamusi, bo jeszcze prawdziwa rzeczywistość cię dosięgnie.

morfeusz1805

Nie strasz, bo się zes.asz.

eltoro10000

Ja cię nie straszę, pokazuję ci tylko rzeczywistość od której dawno odpłynąłeś.
Nie mam powodu aby się zesrać, za to ty pewnie siedzisz w gównie po szyję od początku twego pierdo...enia ze mną.

morfeusz1805

Ty za to masz gębę pełną gów.na.

eltoro10000

Nie mam, bo nie miałem powodu aby się zesrać, więc gębę mam pustą od gówna.
Chłopczyku, jeszcze raz ci mówię, chcesz mi ubliżyć, to powiedz mi to prosto w oczy. Jeżeli cię na to nie stać, to niech twoja pusta główka wzniesie się na szczyt swoich niewielkich możliwości i uświadomi sobie, że twoja pozycja, nie jest większa od pchły, która potajemnie ugryzie, ucieknie aby nie zostać rozgniecioną. Najlepiej taką pchłę tępić chemią, bo inne środki nie są warte do poważniejszych działań.

morfeusz1805

Szczekaj kundelku, szczekaj, mam w tyle ciebie i twoje pchły ;-)

eltoro10000

Rottweiler nie szczeka a działa, York szczeka tylko wtedy, kiedy czuje się bezpiecznie, ale jeżeli jest fizycznie blisko Rottweilera to jedno co wydąbędzie z pyska, to tylko pisk. Widzsz zależności i podobieństwo do siebie i do mnie? Ja ci mówię, żebyś poszczekał mi w twarz a ty udajesz że deszcz pada. Ty szczekasz, ja chce działać.
Pewnie jak zwykle tego nie widzisz, ale twoje wszystkie wypowiedzi są pozbawione logiki. Pultasz się w tym gówienku i nic więcej.

morfeusz1805

Nie jesteś żaden rottweiler, tylko kundelek obszczymur obszczekujący kostki, aż ktoś ci sprzeda kopa i zrozumiesz, gdzie twoje miejsce. Nieraz lubię się trochę podrażnić z durnotami, zwłaszcza bezrozumnymi prawuskami (wiem, że to pleonazm ;-), ale już mnie nudzisz kolego.

eltoro10000

Ja opisuję sytuację z takimi odpadami jak ty, nie nazywam siebie rottweilerem. Mogę dostać kopa od niejednej osoby, w mordę także, nikt nie jest doskonały, ale przynajmniej nie boję się komuś spojrzeć w twarz i powiedzieć co o nim myślę w odróżnieniu od ciebie, który chowa się za monitorem kompa i tylko stamtąd potrafi szczekać i nic więcej. Ale jak ty możesz to zrozumieć, skoro żyjesz w tym lewackim świecie i wartości, które kiedyś były czymś normalnym, teraz są nad przepaścią, bo możni tego świata zapragnęli sobie rządzić takimi kukiełkami jak ty, którzy wysuwają tylko nos spod spódnicy mamusi bojąc się wziąć odpowiedzialność za swoje czyny. A lewacka propaganda wam odpowiada, bo niszczy tylko niepokornych i silniejszych zostawiając słabsze jednostki.

Czy zastanawiałaś się dlaczego kobieta uważa ciebie za swoją koleżankę? Dlatego, że nie widzi w tobie faceta, tylko piz….ę, jakieś coś w ciele faceta. Ja nie jestem przeciwny takim ludziom, niech sobie żyją, znam takich i lubię, ale każdy powinien odpowiadać za swoje słowa i czyny nazywając np. kogoś idiotą. Jeżeli masz odwagę powiedzieć mi to w twarz nie kryjąc się za kompem jest ok, ale jeżeli nie, to jesteś zwykłą piz….ą. W innym przypadku gęba w kubeł czy to na necie czy w realu, wtedy ktoś okaże ci szacunek.

morfeusz1805

Znowu te same wysrywy z pustego łba. Masz gościu nieźle zryty beret. ;-)

eltoro10000

Odejdź od ściany na kilka metrów, rozpędź się i pierd...nij w tę ścianę, to może poczujesz się lepiej. Tylko tyle.

morfeusz1805

Tobie, jak widzę, nie pomogło, więc nie skorzystam ;-)

eltoro10000

Jestes zwykłym lewackim ruskim trollem od puszczania smrodu w necie, bo na nic innego cię nie stać.

morfeusz1805

A ty bezmózgim kibolem chuliganem;-)

eltoro10000

W życiu nie byłem na meczu. To ty w każdej swojej wypowiedzi pokazujesz jak duże masz wodogłowie. pisząc ciągle to samo, nie odnosząc się do meritum sprawy.

morfeusz1805

Meritum sprawy to fakt, że masz snopek słomy zamiast mózgu ;-)

eltoro10000

To jak niskiej wartości intelektualnej musi być twój mózg, skoro słoma w moim mózgu jest jak profesor wśród świń,

morfeusz1805

Nie moja sprawa z kim mieszkasz...;-)

morfeusz1805

zgadza sie

morfeusz1805

...w sedno !

ocenił(a) film na 9
eltoro10000

mówi najpewniej lewacki terrorysta z Antisyfy!