PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430851}

Tajne przez poufne

Burn After Reading
2008
6,5 98 tys. ocen
6,5 10 1 97885
6,7 56 krytyków
Tajne przez poufne
powrót do forum filmu Tajne przez poufne

4/10 Głupia 'komedyjka'. Uśmiech nie zagościł na mym licu.

ocenił(a) film na 5
treborek

Zgadzam się z przedmówcą. Zaliczanie tego filmu do komedii to okropna pomyłka. Nic śmiesznego, żenada. 5/10 za udział Brada P. i George'a C.

noelka101

czytam "Najlepsza komedia ostatnich lat"... hmm..jeśli nią jest to ja nie mam za grosz poczucia humoru. Bo śmiać to ja się mogłam chyba tylko histerycznie z żalu, że tacy aktorzy grają w takim badziewiu. Myślałam, że się rozkręci...niestety.
śmieszny to może był "w swój własny sposób grając idiotę" Brad.

ocenił(a) film na 8
treborek

Wy tak naprawde tego filmu nie rozumiecie i pewnie nie zrozumiecie
poniewaz to jest komedia dla ludzi odrobine chociaz inteligentnych.
Ja uwazam te komedyjke za udaną satyrę ukazującą nieudolnosc i
niepełnosprawność amerykanskiej społecznosci która potrafi czerpac radość jedynie z konsumpcyjnej strony własnej szarej i marnej ezystencji.
Ten film swietnie ukazał smieszne i humorystyczne postacie w karykturalnym swietle.
W tym dziele występuje również żywa akcja,a zakonczenie filmu nie jest schematyczne i przewidywalne.
Jest to obraz godny polecenia,poniewaz rzadko do kin wchodzą tak niestandardowe lecz ciekawie opowiedziane dzieła

amarushakur1985

Twoja wypowiedź mnie uraża bo twierdzisz iż jeśli nie śmieszy mnie ten film to nie jestem inteligentna. Tak samo ja mogę stwierdzić że ten kogo śmieszy ten film jest mało inteligentny. Idiotyzm.
Poczucie humoru to cecha względna.

ocenił(a) film na 8
joli

Uważam że takie słoneczko jak ty niestety nie rozumie pojęcia idiotyzm.
Ciekawego w jakim kontekście uzyłas tego słowa
Idiotyzm - termin medyczny oznaczający niedorozwój umysłowy znacznego stopnia.
Niepełnosprawność intelektualna, obniżenie poziomu rozwoju intelektualnego – zaburzenie rozwojowe polegające na znacznym obniżeniu ogólnego poziomu funkcjonowania intelektualnego, któremu towarzyszy deficyt w zakresie zachowań adaptacyjnych (w szczególności niezależności i odpowiedzialności).
Ja uważam że ty podałas za mało konkretnych argumentów dlaczego te dzieło nazywasz badziewem.
Najłatwiej jest pisac to badziewie i ....
Napisz kilka zdan dlaczego ten film jest tak słaby a ja ci odpisze.
Ja w poprzednim swoim poscie napisałem co mnie urzekło w tym filmie
Pozdrawiam Gorąco papa

ocenił(a) film na 7
amarushakur1985

Mam dla Ciebie złą wiadomość: Terminu idiotyzm nie używa się już w kontekście medycznym, tylko właśnie potocznym, jak na przykład chce się kogoś obrazić :)

Film 7/10 , skoro już tu jestem.

antybohater

W kontekście potocznym (jak powyższa osoba napisała).

Drogi "deszczyku" nie planowałam i nie chce uczestniczyć w tej dyskusji która i tak nic nie wniesie i każdy i tak zapewne będzie trzymał swojego zdania. Więc po co ci moje argumenty? By ze mną Tu dyskutować bo tak mnie polubiłeś czy żeby przekonać mnie do swojego zdania (każdy ma swoje i tak mnie nie przekonasz) wiec nie widzę w tym najmniejszego sensu. Chcesz dyskutuj z inną osobą której nie podobał się ten film.
Skończmy to na tym miłym akcencie, że każdy ma swoje zdanie i je szanujemy.
Pozdrawiam Gorąco

ocenił(a) film na 8
joli

Masz racje polubiłem cię hehe
Ja uwazam ze jak sie komus cos nie podoba to powinien przynajmniej kilka zdan potwierdzajacych swój osąd napisac.
Uwazam ze kazda dyskusja ma jakis sens poniewaz nawet bezsens ma sens.
Ja cie nie chce przekonac do moich racji po prostu uwazam ze ten film nie zasługuje na 4/10
Naprawdę ta ocena obraża twórców tego filmu oraz osoby które uczstniczyły podczas produkcji tego filmu.
Te dzieło ma na pewno jakies braki i moze nie jst arcydziełem ale na pewno nie zasługuje na zbyt niską ocenę.
Pozdrawiam Gorąco papa

amarushakur1985

Ale to nie ja dałam 3/10.
Ja bym dała 5.5/10 [a skoro nie ma takiej oceny to ze względu na moją dobroć to ma te 6/10] bo chodź mi się niezbyt podobał to nie był to jeden z 20 najgorszych filmów jakie widziałam.

amarushakur1985

"Wy tak naprawde tego filmu nie rozumiecie i pewnie nie zrozumiecie
poniewaz to jest komedia dla ludzi odrobine chociaz inteligentnych."

Ach, to dlatego nie zrozumiałem tej komedii. I komedii Sandlera, "Nie zadzieraj z fryzjerem", której również wystawiłeś 10-tkę. A za to podobał mi się inny filmy braci Coen - "To nie jest kraj..." - któremu wystawiłeś tylko 4-kę. Wszystko jasne. Jestem po prostu niezbyt inteligentny.

ocenił(a) film na 8
matmich

W sumie każdy ma inny też gust jednemu podoba sie tesciowa drugiemu córka.
Ja bym tak emocjonalnie do mojej wypowiedzi nie podchodził.
Jednakże z drugiej strony uważam że film Tajne przez poufne napewno nie jest dla każdego.Napewno odrobine inteligencji i jakis przemyslen na temat egzystencji we własnym skorumpowanym swiecie napewno sie przyda.
Według mnie film jest swietny i oburzyła mnie niska ocena na którą niewątpliwie ten film nie zasługuje.
Jesli chodzi o filmy braci Cohen to te które widziałem ,oprócz Tajne.... są beznadziejne.
W niektórych bracia cohen pokazuja jak czlowieka zakopuja zywcem a nie pokazuja w pełni miłosci dwojga ludzi.
Jednynie Fargo nie widziałem a podobno swietny ale musze zobaczyc zeby uwierzyc.
Jesli chodzi o Nie zadzieraj z fryzjerem to rewelacyjna komedia.
Nic dodac nic ując.
A To nie jest kraj dla starych ludzi mnie zawiódł.
Napewno film przereklamowany.
Koncówka tragiczna bo nawet nie pokazali jak w pełni umiera główny bohater.Marna retrospekcja wyimaginowanego swiata cohenow.
W ogóle wszyscy sie morduja a policja nawet nie jest n atropie mordercy.
Jak dla mnie nierealistczny film
Pozdrawiam