PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430851}

Tajne przez poufne

Burn After Reading
2008
6,5 98 tys. ocen
6,5 10 1 97885
6,7 56 krytyków
Tajne przez poufne
powrót do forum filmu Tajne przez poufne

Jeśli nie oglądałeś(aś) filmu, nie czytaj.

A więc, dlaczego tak szybko zabili Chada? Zaznaczam, że nie jestem jakimś wielkim fanem Brada P. Dodam też, że scena kiedy on ginie jest dość komiczna (przynajmniej dla mnie), zapewne o to chodziło. Ale myślę, że za szybko do tego doszło. Dla mnie jest on najśmieszniejszą postacią w całym filmie. Sceny z jego udziałem należą do najzabawniejszych. Więc tak się zastanawiam czy to wyszło filmowi na dobre? Kiedy Chad zginął pomyślałem sobie, że już nic śmiesznego nie zobaczę. Oczywiście się pomyliłem, bo w filmie była jeszcze cała masa świetnych scen ale gdyby dodać do tego jeszcze coś z Chadem to zapewne byłoby jeszcze lepiej. Mógł zginąć, ale może później?

Zastanawiam się czy ktoś myśli podobnie.

ocenił(a) film na 8
maRCIN7462

Mnie to bardzo zaskoczyło, bo w ogóle się nie spodziewałem, że ta postać może zginąć. Ale w ogóle to jak to się stało, że został on postrzelony? Bo ja tego nie zrozumialem? Tak samo co robił ten Ted u Osbourna w domu ? Będę wdzięczny za wytłumaczenie, najwidoczniej nie skupiłem się dostatecznie.

adam_

Chyba George Clooney miał przy sobie broń, przestraszył się i.... A Ted zapewne szukał jakiś tajnych inforamcji dla tej Lindy.

adam_

1. Chad siedząc w szafie zauważył kaburę. Pustą. Pistolet Harry wyjął chwilę później z szuflady i trzymając go w ręku podszedł do szafy. Przestraszył się, strzelił, ot i wszystko. Tu nie ma żadnej tajemnicy.

2. Dlaczego Chad zginął tak wcześnie? Chyba lepiej zapytać, czemu tak późno. Tu nie chodzi o to, żeby "faja postać grała długo", tylko zginęła jak najgłupiej w najgłupszym momencie (można się w sumie cieszyć, że Chad nie zginął na samym początku).

3. Ted chciał stanąć na wysokości zadania (w oczach Lindy, jako mężczyzna) i "dokraść" jej resztę potencjalnych danych z komputera Osbourna.

W ogóle we wszystkim nie należy się na siłę nic dopatrywać. Zacytuję kolejny znakomity fragment:

- So we don't really know where anyone is after? (CIA Superior)
- Not really, sir. (Palmer)
[...]
- And... keep an eye on everyone, see what they do. Report back to me when... I don't know... one it make sense.

I tak to własnie jest.

ocenił(a) film na 8
Bruno

Spoko dzięki, nie próbowałem się dopatrywać nie wiadomo czego, tylko po prostu zdziwiłem się, że Harry otworzył szafę, a Chad nagle był już martwy :p