PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430851}

Tajne przez poufne

Burn After Reading
2008
6,5 98 tys. ocen
6,5 10 1 97897
6,7 56 krytyków
Tajne przez poufne
powrót do forum filmu Tajne przez poufne

Przekomiczny

ocenił(a) film na 8

Świetna komedia, bez schematów, bez konwencji, rewelacyjnie nakreślone, wywotowe postacie, przekomiczny ciąg przyczynowo-skutkowy, inteligentny scenariusz. Czasem zaskakujący, czasem absurdalny, czasem rubaszny. Kupa śmiechu. Im dalej, tym śmieszniej i coraz bardziej hardkorowo. Szkoda, że taki krótki!

Mała dygresja: Nie dziwię się, że niektórzy ludzie nudzili się na tym filmie. Tak jak przeciętny zjadacz chleba będzie zasypiać na wykładzie z fizyki, tak na inteligentnej komedii będą zasypiać wielbiciele dzieł pokroju American Pie... Ale cieszmy się. Gdyby wszystkim podobało się to samo, świat byłby strasznie nudny!

acidfreak

no, przynajmniej z ostatnim zdaniem Twojej wypowiedzi mogę się zgodzić bez zastrzeżeń ale ze słowem 'hardkorowo' (c?) w odniesieniu do tej produkcji to już przegięcie.

ocenił(a) film na 8
milo_one

Chodzi mi o sceny zabójstw - wyglądają dość realistycznie, a jak Cox rąbie tego drugiego na ulicy to nawet krew na głowie się pojawia. Wiesz, wiadomo, że nikogo te sceny nie ruszą po seansie np. Hostela, ale jak na komedię wydaje mi się, że nie przesadziłem mówiąc "hardkorowo". Kwestia wyczucia skali:)