PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430851}

Tajne przez poufne

Burn After Reading
2008
6,5 98 tys. ocen
6,5 10 1 97885
6,7 56 krytyków
Tajne przez poufne
powrót do forum filmu Tajne przez poufne

Zawsze znajda sie malkontenci, ale najnowszy film Coenow to, jesli nie powrot, to przynajmniej kontynuacja ich swietosci! Ciezko opisac to, co sie dzialo w kinie, kiedy ludzie zapominali o swoim popcornie i wychodzili z niemal pelna butelka coli a wiekszosc widzow, zamiast wygodnie rozparta na fotelu, siedziala pochylona do przodu i smiala sie do rozpuku(czymkolwiek rozpuk jest ;)). Nawet Brad Pitt, ktorego szanuje jako aktora, ale do tej pory uwazalam za slabego odtworce rol komediowych(strasznie sztywno wypadl, moim zdaniem w 'Przyjaciolach), wybronil sie jako glupawy Chad...tylko powtarazam pytanie kolegi z postu nizej...jak on zginal?

ocenił(a) film na 9
natalia_chomik

Podpisuje sie....ja bylem an fillmie w jednymz Warszawskich kin.
Sala wypelniona przynajmnie 80%...nikt nie wyszedl przed koncem, salwy smiechu wybuchaly regularnie i gremialnie.

A sam film - moim zdaniem rewelacvja. Coenowie w swietnej formie. Po "To Nie Jest Kraj..." bracia wracaja do swojego goroteskowego, przesmiewczego stylu. Znakomite kreacje Pitta, Clooney'a, Swinton, Malkovicha i McDormand. Prosta, ale jakze wciagajaca historia...

POLECAM

ocenił(a) film na 7
natalia_chomik

Zgadzam się! :D

Ale ludzie, on się nie zabił! Został zastrzelony '-.- xD

natalia_chomik

Bardzo dobry film, cos sie dzialo, lekkie motanie. W mojej "wiosce" akurat malo bylo osob ale ja nie zaluje.