PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430851}

Tajne przez poufne

Burn After Reading
2008
6,5 98 tys. ocen
6,5 10 1 97885
6,7 56 krytyków
Tajne przez poufne
powrót do forum filmu Tajne przez poufne

rewelacja

ocenił(a) film na 8

jedna z lepszych komedii ostatnich lat :) NIE DLA IDIOTÓW!!

ocenił(a) film na 10
paledolary

Zgadzam się. Film jest świetny! Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 7
paledolary

Dobry, specyficzny humor aczkowiek w wielu miejscach rozczarowuje. Nie dziwię się jednak, że wiele osób beszta ten film bo ów humor zawarty w filmie jest jeśli mogę się tak wyrazić bardziej dojrzały co nawiązywałoby do słów założyciela tematu "paledolary" - nie dla idiotów.

użytkownik usunięty
paledolary

Zgadzam sie, only 4 people with high IQ :P

ocenił(a) film na 4
paledolary

Film bardzo przeciętny. Po komentarzach spodziewałem się naprawdę dobrego filmu. Stąd też moja bardzo surowa ocena "4 - poniżej oczekiwań". Już sama obsada filmu wyglądała obiecująco. Szkoda, że się nie udało bo potencjał był nieprzeciętny. Odbieranie go jako komedii jest absolutną pomyłką. Oprócz kilku zabawnych momentów nie ma w tym filmie nic zabawnego. Doszukiwanie się w nim wyszukanego, inteligentnego poczucia humoru ma na celu chyba podbudowanie własnego ego. Szkoda, że wyszło tak słabo.

ocenił(a) film na 7
MaciekGKS

Co masz na myśli pisząc, że "doszukiwanie się w filmie humoru ma na celu podbudowanie swojego ego" ? Chcesz powiedzieć, że jeżeli coś mnie bawi to tym samym dowartościowuję się ? Ciebie bawią "nieliczne zabawne momenty" a mnie nieco więcej. Cieszę się, że tak ostro oceniasz film bo sam potrafię być bezlitosny dla wielu "dzieł" znanych twórców ale ponieważ film bardzo mi się podobał będę stał w jego obronie (choć osobiście uważam, że żadnym arcydziełem nie jest).

użytkownik usunięty
paledolary

Zgadzam się! Brad Pitt i jego "pokerface" przy rozmowie z Coxem, telefon od "dobrego Samarytanina" i "Garnitur? Chciałem wziąć rower..."; Clooney zakradający się z nożem do sypialni i wiele, wiele więcej. Uśmiałam się pięknie. :D

ocenił(a) film na 5

Media Markt - nie dla idiotów, już sama nazwa wyzwala skrajne emocje, bo każdy może iść do marketu lub obejrzeć film - więc to określenie jest głupie samo w sobie. Natomiast film mimo znanych aktorów okazał się przeciętny.

ocenił(a) film na 4
Raf_27

Podpisuję się pod wypowiedzią Raf 27. Naprawdę mam już dosyć pseudointeligentów, którzy piszą, że jak kogoś film nie śmieszy, to musi być idiotą. Dorośnijcie w końcu ludzie i spróbujcie zrozumieć, że różnym ludziom podobają się różne rzeczy.

ocenił(a) film na 8

Racja. Pitt zagrał rewelacyjnie. Dawno mnie nic tak nie rozbawiło jak moment, kiedy zaczął podśpiewywać w autobusie "... fajna muza gra ..." ;-). W ogóle Clooney i Malkovich wyśmienici. Z kobiet na pochwały zasługuje McDormand.

ocenił(a) film na 9
paledolary

Ciekawy obraz... Zanim go oglądnąłem sprawdziłem ocenę i wydała mi się dość niska, ale mimo wszystko (głównie ze względu na obsadę) usiadłem przed ekran..
Jak widać jednym się podoba i innym nie. To bardzo specyficzne poczucie humoru.. Są ludzie, których bawią filmy dość bezpośrednie jak np. Jaś Fasola (moim zdaniem nudny) przedstawiające sytuacje stricte uznawane za śmieszne i nie wymagające za dużo myślenia od widza. Innych ludzi śmieszą rzeczy bardziej złożone i mniej oczywiste.. Wydaje mi się że z tym filmem jest trochę jak z Monty Pythonem. Albo się go uwielbia, albo się go nie cierpi..
Oceniam go na 7..

Pozdrawiam