PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=181}

Tajny agent

The Secret Agent
1996
5,9 970  ocen
5,9 10 1 970
3,0 3 krytyków
Tajny agent
powrót do forum filmu Tajny agent

Depardieu, Arquette, Williams,Hoskins, no i Bale (kto powierzył jednemu z moich ulubionych aktorów role opóznionego?). ciekawy klimat, fabuła szybko wciąga, oglada sie z przyjemnoscią, a najwieksze wrażenie robi finał. nigdy nie przepadałem za Williamsem, ale tu jego epizod jest śiwteny- wreszcie pokazał że stac go na cos więcej niż przeszarżowane wygłupy. ogólnie- warte polecenia, z satysfakcją.

ocenił(a) film na 3
Caligula

3/10.Obsada rzeczywiście intrygująca,tyle że jedynie pan Bale przykuwa uwagę.Reszta(inni aktorzy,zdjęcia,reżyseria) to w moim odczuciu ćwiczenie stylistyczne z nudnej zwykle prozy Conrada.Chociaż taki ,,Pojedynek "Ridleya Scotta to perełka. Ale to tylko moja opinia.

esforty

Jaki jest sens porownywania Pojednynku z Agentem? Rownie dobrze mozna postawic obok siebie Oliver Twist z Nieustraszonymi Łowcami. Troche bez sensu...
Kazdy z tych filmow docelowo mial miec inny klimat i przekazywac cos innego.

ocenił(a) film na 5
Caligula

No tak przy "Pojedynku" wypada słabo, ale trudno żeby nie. Ale ta wersja mi się bardziej podobała niż Hitchcocka. Również będę najbardziej ciepło wspominał Williamsa, naprawdę pokazał wszystkim co znaczy anarchia. "Nie mam przyszłości, ale jestem siłą" i wyjście na ulicę - niesamowicie to wyglądało zwłaszcza w tych naszych czasach gdzie coraz więcej ideowców lubi się tak "rozrywać".