PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1046}

Taksówkarz

Taxi Driver
1976
7,8 244 tys. ocen
7,8 10 1 244239
8,5 98 krytyków
Taksówkarz
powrót do forum filmu Taksówkarz

Chciałbym dowiedzieć sie czy ta nowa edycja 2 dvd różni sie od tej
pierwszej obrazem i audio.
Zagraniczna wersja wygląda tak http://pl.youtube.com/watch?v=yQqy4oDXGJM
ale zapewne nasza wersja nie wyglada tak samo ;>

ocenił(a) film na 10
David_14

To wydanie na licencji, co sprowadza się do tego, że - przynajmniej pod względem zawartości dysków - wydanie polskie NIE POWINNO odbiegać od oryginalnego. Nie wiem jak się ma kwestia opakowania, sam mam brytyjski digipack, ale nie tak dawno widziałem w Empiku polskie wydanie w zwykłym amarayu. Trudno jednak powiedzieć czy to tylko część nakładu, czy całość wydano u nas w ten sposób.

eon_blue

Jak już coś wyjdzie u nas w innym wydaniu to zazwyczaj kosztuje dwa razy tyle, ale jestem ciekawy czy sa napisy do tych dodatków lub lektor.

ocenił(a) film na 10
David_14

Na lektora bym nie liczył - swoją drogą chyba tylko Kino Świat stosuje/stosowało idiotyczną zasadę pt. 'dodatki tylko z lektorem'. Pewnie są polskie napisy, no ale za tym już pozostaje Ci rozejrzeć się po sklepach.

ocenił(a) film na 10
eon_blue

Mam pytanie odnośnie tej płyty do tych którzy zakupili produkt lub mają na jego temat wiedze 100procentową: czy te dodatki na drugim dvd są spolszczone (lektor lub napisy)??
ważne.proszę o odpowiedź jak najszybciej.

ocenił(a) film na 10
None200

Wreszcie kupiłem 2płytowe wydanie . Kosztuje 55 zł w empiku.Tak się złożyło że był to akurat ostatni egzemplarz (empik na foksalu w warszawie-chętni, tam nie szukać !:)
Dodatki wszelakie są z napisami ale angielskimi.Jeśli ktoś średnio dobrze zna angielski to spokojnie może zakupić płytke. Ponadto są ciekawe komentarze do niektórych scen w filmie krytyków filmowych.
naprawde warto zakupić! polecam:)