PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1046}

Taksówkarz

Taxi Driver
1976
7,8 244 tys. ocen
7,8 10 1 244226
8,5 98 krytyków
Taksówkarz
powrót do forum filmu Taksówkarz

takiego perfekcyjnego zeby był w top 100....zwykła przeciętna produkcja amerykanska jakiegoś capa który ratuje dziwke coż w tym cudownego:??????????

ocenił(a) film na 10
konrii_2

Oj żal mi cię widać jesteś za głupi na ten film(a pisząc o Scorsesie że jest "jakimś capem" udowodniłeś tego w 100%). !pozdro!

ocenił(a) film na 10
evangel

A właśnie jeśli Scorsese jest (jak ty go nazwałeś"jakimś capem") to poco dodałeś jego filmy do swojch ulubionych ,przykład: "Chłopcy z ferajny"???

ocenił(a) film na 9
evangel

Zdaję mi się, że Konrii nazwał pacanem Travisa - bohatera filmu, nie jego reżysera. Swoją droga Taksówkarza uważam za jeden z najlepszych filmów jaki dane mi było obejrzeć.

ocenił(a) film na 8
VojtasB

nie powiedziałem ze był zły jest taki sobie dałem nawet 7 na 10.......ale nie wiem czemu ten film wysławiają podniebiosa

ocenił(a) film na 10
konrii_2

Ponieważ jest życiowy,opowiada o sprawach które dotyczą nas na codzień,ponieważ widzimy z minuty na minute jak główny bochater filmu staie się coraz bardziej szalony i nieobliczalny(w tej roli świetny Robert DeNiro)i ponieważ jest w nim to "coś" czego niema w dzisiejszych filmach!!!

ocenił(a) film na 10
evangel

Fil mjest po prsotu kapitalny,kultowy i genialny,daje do myslenia i ma niesamowita scen przed lsutrem:):0

ocenił(a) film na 8
evangel

Jeśli chodzi o fabułę filmu, to jak dle mnie - nic szczególnego. Najważniejsza jest psychologia postaci i tutaj rzeczywiście De Niro doskonale to zagrał. W tym filmie nie ma w zasadzie żadnej akcji, typu strzelanie, pościgi, przestępcy, zbiry, wysadzanie budynków itd. ect.; jest za to ukazany krok po kroku portret człowieka, jego zmiana, niegodzenie się na to jaki jest świat, nie akcptowanie zła, przemocy itd.

Moim zdaniem film jest rzeczywiście świetny właśnie z tego powodu, iż ukazuje człowieka, jego rozterki i zmianę, jaka w nim zachodzi.

Tylko ludziska, nie obrzucajcie się znowu wyzwiskami, jednemu film się podobał, a innemu nie. Nie musi to wynikać z faktu, iż ktoś jest zbyt głupi na film (po co takie teksty) - każdemu podoba się co innego i przecież dlatego tyle tych filmów jest. Pozdrawiam zarówno zwolenników tego filmu, gry De Niro, jak i tych, na których film nie zrobił wrażenia.

Najważniejsze, że oglądamy filmy! :-)