PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=338799}
6,8 67 tys. ocen
6,8 10 1 66581
5,8 11 krytyków
Taxi 4
powrót do forum filmu Taxi 4

Oby nie Taxi 5

ocenił(a) film na 1

Jeśli seria Taxi ma być coraz gorsza, to niech już nie będzie nowych części. Taxi 4 jest tego przykładem. Zlep poprzednich części całkowity wypruty z akcji i fabuły. 1/10.
Właśnie, fabuła, jaka będzie fabuła Taxi 5, a pewnie taka część powstanie?
Pewnie taka: "Daniel i Emilien są już dziadkami, Daniel ciągle śmiga swoją taksówką, ale ma już dosyć i daje ją swojemu synowi który jest już dorosły i jest już żonaty. Syn Emiliena jest policjantem, a syn Daniela taksówkarzem. Syn Daniela razem z synem Emiliena stają się głównymi bohaterami", a pościgów nie ma wcale.
Beznadziejny replay czas zacząć!!!

efcek

Hej bez przesady. Nie zostaną tak odrazu dziadkami. Wydaje mi sie, że powinni mieć jakieś problemy z nastoletnimi synami. Tak było by bardziej po kolei. Wiesz co prawdopodobnie bedzie te taxi 5 ale w wiecej częsći nie uwierze. To miała być TRYLOGIA. A trylogia ma 3 części. To jedyne co mnie denerwuje. Bo mi 3 części starczyły. Czwartej, a tym bardziej piątej nie potrzebuje.

maria_mru

5 część wyjdzie jak będzie nowy Peugeot ;] Tylko po to są robione kolejne części. Choć przyznam, że nawet na czwórce trochę się pośmiałem, a końcówka to już była taka głupia, że padłem :D

rbk90

w 4 czesci juz jest nowy

rbk90

Nie będzie taxi 5 ten taksówkarz samy ma już swój wiek przecież został skazany na 20 lat pozbawienia wolności za próbę zabójstwa

efcek

a ja chetnie obejrze nawet taxi 17, chociazby ze wzgledu na postac tego szefa policji i mimike generala, ktore do konca zycia beda mnie smieszyc.

czesc 4 jest slabsza niz pozostale - to nie ulega watpliwosci. ale film wcale nie jest taki zly. chcialbym chociaz taka komedie polskiej produkcji kiedys zobaczyc.

taxi 4 duzo stracil na braku lilly! tutaj mamy jakies dzieciaki zamiast temperamentnej dziewczyny, ktora dodawala tej serii ognia.

troche malo bylo tez daniela, jego taksowki i alaina, ktory w trojce rzadzil.

no i jeszcze do minusow zaliczylbym przesade w "efektach": przemiana samochodu, gibert skaczacy na trampolinie i strzelajacy z rakiet w domu - te wszystkie komputerowe wstawki uwazam za przesadzone i kompletnie zbedne.

1 i 2 byly tak dobre, ze po prostu trudno jest to przebic. ale mam ogromna nadzieje, ze pojawi sie 5 i ze bedzie lepsza od 4 i 3.

ocenił(a) film na 1
kalamburok

Ja bym mógł obejrzeć i 520 nowych części pod warunkiem że byłyby takie dobre jak Taxi 2.

ocenił(a) film na 4
efcek

Zgadzam się denny film. Współczesne francuskie kino jest cienki, nie pamiętam żadnego nowego dobrego filmu tego kraju!

ocenił(a) film na 1
michkoz

Besson myśli, że nakręci beznadziejstwo i będzie fajnie.

michkoz

film wcale nie jest denny. 8\10

efcek

Ja myślę że Daniel i Emilien mogliby zostac dziadkami. W końcu Samy Naceri jest już siwy

ocenił(a) film na 10
efcek

taxi 4 jest słabsze ale ja tak uwielbiam wszystkie taxi że obejrzałbym nawet taxi 1000000500100900

użytkownik usunięty
efcek

Nie pojawi się raczej szybko. Powiem więcej - nie pojawi się już w ogóle, bowiem Samy Naceri siedzi już chyba w więzieniu za swoje wybryki, a cała reszta ma pewnie ciekawsze rzeczy do roboty.

Boshe ludzie o co wam chodzi ??
Taxi, zresztą wszystkie części są po prostu super. Zakochałam się w tym filmie. Oglądam go kilka razy dziennie. A wy gadacie o jakiejś zasranej fabule ,że zostaną dziadkami i wgl.
Żeby dziadkami zostać trzeba się najpierw zestarzeć, a tym bardziej Taxi odniosła wielki sukces w świecie. Nawet chcą nakręcić amerykański film, na podstawie Taxi,w którym taksówkarzem byłą by... kobieta !

Ja myślę że nic nie dorówna oryginałowi. Moglibyście mieć pretensje jakby słowo w słowo powtarzało się w kolejnych częściach i by było to samo.
Ale nias. Czego chcecie od tak dobrego filmu ? Gdyby chociaż jacyś polacy zdołali e rozumiem Wnakręcić coś podobnego do Taxi ,jedynie że była by całkiem inna fabuła, moglibyśmy się cieszyć z sukcesu. A ja tym bardziej nie mam nic do francuzów bo film ,który stworzył jeden Polski reżyser, nie oznacza że wszyscy ludzie show-biznesu w Polsce mają taki talent !

A ja z niecierpliwością czekam na kolejne części, mam nadzieję że doczekają się ich wszyscy Fani tego filmu !!

ocenił(a) film na 7
x_Mileu_x

Ogolnie popieram, mozna zakochac sie w tym filmie ... i za kazdym razem smiac sie w tych samych miejscach :) 4 owszem byla slabsza ... ale gdyby robili 5 mieli by okazje sie zrekompensowac... a jak komus sie nie podoba to nikt nie zmusza do ogladania ? :D

Co do amerykanow i ich wersji to masz jakies nieaktualne dane ... bo oni juz dawno nakrecili "kopie" 1 czesci z kobietą w roli 'drivera' (patrz New York Taxi z 2004 roku: http://new.york.taxi.filmweb.pl )

ocenił(a) film na 10
mako1988

ja bym z chęcią obejrzała Taxi 5 i nawet jeszcze kilka części ;D
oglądała te filmy kilka razy ale nadal mnie śmieszą ;D

ocenił(a) film na 5
efcek

Obejrzałem właśnie tą część i była średnia nie ma tego klimatu co poprzednie.A najbardziej ubolewam że nie było żadnego pościgu.

ocenił(a) film na 7
efcek

Ja również bym obejrzał nawet 350 część taxi , oglądałem kilka razy wszystkie 4 części , i nadal mam ochotę obejrzeć je ponownie :)

ocenił(a) film na 8
insert12345

ja mogę nawet 666 jeszcze ich obejrzeć :P

efcek

No gdzie czekamy na nowe TAXI oby kiedyś może za 50 lat w Polsce takie komedie robili !

Czekamy, dobrze by było gdyby tylko Taxi drivera zmienili bo ten aktor NN nie do końca tam pasuje ;)

ocenił(a) film na 9
efcek

taxi 4 gorsze od poprzednich ? Stary oglądałem to już 100 razy, a dzisiaj przy kolacji jak zawsze się śmiałem ;-) Zwłaszcza początek. To luźny film na sobotni wieczór, to nie ma być ambitne kino .. ludziska

efcek

ja uwielbiam wszystkie części taxi jest komedia i akcja i szybka jazda

efcek

Taxi 5 raczej nie będzie ze względu na wiek głównych bohaterów oraz taksówkarz samy jest skazany na 20 lat pozbawienia wolności za probe zabójstwa ochroniarza :(