PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=727}

Taxi

1998
7,1 139 tys. ocen
7,1 10 1 139496
6,1 33 krytyków
Taxi
powrót do forum filmu Taxi

Adddrrrenalina...

ocenił(a) film na 10

...po tym filmie osiąga maxymalne wartości, przynajmniej jeśli chodzi jazdę samochodem. Dobrze że do warszawskiej "Kultury" przyjechałem autobusem, bo niechybnie wracając samochodem miałbym "ciężką" nogę, a wtedy o wypadek nie trudno, a "życie to nie film" jak mówił pewien twardziel w reklamie Winterthura... Do rzeczy - francuzi to mistrzowie efektownych kraks samochodowych (pamiętacie porucznika Clouseau (albo sierżanta, w każdym razie po polsku wymiawiało się 'kliszo':)))) i kraks jest w "Taxi" dużo...bardzo dużo:) Ten film przypomniał mi moje (nie takie dawne) młode lata, kiedy bawiłem się 'matchboxami' w pościgi i inne takie różne... Oprócz karamboli mamy też bardzo szybkie pościgi, zabawnych bohaterów i leciutki, francuski humor... Bardzo milutki film, wybaczam mu lekko (?) głupią fabułę, spadki tempa akcji i parę innych kiksów. Wybaczam tylko ze względu na obecność sportowego białego Peugeota 406:) Film dla dużych chłopców ew.dla dużych dziewczynek, które czasem lubią wdepnąć gaz do deski. Aha - w drodze powrotnej oglądałem się za taksówkami MPT(białe 406'ki), czy aby którejś nie wysuną się spoilery:)