Ted

2012
6,5 280 tys. ocen
6,5 10 1 279503
6,0 50 krytyków
Ted
powrót do forum filmu Ted

ocenił(a) film na 6

Ogólnie film oceniam na 6/10, humor całkiem fajny ale w niektórych momentach prostacki. Jako całość, film nie był zły ale jakaś rewelacja komediowa to nie była, oczywiście były momenty gdzie można było wybuchnąć śmiechem ale dużo tego nie było.
Co do fabuły nawet przyjemna pomyślana akcja i czasami wzruszająca. W filmie raczej słabych momentów nie widziałem oprócz tego prostackiego humoru.

PS:Piszcie swoje opinie i oceny na temat filmu.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ocenił(a) film na 3
Assassin_fw

Muszę przyznać, że zawiodłem się na tym filmie. Bardzo lubię "Family Guy", ale odcinkowa animacja, a długi metraż to dwie różne rzeczy. Odniosłem wrażenie, że Seth MacFarlane jest takim samym reżyserem, jak główny bohater grany(zresztą dość przeciętnie przez Wahlberg`a). Z jeden strony chce dojrzeć, a z drugiej ten mały rubaszny chłopiec ciągle w nim siedzi. Sam pluszowy miś to taki symbol męskiej niedojrzałości i strachem przed odpowiedzialnością. Początek jest świetny, jednak wraz z upływem czasu film zamienia się w feerię prostackich dowcipów i banałów, a szkoda gdyż potencjał był ogromny.
Szczerze powiedziawszy w trakcie seansu pomyślałem, że zaraz wyskoczą Jay i Cichy Bob, a na koniec pojawi się napis: z gościnnym udziałem Kevin`a Smith`a. Osobiście odnoszę wrażenie, że "Ted" to taki pomost dla reżysera, podejrzewam że w najbliższym czasie jego twórczość stanie się mniej rubaszna, a bardziej refleksyjna.

ocenił(a) film na 5
Assassin_fw

Mam podobne odczucia. może ten typ humoru do mnie nie przemawia, ale momentami czułam się wręcz zażenowana. myślę, że z tego filmu można było wycisnąć znacznie więcej.

lilla_ana

Zgadzam się w całej rozciągłości.Nie mogłem pozbyć się wrażenia, że całość budżetu poszła na rendering misia a nie starczyło już pieniędzy na zdjęcia i porządną reżyserię. Niektóre ze scen wyglądały jak z kina amatorskiego i w ogóle nie powinny się znaleźć w filmie. Koncepcja dobra, żarty miejscami śmieszne ale jednak rozczarowanie po dobrze zapowiadającym się zwiastunie...

ocenił(a) film na 3
Assassin_fw

Jest jeszcze jedna rzecz która położyła ten film - do tej pory nie rozumiem co miała wnieść postać kreowana przez Giovanni Ribisi (który swoją drogą jest świetnym aktorem drugoplanowym), gdyby to wszystko rozegrać w trójkącie Wahlberg, Kunis, Ted całość mogłaby tylko , a tak ostatnie 20 minut to jakaś parodia kryminału, do tego wcale nie zamierzona. Wszystkie te referencje do "Gwiezdnych wojen", "Indiany Jonesa" - ile to można wałkować?!:)

ocenił(a) film na 7
Assassin_fw

Film dobry na luźne wieczory, ale nie nazywałbym go przebojem. Odniosłem wrażenie, że główną linią fabuły było przygotowanie Johna do rozstania z Tedem z powodu związku ze swoją dziewczyną; spodziewałem się szerszej akcji. Niektóre wątki były rzeczywiście prostackie, jak np. zabawa w "burzowych przyjaciół" czy zachowanie dyrektora sieci gdzie zatrudnił się Ted. Początek filmu też powinien być inny.
Natomiast plusy za pomysł z narratorem (był rozbrajający) i za wątek z ulubionym superbohaterem Johna (impreza w mieszkaniu).

ocenił(a) film na 6
urodzonywmarcu89

akurat zabawa w burzowych przyjaciół a konkretniej jeden motyw mi się podobał jak Ted przybiega do łóżka i z Johnem śpiewają to było całkiem zabawne. A co do początku dla mnie był zrobiony idealnie