Ted

2012
6,5 279 tys. ocen
6,5 10 1 279222
6,0 50 krytyków
Ted
powrót do forum filmu Ted

Ciekaw jestem czy warto? Bo ja chętnie ten film obejrzę.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ocenił(a) film na 3
Marik1234

zależy ile masz lat..ja np chodzę aktualnie to 3 gimnazjum i jak dla mnie ten film jest głupi. może raz się uśmiechnęłam ale do prawdziwej komedii mu daleko. z mojej strony: szkoda czasu i kasy.

ew2341

Wiek nie ma znaczenia, film jest dla każdego - polecam :)

filipsse

Tak samo animacja nie jest przecież jedynie dla dzieci a dla wszystkich.

ocenił(a) film na 8
ew2341

ja mam ponad 30 i mi sie podobal.co ma wiek do tego ?
zalezy jaki rodzaj humoru lubisz
nie jest to jakis porywajacy film ale lekki i troche z hamowka mnie rozbawil

ew2341

'ja np chodzę aktualnie to 3 gimnazjum '

No i na tym zakończymy.

ocenił(a) film na 8
matttt

masz coś do gimnazjalistów? Jakaś segregacja z twojej strony?

dark_viewer

Tak, mam.

ocenił(a) film na 3
matttt

Nie wiem ile masz lat, ale nie powinieneś tak skreślać gimnazjalistów. My też jesteśmy ludźmi i mamy prawo do własnego zdania. Nie myśl, że jesteśmy gorsi. Nie masz prawa mnie tłamsić rzucając takie złośliwe komentarze. Jaki masz problem? ,,to 3 gimnazjum" to była literówka, więc nie sądź, że wszyscy gimnazjaliści to analfabeci -,-

ew2341

Byłem na tym filmie i śmiałem się w głos. Może dlatego że oglądam produkcje Seth MacFarlane i jestem przyzwyczajony do specyficznego humoru jaki w nich prezentuje.
To nie film jest głupi, to nie wina Setha że kompletnie nie zrozumiałaś gagów, tylko Twoja.

ocenił(a) film na 8
matttt

haha, ty musisz być młodszy od nas;) Czepiasz sie Ew2341, że film mu się nie podobał oraz, że ma inny gust niz ty. Obrażasz gimnazjalistów bez żadnej podstawy. Co do filmu, widywałam lepsze. Było pare śmiesznych momentów, lubię Marka Whalberga, ale najśmieszniejszy film to to nie jest.

ocenił(a) film na 7
dark_viewer

ale ciśnieniujecie

dark_viewer

Nie myliłem się jednak. Nie potraficie nawet czytać ze zrozumieniem. Może nie jest to przypadłość każdego gimnazjalisty, ale was dotyczy to na pewno.
Nie obrażam gimnazjalistów bezpodstawnie, koleżanka postawiła znak równości między tym że chodzi do gimnazjum a tym że film był głupi. Ja tu widzę inną zależność i chyba mam prawo do krytyki jej opinii?
Tego w gimnazjum wam jeszcze nie wpojono, jako jednej z zasad demokratycznego ustroju?
Niby dlaczego miałbym nie krytykować jej opinii skoro się z nią kompletnie nie zgadzam?

ocenił(a) film na 8
matttt

chlopcze juz nie wiesz co piszesz. Najpierw zapytalam czy masz coś do gimnazjalistów. Odpowiedziałes 'Tak, mam". Może to kolejny przypływ twojego specyficznego poczucia humoru? Co do koleżanki, jaki znak równości?
Podkreśliła tylko, że osobie w jej wieku się film nie podoba, nie musiałes wyskakiwać, że gimnazjum to odrazu niech sie nie wypowiada. Do krytyki masz prawo, ale są granice. Pisząc, że to jej wina, że sie nie uśmiała to dośc głupi argument. O gustach się nie dyskutuje.

dark_viewer

Kolejny raz udowadniasz że nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. Nie imputuj mi czegoś czego nie napisałem.
Kogo ma winić za to że nie wyłapała większości żartów jak nie siebie?
Skreśla TEDA za głupi i prymitywny humor, jednocześnie zachwycając się 'wybitnym' Haroldem i Kumarem.
A to, że o gustach się nie dyskutuje to bzdura, bo o nich właśnie dyskutujemy w każdej naszej rozmowie.

ocenił(a) film na 8
matttt

Które z tych tekstów wymienionych przeze mnie nie napisałeś? Słucham. Czy ktoś napisał, że nie rozumie poczucia humoru w tym filmie? Z tego co wyczytałam w wypowiedzi tej dziewczyny nic nie ma o tym, że nie rozumie go. Tylko napisała, że jej się nie podoba. Więc skąd ten twój wiecznie powtarzający się argument? Mam nadzieję, że przestaniesz traktować gimnazjalistów jak jakiś bezmózgów. O gustach się nie dyskutuje, bo każdy lubi coś innego. Dla mnie American Pie, które lubisz to dno, ale czy warto sie o to kłócić? Nie mam zamiaru kontynuować tej rozmowy tutaj, bo się zwykły śmietnik robi. Pozdrawiam. Jeśli kogoś nie znasz to nie oceniaj;)

dark_viewer

O gustach nie dyskutują barany, które ich nie mają. Codziennie dyskutujesz o gustach, gdy mówisz "fajna piosenka" czy "american pie to dno''. Nie bredź więc że o gustach się nie dyskutuje.

Napisała : 'jak dla mnie ten film jest głupi. może raz się uśmiechnęłam'
Z tego można wywnioskować że po prostu nie wiedziała z czego ma się śmiać, bądź nie zrozumiała żartów. Może byłoby łatwiej gdyby producent poprowadził widza za rękę, i wmontował w sceny podkładany śmiech jak w niektórych sitcomach. ;)

'Dla mnie American Pie, które lubisz to dno, ale czy warto sie o to kłócić?' Widzę że prześwietliłeś moją aktywność, było warto? Na to miałeś czas? ;)

Nie wiem, może faktycznie niepotrzebnie uczepiłem się tak tej dziewczyny. Ale z tego co zaobserwowałem, większość negatywnych opinii odnośnie tego filmu, wypływa właśnie od takich nastolatek, wielkich krytyków filmowych 'spodziewałam się czegoś innego' z gimbazy. No offence.

ocenił(a) film na 8
matttt

hahahaha rozśmieszasz mnie. ChciaŁAM (jeśli łaska) zakończyć tę 'wojne', ale widać nie obejdzie się bez argumentacji. Czy uważasz za rozsądne, abym np. ja słuchająca rocka, kłóciła się z np. moją znajomą sluchającą rapu czy hh? Każdy ma inny gust oraz jest inny i przekonywanie kogoś, dyskutowanie z nim na temat ulubionego gatunku muzycznego jest bez sensu. Jedni lubią kwiaty inni samochody, narzucanie komuś swojego gustu jest głupie. Tak więc znowu mnie obrażasz, a wyrażanie opinii i dyskutowanie o gustach to dwie różne rzeczy słonko;) Dla jednych momenty w tym filmie były śmieszne, dla innych nie. Ja jak oglądałam to wydawało mi się, że niektóre miały być śmieszne, a dla mnie były po prostu niesmaczne. Nastolatka nie ma prawa wg ciebie wyrazić opinii, bo już będzie wielki krytyk filmowy z 'gimbazy' ?
Masz dziwny system 'szufladkowania' ludzi...

dark_viewer

Ja nie przekonam Ciebie, Ty nie przekonasz mnie.
Pakuj plecak mała :*

ocenił(a) film na 8
matttt

Już idę stary. Przekonywać cie nie musze, po prostu zmieć nastawienie i będę zadowolona.

matttt

Wiek nie ma znaczenia - ma twój humor (więc poniekąd twoja "dojrzałość"). Od razu dodam ,że nie czuje się jakimś dystyngowanym facetem , ale mnie poziom tych żartów kompletnie mnie nie bawił . Przez cały film zaśmiałem się może max. 3 razy . Po prostu zaliczam się do kategorii osób ,które lubią wynieść z filmu coś więcej niż tylko banana na ryju. Dla mnie film bez rewelacji ,ale jeśli ktoś lubi tego typu "dzieła" kinematografii skupiające się wyłącznie na kilku pojedynczych - bądź co bądź - śmiesznych scenach ,a mając gdzieś przykładowo wątek fabularny to polecam.

ocenił(a) film na 9
Marik1234

Film godny polecenia fanom family guy'a i tego typu humoru ;) czyli na pewno nie dla wszystkich ale jak dla mnie bardzo dobry.

maniak141

Akurat Family Guy mi się bardzo podoba.

ocenił(a) film na 7
maniak141

Family Guy lubię, ale na tym filmie się zawiodłam.

ocenił(a) film na 7
Marik1234

Wczoraj byłem w kinie z znajomymi. Jako iż z opinii znowu innych znajomych słyszałem, że film jest dawką specyficznego humoru uzbroiłem się w kilka browarków no i wbiłem na salę kinową. Powiem szczerze, że nie zawiodłem się. Lubię taki humor, jak dla mnie film fajnie pokazuje życie przeciętnego człowieka po 30 roku życia, czyli brak jakiegoś większego celu w życiu, nudna praca i niskie zarobki. Oczywiście tutaj jest to stworzone pod pewnym kostiumem, jednak kto ma wiedzieć o co chodzi, będzie wiedział. Nie zgodzę się z poprzednikami, którzy pisali, że film zależy od wieku. Osobiście mam 18 lat jednak potrafiłem zarówno się pośmiać jak i zobaczyć drugi przekaz filmu. Ostrzegam jednak, że film jest dość mocno "poryty" że tak to nazwę ;) Osobiście polecam.

ocenił(a) film na 9
Marik1234

film na pewnoo nie dla byle dziecka,bo nie kazdy zrozumie niektóre konteksty,prosta przyjemna, prymitywnie śmieszna komedia,mnie się osobiście podobała max<3,jezeli nie masz wielkich ambicji na jakis powazny film,to Ted Ci się spodoba

ocenił(a) film na 8
Marik1234

Film zdecydowanie dla tych, którzy wychowali się na pluszakach i zabawkach typu klocki LEGO, bo myślę, że każdy z nas miał w pluszaku swojego przyjaciela (Roczniki 94 i w górę, bo potem to już dzieci wychowane w większości na komputerach i Cartoonie Network). Film jak najbardzie godny polecenia, byłem wczoraj w kinie z dziewczyną, wychodziliśmy bardzo zadowoleni i uśmiechnięci. Są zabawne sceny, trochę dramatycznych, ale film jak dla mnie rewelacyjny. Dawno takiego nie oglądałem. Gorąco polecam!

ocenił(a) film na 7
INVEEk

fajnie, że mnie się wydaje, że roczniki 90 i w górę to te stare roczniki. a tutaj 94' cóż, widać z wiekiem idzie to coraz niżej. :) btw. sam wychowywałem się na Cartoonach ;)

ocenił(a) film na 8
gogosik

Chodzi mi bardziej o bajki które leciały na CN takie jak Scooby Doo, Ed Edd Eddi, Myszka miki itp, a nie BEN ten czy jakiś Pan gąbka ;) Ja jestem rocznik 92 :)

ocenił(a) film na 7
Marik1234

Byłam w kinie na tym i niestety z napisami, obejrzę jeszcze raz z lektorem jak będzie, bo myśle że wtedy może być lepszy, film hmm dosłownie były 3sytuacje w których można było się pośmiać, reszta to lekki uśmiech, za dużo było momentów, w których nic się nie działo, ale polecam bo mimo wszystko fajny był 7/10

ocenił(a) film na 8
misiuniakochana

Jeśli oglądasz dużo filmów to dobrze, bo w filmie jest parę zabawnych tekstów nawiązujących do innych filmów: np: Pamiętnik, Jack and Jill, Wieczny student...

użytkownik usunięty
Marik1234

Film całkiem niezły, był jeden moment, w którym naprawde się uśmiałam. Reszta to drobne dawki takiego złośliwego humorku, ale lubimy te klimaty ;) Ogólnie nie jest to arcydzieło, ani nie żałuję, że obejrzałam ani nie obejrzę po raz kolejny. Duży plus za obsadę, szczególnie aktor ucharakteryzowany do roli Teda zagrał fenomenalnie ;)

ocenił(a) film na 3

Ted był przecież kolejną typową komedią amerykańską..Przyznam się sama, że będąc młodsza podniecałam się takimi produkcjami jak właśnie Wieczny Student, American Pie, Mrówki w gaciach itp. Dziś nie mówię że całkowicie skreślam amerykański humor bo Harold i Kumar to nadal jeden z moich ulubionych komedii, ale jak dla mnie ten film był nadzwyczaj trywialny i nieśmieszny.. Żałuję że dotrwałąm do końca, a nie wyszłam z kina jak mnie korciło po 30 min. Ludzie, porównajcie go sobie z takimi komediami jak: Harold i Kumar 1,2, Goście, goście , Mały, czy Super zioło. Czy nadal warto poświęcać swój czas aby to oglądać? Czy ta szmira dorównuje humorem tym filmom? Jak nie to po kiego to oglądać? Ted jest WEDŁUG MNIE prymitywnym do bólu dnem dna klasy B. Szkoda bo pomysł był dobry, zwiastun mnie zachęcił, a Amerykanie zmaścili totalnie wypuszczając takie..coś ;/
Ps: To tylko moje odczucia, więc bez agresji..

Marik1234

Bardzo dobry, daję 8

ocenił(a) film na 7
Marik1234

Osobiście się zawiodłam. Lubię czasem obejrzeć głupie, amerykańskie komedie, ale ta była przereklamowana. Kilka razy jedynie uśmiechnęłam się do ekranu i to wszystko. Liczyłam na coś duużo lepszego.

użytkownik usunięty
Marik1234

jak dla mnie niezły, co prawda nie chodzę do 3 klasy gimnazjum, mam trochę więcej latek, ale polecam, film dość zabawny i z morałem, z misiem uszatkiem chyba by się nie zakumplowali

ocenił(a) film na 6
Marik1234

Jak dla mnie to sie zawiodlam,oczekiwalam czegos lepszego,smieszniejszego...a grafika a raczej niby efekty specjalne (poza samym Tedem oczywiscie)-oplakane.Niezly ale bardziej w kierunku sredni.Ale to moja ocena.pozdrawiam

ocenił(a) film na 4
Marik1234

ja po prostu nie jestem zwolenniczką hollywoodzkiego humoru i mimo tego,że uwielbiam słodkie misiaczki to jakoś nowoczesna technologia animacji nie przemówiła do mnie. nie w moim stylu zdecydowanie. jednak uważam, że spoko film na leniwe popołudnie.

ocenił(a) film na 8
Marik1234

warto warto :) ! idzie się na tym nieźle ubawić! :D posuwanie kasjerki w magazynie przez misia .. jaranie.. i dobre teksty oraz wiele innych śmiesznych sytuacji czeka w tym filmie :D ;) polecam