PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=123698}
5,6 19 tys. ocen
5,6 10 1 19447
3,6 10 krytyków
Tekken
powrót do forum filmu Tekken

Może film nie wybitny ale i tak lepszy od Mortal Kombat a szczegulnie od STREET FIGHTER obok Resident Evil i Max Payna to chyba najlepsz ekranizacja gry 6/10.ps. wielki plus za świetną muze.

ocenił(a) film na 6
pokemon227

Moim zdaniem film Mortal Kombat był lepszy od Tekkena (może to przez sentyment - kiedy to się oglądało), ale za to film Tekken jest na pewno lepszy niż, np. DOA. W każdym razie szersze spojrzenie na temat ekranizacji bijatyk można przeczytać na stronie: http://www.honmaru.pl/?subaction=showfull&id=1281364501

ocenił(a) film na 5
pokemon227

Jak dla mnie jedną z najlepszych ekranizacji gry był Silent Hill :)

użytkownik usunięty
mszps2

No zgodzę się ze lepszy niż Mortal Kombat... wczoraj obejrzałem MK i w porównaniu do Tekkena to walki słabiutkie. Są strasznie wolne i gołym bardzo widać ze są udawane, kiedyś MK był dobrym filmem i się wam teraz zdaje że jest lepszy... pod katem brutalności tez słabo wypadł Mortal Kombat gdzie powinno być jej dużo za to Tekken się bardzo dobrze spisał. Proponuje włączyć sobie najpierw Tekkena a później MK i zobaczycie że faktycznie niektóre walki w MK są śmieszne taka prawda. Obejrzyjcie jeden po drugim i wtedy sami przyznacie że Tekken lepiej wypadł bo większość ocenia że MK lepszy przez sentyment do tego filmu jak to napisał kolega wyżej.

musial- MK jest miazdzace czuc gesty klimat serii, postacie sa dobrane bardzo dobrze i przede wszystkim jest spojna fabula czego w tekkenie nie ma. Walki w MK byly dobre(lepsze niz w plastikowym tekkenie) nie wiem czego sie czepiasz ale who cares?
Ogolnie to mam wyjebane dla mnie tekken ssie jaja,najlepszymi ekranizajcami gier z mego punktu widzienia(czyli gracza) sa MK ,Silent Hill i oczywiscie RE 1(Degeneration nie licze to mistrzostwo Capcomu :))
Peace

użytkownik usunięty
static

Tak MK :D gdzie jeden uderza drugiego tak wolno żeby ten mógł sam się przewrócić zanim ten go trafi :D plastikowy tekken? A Goro jaki był? Plastusiowy. W tekkenie walki są o wiele lepsze i szybsze i widać że robione przez profesjonalistów i do tego krew po walce i w czasie walki gdzie w MK nie było :D a właśnie to napędza tę serie gier choć z Tekkenem nie ma szans. W MK nie wiadomo jak koleś byłby obity to nie wypłynie z niego kropla krwi... nawet siniaka nie miał po walce :D i fabuła też nie jest taka spójna bo jakby porównać ją do tej z gry to 3/4 nie pasuje

gosciu nie chce mi sie pisac czegos co i tak do Ciebie nie przemowi:)
przeczytaj to http://www.honmaru.pl/?subaction=showfull&id=1281364501
i bedziesz wiedzial o co mi chodzi tam kolo ma identyczny poglad na temat co ja :)
fanula pasuje turniej o losy swiata:P ale taaak masz racje, fabula w tekkenie jest w 100% identyczna z gra znakomicie przedstawili 40 postaci z gry i ich historie:)

użytkownik usunięty
static

No tak wiem że ty byś chciał zobaczyć tutaj 40 postaci oraz takie dziwadła jak Panda Mokujin albo Alex albo Gon no wiesz Ogra raczej też nie będzie a wiesz czemu? Bo reżyser miał dobrą wizje pokazać Tekkena jako normalny film a nie film Fantasy gdzie są jakieś walczące niedźwiedzie i do tego w adidasach. Reżyser poszedł na realizm i przedstawił tekkena jako dobry film Akcji co mnie bardzo cieszy... no ale ty byś chciał mieć identyczną fabułe nawet pewnie intro identyczne z Tekkena tylko że na żywo bo musisz mieć satysfakcje że fabuła jest identyczna. Mi się fabuła podobała... bardziej realna. Piszesz że w Tekkenie jest niespójna fabuła a co tam takiego niespójnego... oglądałem Tekkena jako Film a nie jako Grę i jakiejś niespójności nie widziałem bo od samego początku fabuła była inna niż w grze ale też bardzo dobra

tak jak pisalem wyzej nie przekonam Cie Ty wiesz swoje ja swoje dalsza dyskusja donikad nas nie doprowadzi.
przeczytaj to co podeslad Dumian i ja w ost poscie a bedziesz wiedzial ocb( co nie znaczy ze narzucam Ci swoje zdanie:P)

użytkownik usunięty
static

No mi się podobał i to że jemu nie to nie zmusi mnie do zmiany zdania dla ciebie Tekken jest do dupy a dla mnie MK jest sztuczny nie będę zmieniał zdania bo ktoś opisał film tak jak on go odebrał. Mi się podobał i z chęcią zobaczyłbym drugą część. A skoro MK jest według ciebie taki świetny to dlaczego na IMDB ma tylko 5/10?