PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=123698}
5,6 19 tys. ocen
5,6 10 1 19458
3,6 10 krytyków
Tekken
powrót do forum filmu Tekken

Tekken jak dla mnie jest grą kultową. Do dziś pamiętam te nieprzespane noce, pełne emocjonujących pojedynków. Gdy usłyszałem że powstaje film, miałem mieszane uczucia. Z jednej strony cieszyłem się że zobaczę na ekranie: Jina, Kinga, Paula, Eddiego, Hwoaranga, Xiaoyu i kilku innych bohaterów nierozłącznie związanych z Tekkenem. Z drugiej strony bałem się że film może nie spełnić pokładanych w nim nadziei. Oczywiście mam namyśli swoich. Pewnego dnia przełamałem się wreszcie i obejrzałem. Jakie wrażenia? Na pierwszy rzut oka... nie za ciekawie. Gdzie jest Paul, King i inni bohaterowie wymienieni w obsadzie? Gdzie jest klimat Tekkena? Pomyślałem sobie... Co oni zrobili, przecież można było zrobić naprawdę dobry film. Ochłonąłem trochę i spojrzałem na Tekkena okiem kinomana, który styczności z grą nie miał. I co się okazało? Nie jest tak źle. Tekken to film lekki, łatwy, przyjemny dla oka. Spokojnie można go sobie obejrzeć w niedzielne popołudnie. Nie trzeba za dużo myśleć. Możemy na luzie oglądać wspinaczkę Jina na szczyt. Jak dla mnie ocena 6 to w sam raz dla tej produkcji.

Ne2tu

Pograj w nowe Virtua Fighter, Mortal Kombat czy Street Fighter, bo nie samym Tekken'em człowiek żyje i nie tylko on jest na tym świecie!