1.Inna obsada rodzinki
2.Dziadek żyje
3.Babcia żyje
4.Braciszek żyje
5.Jest jeszcze córeczka
6.I jakiś pijany facet
Nie pomagają niestety "nazwiska". Mortensen i Foree okazali się kompletnymi niewypałami. Z początku emocjonujący i do czasu zwodniczy, z czasem staje się zwyczajnie nudny i głupi. O strachu w ogóle nie ma mowy.
nic dziwnego że leatherface żyje, gdyż to jest zupełnie inna rodzinka, wszystkie części nie mają ze sobą w fabule powiązania.
No sorry, ale jeśli to zupełnie inna rodzinka, to nie może być Leatherface'a. Ja takiego rozwiązania nie akceptuję.
Zauważ, że w 2 części, w Next Generation i w Remake też były zupełnie inne rodziny z Leatherface'em, zresztą Leatherface też jest przecież inny nie? Nic w tym dziwnego.
W drugiej części była ta sama rodzina co w oryginale, tylko pojawił się jakiś nowy z płytką w głowie. Byli, tak jak poprzednio, tatuś i dziadek i dodano też szkielet babci. Co do układu rodzinnego w "dwójce" za bardzo bym się nie czepiał. A "Nowego pokolenia" jeszcze nie widziałem.
W dwójce dziadek był trochę inny, na wikipedii kiedyś wyczytałem że ma około 140 lat, a ten z jedynki jakieś 120. W pierwszej części też jest babka, zresztą nawet jeszcze fajniej wykonana niż w drugiej :)
W dwójce dziadek był ale trochę inny, wyczytałem kiedyś na wikipedii że ma jakieś 140 lat, w jedynce ma około 120, natomiast w jedynce też była babka, nawet jeszcze lepiej wykonana niż ta z drugiej części :)
W dwójce był starszy, bo minęło już sporo filmowego czasu (czytaj: nie porównuj na siłę czasu między jednym filmem a drugim a czasem, który upłynął według twórców oryginału i sequela.
Przeca w jedynce Leatherface też ginie przejechany przez ciężarówkę a w drugiej paraduje jak gdyby nic się nie stało.
W pierwszej części ginie jego brat, którego wcześniej piątka przyjaciół wzięła "na stopa", a w finale Leatherface obraca się w kółko, wywijając piłą.
Po czym przecina sobie nogę tą piłą a następnie przejeżdża go ciężarówka. Chyba, że oglądaliśmy różne wersje tego filmu.
Podcina sobie nogę i wstaje z piłą, po czym zaczyna się z nią obracać w kółko i wiwijać narzędziem zbrodni. To ten długowłosy, zarośnięty brat zostaje przejechany. Leatherface gonił Sally aż do półciężar ówki, na którą ta wskoczyła i odjechała i tu Leatherface zaczyna wiwijać piłą,. Jeśli nie kupujesz filmu ani nie ściągasz, to obejrzyj sobie na YouTube (jest cały film, tylko podzielony na kilka części).
Ludzka pamięć bywa zawodna he,he. Jasne, że to był ten długowłosy a Leatherface koniec końców przeżył. Zwracam honor.
Ten autostopowicz jest najlepszy :D Mój faworyt w całym filmie, szkoda, że widzimy go głównie tylko w scenie gdzie siedzi w vanie, zabawny koleś, jakie miny strzela !!! xP tnie się nożem psychol, potem po wyrzuceniu z samochodu jeszcze za nim pędzi jak jakaś małpa :D Szkoda, że był tylko w pierwszej części.
a najlepsze jest to ze Leatherface okazuje sie byc zwyczajnym amerykanskim nastolatkiem, kory nie odbiega za bardzo intelektem od swoich teksanskich rowiesnikow;) no i ta coreczka tez bije wszystko
1.Inna obsada rodzinki
- bo Leatherface po ostatnich przygodach został przez nich adoptowany '
2.Dziadek żyje
- dziadek nie żyje, jest zmunifikowany
3.Babcia żyje
- inna babcia
4.Braciszek żyje
- inny brat
5.Jest jeszcze córeczka
- tego nie wiem, bo to zbędny bohater
6.I jakiś pijany facet
- szef grupy ;)