PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=32599}

Telefon

Phone Booth
2002
7,0 177 tys. ocen
7,0 10 1 177310
6,7 40 krytyków
Telefon
powrót do forum filmu Telefon

Zaledwie 81 min, a szkoda bo mógł bym słuchać tej rozmowy przez całą noc, film jest genialny, gratuluje pomysłu.

kitket555

Podobał mi się ten film, Colin Farell bardzo dobrze w nim zagrał.
Ciekawy pomysł z zakończeniem: czarny charakter nie został poskromiony. Można by nakręcić kolejną część.

ocenił(a) film na 8
zarate

może i krótki ale ciągle trzymający w napieciu, świetny film ;)

ocenił(a) film na 7
Taladriele

tak szkoda, że taki krótki .. ale strasznie wciąga ..

a przerwy były 2

ocenił(a) film na 8
Persona_non_grata

zgadzam się;]- film jest w sam raz, ani za długi ani z krótki. Gdyby trwał dłużej to rzeczywiście mógłby być nużący i pewnie nie udałoby się przez cały czas utrzymać widza w napięciu. "Telefon" bardzo mi się podobał;]( może za wyjątkiem samej końcówki - dźwięk dzwoniącego telefonu w kosmosie:P)

ocenił(a) film na 8
Vampire19

naprawde swietne kino, a polsat to mnie dzisiaj mile zaskoczyl - tylko jeden blok reklamowy, tak dalej.

ocenił(a) film na 6
Vampire19

No z reguły jak na polsacie zaczyna się film o godzinie 20.00 to kończy się ok godz. 22.00, albo 22.30, wiadomo, zależy... Ale dzisiaj? 21.30 i już koniec, szok. A co do samego filmu, to pozytywne zaskoczenie :)

Vampire19

za każdym razem, gdy oglądam ten film, to czuję niedosyt. pomysł na realizację- genialny. właściwie cała akcja rozgrywa się w budce. i to jest właśnie dowód na to, że film nie musi być naszpikowany akcjami pościgowymi czy scenami eksplozji, żeby mógł trzymać w napięciu, ;D

ale rzeczywiście- dużo za krótki. gdyby scenarzysta postanowił dać z siebie 150%, a nie 100% ;P to można by nawet stworzyć 3 godzinną, wciągającą grę psychologiczną.
jak dla mnie 8/10

kitket555

Mógłby, ale po co? Jestem przekonany, że w wypadku kiedy film trwałby trzy godziny ludzie nie byliby już nim aż tak zachwyceni. Każdy film, niezależnie jaki dobry, w pewnym momencie nuży jeżeli jest za długi, ten jest świetny, może właśnie dlatego, że nie starano się nadkładać zagrywek i nie wałkowano na okrągło tematu, dzięki temu akcja szła żwawo do przodu.

ocenił(a) film na 6
Vampire19

Ja uważam, że ten film jest po części zachwycający dlatego, że trwa te 80 ponad minut, akcja toczy się szybko, a dla widza zaskoczeniem jest to, że film się już skończył.

ocenił(a) film na 7
Vampire19

wydaje mi się, że to ze względu na to iż akcja dzieje się w czasie rzeczywistym, albo bardzo zbliżonym
dla mnie - film świetny, mogę go co jakiś czas sobie powtórzyć i nigdy się nie nudzi :)

ocenił(a) film na 9
diana6echo

Bardzo dobry! :D
Obejrzałam zachęcona reżyserią tego filmu - widziałam kilka filmów
Schumachera i za każdym razem były świetne. :) I tym razem się nie
zawiodłam. Szybka akcja, no może trochę za szybko, choćby te 10-20 minut
dłużej i też byłoby ok. Dobrzy aktorzy, a najlepszy Sutherland - ten
mrocznny, szaleńczy głos, hah :D
I zaskakujące zakończenie, co na plus (SPOILER!!) - jak dla mnie gdyby
to dostawca pizzy okazał się tym psychopatą, to zapewne pozostałby mi
pewien niedosyt, że "o, a teraz to żyli wszyscy długo i szczęśliwie". A
tak nie dość że dowiadujemy się że mordercą jest ktoś inny, to jeszcze
odchodzi on z miejsca zdarzenia zupełnie niespostrzeżony. :)
Ode mnie 9/10

użytkownik usunięty
DreamingInRed

Pomysł genialny, 2/3 filmu też. Bardzo dobra gra aktorów. Jednak pod koniec zaczęło się to, co mnie wkurza w większości filmów z USA - nachalne moralizatorstwo i obowiązkowy happy end. Jak dla mnie, do obejrzenia 1 raz.

ocenił(a) film na 9

dla mnie genialny.. colin świetnie zagrał.. happy end? nie taki aż do końca bo sprawcy nie dorwano ;)do obejrzenia na raz? czy ja wiem, chętnie obejrzę znowu, jak poleci w tv albo z płytki sobie go kiedyś odpalę.. w moim top100 na pewno znalazłby miejsce ;)