PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=139160}

Tenacious D: Kostka Przeznaczenia

Tenacious D in The Pick of Destiny
2006
7,2 70 tys. ocen
7,2 10 1 69944
6,0 25 krytyków
Tenacious D: Kostka Przeznaczenia
powrót do forum filmu Tenacious D: Kostka Przeznaczenia

Mam na myśli w ogóle traktujące o tej muzyce i chodzi mi o fabularne historie, niekoniecznie komediowe, tylko mam na myśli coś bardziej wyszukanego niż np. Szkoła rocka, moje typy to:
- This is spinal tap,
- Dazed and Confused,
- Detroit rock city,
- Królowa potępionych,
- The Boat That Rocked,
- The Rocker,
- The Doors,
- The Last Days,
- Still Crazy,
- Wielka przygoda Billa i Teda,
- Świat Wayne'a,
Kto da więcej???

batii20

Singles
U Progu Sławy
Idol

batii20

Skazany na bluesa
Ściana
Control
Spacer po linie
Ray
The Runaways
I'm Not There
9 Songs
Cadillac Records
Sid & Nancy
Blask ( to o muzyce poważnej, ale tytuł obowiązkowy!)
Rock Star
Tina / What's Love Got to Do with It
That Thing You Do!
Brown Sugar ( to o narodzinach hip-hopu, dla melomana pozycja obowiązkowa)
To by było na tyle + oczywiście filmy, które już wymieniłeś. Dla mnie najlepszy The Doors.

ocenił(a) film na 9
Jonczyq_2

dzięęks

batii20

no problemo :)

ocenił(a) film na 8
Jonczyq_2

Prawie wyczerpałeś temat. Dla mnie najlepszy "Spacer Po Linie".

ocenił(a) film na 8
batii20

Dobrą rockową komedią jest Get him to the Greek, zakręcony film kontrastujący świat "zwykłych ludzi" i wyolbrzymiający rozmaite cechy gwiazd - efekt świetny:)

ocenił(a) film na 7
prohibit

Pytanie z innej półki, jest jakiś film w którym jest pokazany moment jak Jimmy Page wymyśla riff do whole lotta love, ktoś zna tytuł?

Neoxeq

It might get loud:)

ocenił(a) film na 7
batii20

Rock Of Ages, będzie premiera dopiero w tym roku :)

ocenił(a) film na 9
littlejudas

Wiem , że w "Powiększeniu" Antonioniego jest scena z Pege'm kiedy gra na gitarze jeszcze z The Yardbirds ale to chyba nie to o co Ci chodzi

batii20

Jeśli muzyka Ci gra w uszach i kochasz gitare jak ja to polecam film August Rush. Co prawda nie jest to komedia ale naprawde niezly film.

ocenił(a) film na 7
batii20

Jeśli lubisz Beatlesów to dorzucę jeszcze "Nowhere Boy" - nie jest to co prawda komedia, ale film niezły, dla fanów Johna Lenonna właśnie, bo innym może się wydać nieco nudny.

ocenił(a) film na 9
batii20

It might get loud, czyli po polsku "Będzie głośno" - dokument muzyczny, w którym występuje Jimmy Page, Jack White i The Edge, myślę, że to też może być ciekawa propozycja. Sam mam zamiar go obejrzeć

ocenił(a) film na 9
Pikastro

Dobra propozycja, to prawda.Gitarzyści opowiadają o muzyce swojej i swoich idoli oraz oczywiście grają, bardzo podobają mi się momenty z Page'm- co za klasa!!! Także White ciekawie się prezentuje, niestety The Edge jest dla mnie jakiś taki antypatyczny w swoim stylu bycia