Tak jak w temacie,oglądałem film po angielsku i może po prostu nie załapałem...ale mam takie pytanko....SPOILER...skoro Sator wiedział,że ma raka i wiedział,że umrze,a miał możliwość przenoszenia się w przeszłość,dlaczego z tego nie skorzystał? SPOILER
CO do reszty to będę musiał chyba obejrzeć drugi raz z polskimi napisami :)
No właśnie moglby sie cofnac do czasów dzieciństwa i sprobowac zmienic bieg swojego zycia.Generalnie czytalem troche na ten temat po obejrzeniu filmu i zjawisko entropii nie polega na podrozach w czasie,wiec chyba bylo to nie mozliwe.
Tylko by umarł cofając siebie. Ile by miał wtedy lat 80-90? (bo trzeba się cofać tyle samo lat ile to było lat temu).
Pattison w filmie wypowiada kwestię: że to co się wydarzyło to się wydarzyło (w sensie, że przeszłości zmienić nie można). Wydaje się, że wie co mówi bo SPOILER już w momencie jak go poznajemy jest przecież doświadczonym agentem, który jak sam mówi na końcu do protagonisty - razem z nim wykonał już wiele kozackich misji. Tak sobie tłumaczę, że jeżeli w czasie normalnym dla Satora kiedy był dzieckiem/nastolatkiem pracującym przy plutonie nie doszło do ingerencji przez kogoś z odwróconą entropią to już nigdy nie mogło do tego dojść.
Prawdą jest, że chyba każdy z nas potrzebuje obejrzeć ten film co najmniej dwa razy :)